baby podla vasich skusenosti za ako dlho zaberie sirup od kaslu trifed ,mame zelený
beriem ho dnes tretí den a mala stale skaredo kašle až ju dusí
dakujem za info
ahoj, aha, prave nedavno som nasla toto tu a pridala aj vlastnu skusenost....
pricom podotykam, ze teraz su take blbe virozy a bakterie kdesi cosi vo vzduchu, ze je mozne, ze dieta ti bude kaslat aj 2 tyzdne a ziaden sirup nezaberie... nasa pokasliava uz tyzden, pricom posledne 4 dni uz aj noci prekasle. sirup ju "uspal", mala som pocit, ze aj pokojnejsie spi, avsak nechce mi ho.. citaj odkaz 😉 😉
Ahoj, my ked sme chore, vsetko sa nam to zacina suchym kaslom a postupne je to horsie a horsie. Nam bohuzial nezaberaju ziadne sirupy a vzdy skoncime na ATB. Kasel je tak neprijemny, ze sa mi uz aj par krat stalo, ze sa mi z neho mala povracala. A to skusam tiez najprv len sirupy, ale bez vysledku... Ale tak nastastie byvame chore tak dva krat do roka... 😉 😉 😉
my sme ho pred tyzdnom brali spolu s antibiotika, pomohol do dvoch dni
žltý trifed je na suchý dráždivý kašel,
zelený na mokrý kašel na vykašliavanie
my mame dobre skusenosti s tymto sirupom, žlty použivame skôr pri nadche, pomohol nam, a zeleny pri kašli, tiež pomohol, my používame len tento sirup
Zelený Trifed nám vždy pomohol.... 🙂 🙂
Kocky da sa kupit Trifed aj bez receptu a aka je jeho cena? Je vhodny aj pre babo 6 mesiaco? Inak nam calciovy sirup vobec nezabera, sme zachripnuty a vykasliavame sopliky co nam stecu ( odsavam skoro kazdu hodinu ), horuckujeme, myslite ze Trifed zaberie, a ktory zlty ci zeleny? Dakujem
baby prosím vás aj my máme ten sirup TRIFED zelený. Malá mala kašeľ taký dráždivý a teraz jej prešiel do takého hlienovitého. Lekárka mi povedala, že ak sa kašeľ zlepší mám TRIFED vysadiť a nasadiť Calciový sirup ale v lekárni mi poradili, že ak je kašeľ hlienovitý tak Solmucol. Tak , čo jej mám vlastne dať?
Babulkaa sorry ale ked ti 6mesacne dieťa horuckuje a kasle a tak by si mala ísť k lekarke a nie sama liečiť take male dieťa....
Kukni sa svojmu babu do hrdla a ked má riadne opuchle mandle a biele bodky ,tak má Anginu a treba ísť k lekarke pre ATB...
Niekedy vás nechápem že radeji liecite deti same a nekukate že môžu mat potom následky...
ja som ho brala osobne, neviem, či je rozdiel medzi bábatkami a dospelými v tomto, ale mne osobne nezabral vôbec :/
len mi povedzte, ze ako ho do vasich deti dostanete ... ved je hnusnýýýýý. moja mala ho vobec nechcela pit ani v cajiku
ahoj, už to tu bolo spomínané veľa krát...zelaný trifed (expektorans) podporuje alebo uľahčuje vykašliavanie (pri produktívnom kašli) pri tzv. "mokrom" kašli a mal by sa používať cca 7 dní, ak nezaberie, tak opäť navštíviť lekárku...tento liek je na predpis, takže, ak sa rozhodnete, že budete užívať ešte nejaký iný voľnopredajný, treba to prekonzultovať, aby ste si náhodou neuškodili...
@maja16 ak má už malá hlienovitý kašeľ (taký "mokrý"), tak je pravda, že treba pokračovať s takou liečbou, aby sa tie hlieny ľahko rozpúšťali (skvapalnili) ...na to je naozaj lepší Solmucol, alebo nejaké iné mukolytikum....aj keď Calcium chloratum tiež neuškodí, pôsobí ako expektorans-uľahčuje vykašliavenie...😉 (a pri zápaloch hrdielka je super...)
my sme, na radu našej pediatričky, Calcium dávali vždy pri suchom dráždivom kašli a bolestiach v krku alebo s kvapkami stoptussin -ale tiež pri "suchom dráždivom" kašli (stoptussin je kombinovaný liek -tlmí kašeľ a uľahčuje vykašliavanie ... a Calcium zas uľaví od bolesti v hrdle)...
@zuzu31 my mame 7-mesacneho synceka a Trifed som mu davala malou striekackou. Zabavit, pockat, kym otvori pusinu, a sprcnut dovnutra. 🙂 Ani sa nenazdal a mal ho tam - niekedy sa mu podarilo nieco vyplut, ale inak to fungovalo.
Neviem, ci by to zabralo aj u Vasej 4-rocnej slecny, ale je fakt, ze ten sirup je ozaj extra hnusny. 😎
My sme bojovali skoro dva mesiace s kaslom, tento sirup bol uz siesty v poradi a musim si zaklopat, nech to nezakriknem (klop klop klop), ale tusim sa mu to konecne lepsi.
Akurat ma stve, ze mi doktorka nepovedala, ako dlho ho mu mam davat, mala tyzden dovolenku, takze ho bral 12 dni - az do dalsej kontroly, a tu sa pise, ze by sa mal brat len 7 dni. Dufam ale, ze to je este ok.
My máme skúsenosti len s oranžovým Trifedom, vždy zabral 🙂 Zelený nepoznám.
ahojte maminky som tu prvykrat a neviem kde zadat svoju otazku tak to skusam tu
neviete mi poradit mozem dat malemu(6rokov)poobede zlty trifed a vecer zeleny?dakujem krasne ivana
my sme brali aj oranzovy a aj zeleny zaberali oba tak po cca 3-4 dnoch
Dufam ze ten zeleny neptestanu vyrabat do zlteho Dali pomarancovu aromu nemozeme pouzivat zlty sirup ale ten zeleny Nam stale zaberie neviem naco davaju do tych sirupov prichute pomaranc,jahody,cokoladu a podobne vobec ti vyrobcovia nemyslia na alergikov😊
@zuzu31 do malej striekacky si odmeraj priamo z flasky potrebme mnozstvo a to potom vstriekni do ust. Maly sa sice brani, ale inu moznost nema a ani mi to nevypluje. A inak nechapem tie otazky typu aky trifed mam dat -zeleny, zlty, oranzovy?.....naco mate pediatrov? Experimentovat mozete s bylinkami ale s liekmi?
My mavame zeleny trifed. O inom som ani nepocula. Ja tiez priamo z flasky do striekacky a do pusy. Nam jedine tento sirup zabera. Vyskusali sme ich mnozstvo ale tento berie dva dni a uz vidim ze zabera a kasel na ustupe.
Ahojte my sme dostali včera ten zelený..Ale malý ma ten kašeľ horší..Jasné,že po troch dávka h nemôžem čakať zázraky ale týždeň bol bez kašle.predtym ho mal viac ako mesiac..Zatiaľ nemáme antb.bo ich máva často tak ,že keď nemá teplotu skúsime bez nich..A ma v nose moraxelu..Neviem či bude stačiť len ten sirup..A máme aj spreje berodual a flixotide..Ale stále kašle viac..😒neviem či mám na pohotovosť,či pockat
Ak je moraxela mala by sa preliečiť antibiotikami.My ju máme teraz tiež a máme na to Zinat
Prajem skoré uzdravenie
@betinka23 áno aj my už máme augmentyn..Dostal teplotu,máte s tým skúsenosť?Môže sa to vráti?Malý ma 2 roky a strašne často býva chorý..😑môže to byť tým,že sa mu to vracia?Aj keď nechodi do kolektívu..Ale máme doma skolkarku ale tá je teraz už ok,brali jej nosnú mandlu..Rozmýšľam,že to aj jemu dám urobit
Ahojte kočky. Chcem sa opýtať. Boly sme z malou na pohotovosti v pondelok mala v noci strašne kašlala až ju dusílo. Tak nám dali klasika stoptusin fenistil a olint do nosa mala taky strašne desivý suchy kašeľ. Myslím že jej to Zabralo ale dnes som pre istotu išla ku pediatricke nech ju pozrie. Lebo už začala kašľať tak hlienovito a aj sopliky žlté. A doktorka nám povedľa stoptusin a fenistil vysadiť a dala nám pycom do nosa a trifed a ambrobene. A chcem sa opýtať môže sa davat spolu trifed aj ambrobene? Ďakujem kočky za info.😉
Sirup TRIFED obsahuje latku efedrin - skuste si o tej latke precitat viac. Je to pomerne silna latka, jedna z mala kedy naozaj dutiny odpuchnu a uvolni sa dychanie ci hlieny. No nakolko je silna, vela doktoriek ju dava az medzi poslednymi moznostami. U niektorych deti (napr. u mojho maleho) sa tato latka prejavuje psychickou zmenou - nervozitou, plačom. A poznam takyh deti viac, pise sa to aj v pribalovom letaku. Ja som brala nedavno tuto latku v tabletke kvoli dlho zapchatym dutinam. Ale po dvoch dnoch som prestala. Dutiny sa sice zlepsili, ale citila som sa strasne - nervozna, nepokojna, namrzena... plus som si znicila travenie asi na dalsie dva tyzdne.... Každy moze na chemicke latky reagovat trochu inak, no poznam viacero podobnych pripadov na latku efedrin. My sa budeme tejto latke vyhybat kym sa da....
A ešte teraz som nasla, že podobne temy ohladom vedlajsich ucinkov Trifedu su tu uz tiez.. napr. https://www.modrykonik.sk/forum/lieky-pre-deti/....
@arvven hej, aj moj mladsi bol z toho mrzuty, ze som musela vysadit. Ale u starsieho trifed funguje super, je z toho sice spavy, ale u neho to pomaha. Prvy den si niekolko hodin po trifede pospi a hned mu je o polovicu lepsie a aj dalsie dni si poobede pospi (normalne poobede uz nespava, ma vyse troch rokov), je kludnejsi, nie je taky nervozny z choroby a hlavne sa nesnazi jasit tolko co by sa normalne jasil aj ked je chory. A nasa mudr, ked predpisuje trifed, sa vzdy pyta, ci dieta na to dobre reaguje, lebo napr. jej deti tiez na to velmi dobre reagovali hoci boli spave.
Aj mi teraz kašleme nasadila som zeleny trifed nurofenovy sirup a na hruď jej davam teple zabali z brav.masti kasel ma uplne mokrý a dobre sa jej odkašliava.v noci super spala.ja som zasadne proti antibiotikám to už musi byť.😉
ten sirup používame aj my ked sme chorí, asi tak den dva na to ako ho začneme brať sa malá stále veľmi rozkašle, spustia sa jej hlieny a začne vykašliavať a potom sa to postupne začne zlepšovať. tak by sa to malo začať už postupne upravovať. my ked sme chorí, tak stále tých 10 dní, s tým že prvé tri dni sú najhoršie a potom každým dnom lepšie, tak prajem skoré uzdravenie 😉