Aké máte skúsenosti s kvapkami Pamycon a Sinupret?

dencatko
12. nov 2014

Ahojte, ake mate skusenosti s kvapkami Pamycon a sinupret ? Moj maly ma 6 tyzdnov, doktorka mu to predpisala , ma kasel a sopliky. celu noc sme nespali pre hlieny, je z toho nervozny , ako ho ulozit, aby aspon kusok v klude pospinkal... sme uz zufalí ...

liebling98
12. nov 2014

Pamycon sú antibioticke kvapky, ktoré pôsobia len lokálne v dýchacích cestách, nevstrebavaju sa do tela. Sinupret sú kvapky na prírodnej báze, výťažky z rôznych bylín, uľahčujú vykašliavanie.
Oboje sme užívali, všetko vždy v pohode. Hlavne sopliky odsávaj, zvlhči mu vzduch v izbe. Pod matrac mu podlož hrubšiu knihu, aby mal vyvýšenu hornú časť tela a sopliky mu nezatekali.

laskonkakaty
12. nov 2014

liebling98 to uplne presne opisala.tymito liekmi malemu len pomozes,toto mu neuskodi.Pamykon je super-nas vzdy zbavi soplov.ja osobne by som este davala aj Libenar,aby sa mu lepsie dychalo.A ODSÁVAT,ODSAVAT,ODSAVAT!!!

darty13
12. nov 2014

Pamycon nepoznam, ale Sinupret je u nas vzdy v lekarnicke a nepoznam nic lepsie. Je to prirodne a ked podchytis chorobu hned v zaciatku tak vzdy zaberie. Je to prirodne a mozu to aj novorodenci 🙂

miku1
12. nov 2014

Na sople nám najlepšie zaberá pamycon, ten berú dcéry hlavne vtedy, ak ich už majú zelené. Sinupret berú vždy, keď majú sople. Obe lieky ti môžem odporúčiť. Pamycon je však len na predpis, sinupret si kúpiš bežne v lekárni. Keď budeš dávať pamycon, určite k tomu ešte nejaké iné kvapky Nasivin, alebo hocičo iné, čo kúpiš v lekárni. Ja ešte preplachujem nos Physiomerom a hlavne malému soplíky často odstávaj. Podlož mu pod matrac pod hlavu zloženú osušku, deku, nech má hlavičku vyššie, aby sa mu lepšie dýchalo.

andys11
12. nov 2014

pamycon aj sinupret mal moj syn, ked mal asi 8 tyzdnov. sopliska mal, dychat nevedel. pomohlo. tohto sa neobavaj. ja by som dala libenar, odsala, pamykon a sinupret k tomu 3x denne.

andrejta
12. nov 2014

Môjmu malému Pamycon vôbec nepomohol - v našom prípade zbytočnosť. Sinupret je v pohode. A s tým odsávaním by som trošku opatrnejšie, lebo sa z toho stane začarovaný kruh, viac sa tým dráždi sliznica a tá potom produkuje ďalšie a ďalšie hlieny (prešli sme si tým, tiež zhruba v takom veku). Ak je toho moc, daj niečo na zvlhčenie - Libenar, Sterimar, Physiomer... počkaj a poriadne odsaj a až potom daj liečivo. Ak sa to zlepší, tak by som len zvlhčovala a vytierala opatrne vatovou tyčinkou. Prajem skoré uzdravenie malinkému

1ladicka
11. júl 2015

Mamičky ahojte.....Mám prosbu.... Keď ste dávali pamycon tak ste noštek iba vytierali alebo kvapkali.... Ďakujem

monique77
4. jan 2016

1ladicka doktorka mne povedala aby som rovno nakvapkvala pamycon do nosteka aby sa to dostalo tam kde ma a žiadne vytieranie

nikesz17
16. jún 2016

nam dr.dnes povedala ako pisala miku1 ze popri Pamycone pouzivat este bud Nasivin, Otrivin, morsku sol, odsavat a vlastne ten Pamycon nakvapkat az na koniec...

bad_delight
10. okt 2016

moze sa pamycon nisne kvapky uzivat zaroven s fenistil kvapkami?

monique77
10. okt 2016

Ano moze, my sme to pouzivali

judita73
3. jan 2017

Neviete aký odstup má byť medzi olynth a pamykon alebo nemusi byť?

ema32
4. jan 2018

@judita73 netusim,ale mne dr krcna povedala ze davat iba pamycon a trifed sirup 3krat denne,my mame zlte sopliky a nadchu uz 8.deň. ze ziadne ine kvapky,tak ja dam iba to🙂

michaelaszaboova
18. máj 2018

@miku1 mne hovorila doktorka, že nekombinovat nasivin s pamyconom

elanor
18. máj 2018

@michaelaszaboova to je blbost. kombinovat musis. Najprv normalne kvapky do nosa (detsky nasivin, olinth a pod.), aby sa rozpustili hlieny a isli lahko vysakat, ci odsat alebo vysat - podla veku dietata a nakoniec ked je nos cisty nakvapkat pamycon, aby liecil

@judita73 odstup - cas kedy nakvapkas jedno, pockas, vycistis nos, a potom mozes hned pamycon

sunny1234554321
6. máj 2019

@elanor detsky nasivin a olinth nie je na cistenie, morska voda ako napriklad Sterimar je na cistenie nosab

elanor
6. máj 2019

@sunny1234554321 bavime sa o akutnej chorobe, nadche, ci zapale dutin. Vtedy je ten nasivin a pod. vhodne, lebo rychlo ucinkuje a uvolnuje. Ja nepisem o kazdodennom a dlhodobom cisteni. Trosicka citania s porozumenim....

zsofuska
10. máj 2022

@liebling98 ahoj 🙂 len tolko ze mozem spolu uzivat pamycon a sinupret? Dakujem za odpoved ❤️🙏

elanor
10. máj 2022

@zsofuska ano, mozes

zsofuska
10. máj 2022

@elanor dakujem za odpoved ❤️

zsofuska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zsofuska
10. máj 2022

@dencatko ahoj. Sinupret a pamycon spolu ste uzivali? Dakujem za odpoved

dominika_sk
10. máj 2022
elanor
10. máj 2022

@zsofuska ano, uplne bezna vec, to tak kombinovat.

@dominika_sk to povedal kto? Nahodny noname status bohvie od koho. A zaujimave, ze ten zly zly fujky fuj pamykon na tie zelene sople funguje. To je ale zahada, ked udajne fungovat nema. Asi placebo co?

adamar
10. máj 2022

@dominika_sk ziadny vypadok Pamyconu nie je mimochodom.

dominika_sk
11. máj 2022

@elanor stači navštiviť profil, je to otorinolaryngolog a prečitať si cely prispevok

@adamar 1. Prispevok je z minuleho roku takže vypadok mohol byť, ale pravdepodobne nebol lebo
2. je to sarkazmus že čo budeme robiť keď tieto kvapky nebudu

dominika_sk
11. máj 2022

@elanor a tu maš ešte k zelenym soplom🥲

elanor
11. máj 2022

@dominika_sk iste, a tie miliony ostnych lekarov ORL nechodili do skoly, nemaju ani den praxe a nevedia co robia. Iba ona jedina lekarka je vseveduca, najmudrejsia a jedina ma pravdu.
Nas ORL lekar ma za sebou xy rocnu prax, vo svojom obore je dost velky odbornik, tak je snad viac ako jasne, ze budem verit jemu, a nie nejakemu nezmanemu statusu na nete.

pavlenka12
17. okt 2023

J