Aké máte skúsenosti s koloidným striebrom u detí?

silkoc78
19. apr 2013

Aké máte skúsenosti s užívaním koloidného striebra u detí? Pomáha napr. pri nádche, zápale hrdla, zápale dutín a pod.? Prípadne jeho vedľajšie účinky. Najlepšie osobná skúsenosť. Syn po nástupe do škôlky je viac chorý doma ako v škôlke. Tak by som chcela vyskúšať koloidné striebro. Ďakujem.

ewca
19. apr 2013

my ho doma mame, pouzivame ho viacmenej na vsetko, je to dobra vec, ked je nejaka choroba, tak dcere davame 1/2 lyzicky (umelohmotnej) 2x denne

silkoc78
autor
19. apr 2013

No lebo ja syna doma preliečim sme doma aj 2 -3 týždne a príde do škôlky a po 3 -4 dňoch znova začne sopliť. Tak sa chytám každej pomoci. A ako prebieha choroba pri podávaní striebra? Má rýchlejší a ľahší priebeh.

sedem
19. apr 2013

@silkoc78 my mame len tie najlepsie skusenosti, tiez teraz chodi dcerka prvy rok do skolky a sopliky mame skoro stale, vacsinou po troch dnoch v skolke uz nieco donesie, striebro davam do nosteka kvapkatkom z lekarne, pripadne obycajnou striekackou par kvapiek, niekolko krat denne, k tomu samozrejme smrkat, cistit nostek morskou vodou a u nas ked objavim zelene sopliky, tak po podani striebra za 1-1 a pol dna je po nich, teda zmenia farbu na biele a potom este doliecujeme tie, v podstate nam liecba trva ten tyzden-10dni, akurat ze sa vyhneme atb, co povazujem za velke plus...a na rozpustanie soplikov davam domaci tymianovy sirup, tiez nam dost pomaha, len skoda, ze nie kazdy rodic ma moznost doliecit dietatko uplne a potom na to doplacaju nase deti, ked pocujem tie kaslajuce deti rano v skolke, ide ma porazit 😠

sedem
19. apr 2013

@silkoc78 este doplnim moju skusenost, par dni dozadu ma pobolievalo- skrabalo v hrdle, vykloktala som si striebrom, podrzala este v ustach (cez sliznicu pod jazykom sa najlepsie vstrebava) a nakoniec som to zjedla a cuduj sa svete, po par hodinach bolo po problemoch, takze u nas je striebro povazovane za zazracny vseliek, dcerke aj na ekzem natieram mast z koloidneho striebra, tiez pomaha lepsie ako maste od koznej

silkoc78
autor
19. apr 2013

@sedem veď hlavne kvôli tým antibiotikám, už máme na chladničke zoznam antibiotík od kedy začal chodiť do škôlky a je ich dosť. Má už také obrovské mandle, že mu hrozí ich vybratie a to mal v decembri 3 roky. Ak sa môžem opýtať kde ho kupujete? Dá sa aj v lekárni?

sedem
19. apr 2013

@silkoc78 u nas tiez hrozi vybratie nosnej mandle, ono tie mandle prave v tomto case prirodzene u deti rastu a tym, ze je tam stale nejaka infekcia, tak sa este viac zvacsuju a kedze sa infekcie opakuju velmi casto, nemaju sa kedy zmensit, na zmensenie mandle teraz skusam homeopatika Lymphomyosot a dufam, ze sa dockam nejakeho zazraku, moc sa mi na zakrok nechce...no a k tomu striebru, prvy krat som kupila v lekarni, tam ale maju iba riedenie 10ppm a ja som chcela 20ppm, takze som objednavala cez net, skusim pozriet stranku, teraz si rychlo neviem spomenut.. 😅 Ono bohuzial, to striebro nezabrani tomu, aby nieco chytila, ale pomaha nam aspon pri liecbe...

sedem
19. apr 2013

@silkoc78 koloidne.sk , snad to admini nezmazu 😉

xlucia
19. apr 2013

@silkoc78
@ewca do nosa, na kloktanie je to vyborne, ale deti min. do 6 rokov nemaju uzivat toto vnutorne, lebo im odidu oblicky!!!!

petra8786
19. apr 2013

@silkoc78 treba zmenit stravu a prestanu tie problemy..treba viacej surovej zelenej zeleniny a ovocie nie však kysle a citrusove.....treba posilnit imunitu..potom vymiznu problemy ako nadcha,zapaly.....koloidne striebro pre deti neni myslim velmi dobre.....mohlo by to viac uškodit

sorciera24
19. apr 2013

@silkoc78 pouzivame a mam super skusensoti.....malemu azbera, ked zacne soplit, prestreknem nos a hrdlo a pomaha.....inak toto je bezne po nastupe do skolky, treba okrem toho posilnovat imunitu, vit. C a D,a le najbmobma, kt. u ans zabrala bolo kozie mlieko.....dovtedy kazdy emsiac chory, odvtedy bol chory raz (za rok rozumej;)

vefi89
26. nov 2013

ahojte, je vhodné, ak by som ho dala 3-mesačnému do nošteka?

katka119
6. nov 2016

@sedem Dobrý deň, môžem sa spýtať aký krém dávate dcérke na ekzém. Chcem tiež skúsiť tak sa informujem. Môj ma 1aj pol.

sedem
6. nov 2016

@katka119 Ahoj, používali sme koloidné striebro-mast zo stránky spomenutej vyššie, na striedačku s bubchen krémom baby creme- so ziskom a v čase, keď to nemala červené, zapálené, sme po kúpaní dávali alverde- Ultra sen šitie korperlotion-kupis v DMke

sedem
6. nov 2016

Našťastie sa už ekzém u nás ukludnil, snáď sa v zime zas nevráti...

sedem
6. nov 2016
katka119
7. nov 2016

Ďakujem veľmi pekne, skúsim🙂

hivanik
7. nov 2016

Nam pri poslednej nadche koloidne striebro pomohlo lepsie ako pamykom. Treba byt vsak opatrny lebo nici bakterie a pri dlhom uzivani aj tie prospesne.

bluebarablue
24. mar 2017

Ahojte, vyssie je prispevok (no uz dost stary) ze koloidne striebro nemozu deti do 6rokov uzivat vnutorne lebo znici oblicky, je to prosim vas pravda? Nemoze sa davat detom vnutorne? Mate niekto skusenost aj ze ste davali a bolo to ok? Mojej 5 rocnej dcerke to odporucila kozna doktorka, no mam strach jej to dat, lebo na krabicke je ze deti nemozu, no ta doktoka nam to aj tak predala a odporucila ... bojim sa aby som jej s tym neublizila ... dakujem za kazdu radu a najmä ak ma niekto vyslovene skusenost s dietatom

superholka77
18. sep 2017

@sorciera24 prosím vás a ake konkretne mate

mandevilla
4. nov 2018

@bluebarablue narazila som na clanky o koloidnom striebre. Ake je super atd. Vacsinu z for konika. Potom som sa preluskala aj k tomuto. A dosla k záveru. Ze koloidne striebro do ust..na vnutorne uzivanie a na sliznice nepatri.

invivomagazin.sk/koloidne-striebro-–-zabudnuty-vseliek-alebo-dalsi-nechutny-biznis_702.html

Čo hovoria na koloidné striebro štátne autority?
Koncom deväťdesiatych rokov vykonala americká lieková agentúra v USA (FDA – obdoba nášho Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv) prieskum dostupnej literatúry a uzavrela, že doposiaľ nebolo nijako dokázané, že koloidné striebro je účinné na liečbu akýchkoľvek ochorení, a napriek niektorým benefitom, jeho užívanie nepovažuje za bezpečné. V USA je preto užívanie koloidného striebra úplne zakázané. Striebro (no nie koloidné) môžete nájsť iba vo forme výživových doplnkov, ktoré však nesmú hlásať žiadne prospešné účinky.

Rovnako si musíme uvedomiť, že koloidné striebro nie je na Slovensku registrované ako liek, a preto žiaden výrobca nemusí dokázať, že fľaška s koloidným striebrom obsahuje naozaj toľko striebra, koľko deklaruje. Oproti tomu, čo bolo uvedené na obale, v niektorých produktoch obsah striebra kolísal v rozmedzí 20 až 120 %. Preto sa vám môže stať, že sa predávkujete – napriek dodržanému dávkovaniu.

Antibakteriálne vlastnosti striebra sú vo vedeckej obci dlhodobo známe. Peter Stanko z Nezávislého liekového inštitútu v Bratislave a člen prezídia Slovenskej lekárnickej komory potvrdzuje využívanie prípravkov s obsahom strieborných solí v medicíne, avšak výhradne na vonkajšie použitie. Podľa jeho slov: „Ióny striebra sa viažu na DNA mikroorganizmov, a tým spomaľujú alebo úplne zastavujú ich množenie, pričom nepoškodzujú bunky kože a podkožných tkanív. Používajú sa na liečbu popálenín a iných poranení kože.“ (7) Maste s obsahom striebra využívajú hlavne chirurgovia na krytie a podporu hojenia povrchových a hlbokých rán pri vredoch dolných končatín, defektoch diabetickej nohy, preležaninách, atď. Striebro sa uvoľňuje do rany niekoľko dní a účinkuje aj proti rezistentným baktériám (napr. MRSA), ktoré by mohli množením v rane viesť až do sepsy (ľudovo tzv. otrava krvi). (8)

Aké sú riziká?
Vnútorné použitie koloidného striebra sa považuje za rizikové. Striebro sa môže ukladať v rôznych tkanivách a orgánoch, ako sú pečeň, koža, obličky, či mozog, a spôsobiť poruchu až zlyhanie ich funkcie. Striebro prechádza placentou, je preto rizikové aj pre plod v čase tehotenstva. Zvýšené hladiny striebra u matky boli spájané s vývojovými poruchami tváre, krku a uší. (15)

Pri súčasnom užívaní prípravkov striebra s liekmi, ako sú napr. antibiotiká, môže dôjsť k zmenám v ich vstrebávaní. (16)

Pomerne vzácny vedľajší účinok, ktorý sa rozvinie pri dlhodobom (ale aj po niekoľkých týždňoch) vnútornom užívaní prípravkov striebra je tzv. argyróza. Ide o modré sfarbenie kože, ktoré je nezvratné. Ide o nepríjemný kozmetický defekt pretrvávajúci do konca života. Medzi najznámejších pacientov s argyrózou patril Paul Karason, ktorého niektoré médiá pre jeho výzor nazývali „Tatko Šmolko“. (

bluebarablue
4. nov 2018

@mandevilla dakujem, no našťastie som jej to užívať nedala, aj keď pár krát som jej kvapla kvapku do nosa pri silnej nádche, ale ani to už nerobím, lebo sa sťažovala že ju to stipe

vase_zdraviesk
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vase_zdraviesk
30. okt 2022

@silkoc78 odporúčam koloidne striebro Nanomedix , je najvyššej kvality za dobrú cenu.