Aké máte skúsenosti s Nutritonom?

lulu_lu
3. feb 2014

ahojte dievcata,viem ze je tu taka tema, ale chcem cerstve info-tema je uz stara.
ake mate skusenosti s NUTRITONOM od Nutrilonu?

mojej malinkej pomaha a kaka take ako vyziva vobec ju nezapeka, ale lekarka pov, ze mam davat nejaky chemicky sirup, gastro...neviem presne nazov

moze jej nutriton uskodit, okrem zapekania, ktore ani nema?
vopred dakujem

emkab
3. feb 2014

Gastrotuss je ten sirup, ja mam pocit, ze nam pomahal skor ako placebo pre moju psychiku 😀 Nas totiz Nutriton zapekal a ked mi syn zacal grcat gel a mierne sa zakuckal od neho, tak som ho odlozila. Ak vam pomaha a nezapeka dcerku, tak by som ho pouzivala...
Mne nas Dr spominal, vraj mu jeden obchodak tvrdil, ze z pouzivania Nutritonu vznika v neskorsom veku cukrovka....ALE Nutriton sa nepouziva az tak dlho, aby sa dalo toto tvrdenie realne podlozit vyskumom a hlavne ten pan bol obchodak farma firmy, ktora ponukala podobny pripravok, takze asi tak 😀 Podla mna je to jedno, chemia je jedno aj druhe...ty si mama a vidis, co dcerke pomaha...

bzzzz
3. feb 2014

Ahoj.
Dcérka tiež mala reflux, strašne plakala. Skúšali sme aj Nutriton aj Gastrotuss. Prvý sme mali nutriton. Ja som to do ani nie dvojmesačného bábätka nevedela napchať, hlavne som nemala nervy si odsávať mliečko a ho zahusťovať a zasa vo vode to nechcela papať. A aj keď to zjedla tak potom grckala aj ten gélik. A naďalej pritom plakala.
Neskôr nám iná lekárka odporučila sirup Gastrotuss. Mala som pocit, že jej zaberal lepšie. Aj podávanie sa mi zdalo jednoduchšie. A aj keď si grcla, tak to bolo bez plaču. Ale zasa mala už skoro 3 mesiace a je pravda, že v takom veku sa už môže aj reflux zmierňovať. Keď mala 4 mesiace, tak z nej už bolo úplne iné bábätko - bez grckania, usmiaté, bez plaču, bez nosenia na rukách.
Je len na Tebe, či skúsiť aj ten sirup. Ja som ho skúsila lebo Nutriton nepomáhal. Sirup stál asi 10 Eur, bolo dosť problém ho zohnať, ale to aj Nutriton. A minul sa omnoho rýchlejšie ako Nutriton.
Je len na Tebe, ako sa rozhodneš. Aj keď ho vyskúšaš a nude sa Ti zdať, že Nutriton bol lepší, tak sa k nemu môžeš vráiť. Akurát Ťa to bude stáť 10 Eur 🙂