Aké mali vaše deti prejavy ADHD?

cicikmicik
3. júl 2021

Baby prosím vás aké mali vaše detičky prejavy adhd približne ,okolo 2 až 3roku života? Môj malý synček je veľmi neposedný, stále doslova stále má zlú náladu, zlý spánok, nerozpráva má2 roky vie asi 3 slová a inak skrieka😏..a takýto je od narodenia ..rozumie všetko je veľmi inteligentný...keď mu poviem aby niečo priniesol prinesie ..vonku a na návštevách tiež robí svoje...na všetko sa najeduje ..no ťažko s ním , ide si len svoje...môj brat mal túto poruchu ale došlo sa na to až dooost neskoro , lebo rodicia nie a nie prijať že jeho správanie nie je normálne , aj keď bol doslova agresívny a myslím že mu to neprospelo a navyše rodičia s ním veľmi nevedeli pracovať aj keď sa samozrejme snažili ...tomuto by som chcela predísť...
Ako bábätko stále plakaval , už v pôrodnici som ho musela stále nosiť na rukách deň noc...v pol roku si začal od nervov trieskať hlavu o zem ...v podstate ak niečo nie je po jeho je až hystericky ..nie je to moje prvé dieťa tak viem že rozmaznanostou to nie je...velmi kričí stále kričí aj keď sa teší, jeduje...nejdem mu pripisovať ochorenia len už ozaj skúmam čo to môže byť...a viem že adhd môže byť dedične tak, či náhodou ,mozno z toho vyrastie ale ak nie tak si nechcem vyčítať že som ho zle vychovávala , napríklad krikom, alebo že som mu dala po zadku ak už bol nezvládnuteľny..a kričím dosť 😔 na neho ...
Ee

pininka1
3. júl 2021

Ano, moze to byt dedicna predispozicia. Ale do 6 roku sa Adhd nediagnostikuje. Moze ist aj o hyperkineticku poruchu. Urcite by som si vypytala od detskej lekarky listok pre neurologa a riesila to dalej. Moze ist aj o hyperaktivitu, ale pozornost nemusi byt narusena. Viac by napovedalo eeg.

cicikmicik
autor
3. júl 2021

@pininka1 ja som to dr spomínala , hovorila som jej o Tom ale že to ešte mam nechať tak že ešte je malý ...môže to byť detský vzdor ... no mne sa to nezdá ,pretože on od narodenia huláka stále ...už v pôrodnici mi hovorili že stále plače ...na vlastnú zodpovednosť som si ho musela pár hodín po cisárskom zobrať na izbu

makova333
3. júl 2021

@cicikmicik v tomto veku sa adhd ani add urcite neda diagnostikovat. Problemy mozu suvisiet aj s tym, ze nerozprava a potom je frustrovany, ze mu nikto nerozumie, nie su splnene jeho poziadavky (z jeho pohladu), co zvysuje jeho nervozitu. Najmä, ak ide o inteligntne dietatko frustracia moze na neho doliehat o to viac. Ak sa k tomu prida obdobie vzdoru, tak urcite je u vas doma o zabavu postarane 😀 Nic nepokazis vysetrenim u neurologa a inteznivnym rozvojom komunikacie.

cicikmicik
autor
3. júl 2021

@makova333 je pravda že niekedy na desiaty krát hádame čo chce...na čo ukazuje...ale jemu niečo zakazes a povieš mu to pekne tak hneď hysaky ,ohren na streche a dosť ma trápi že začína byť agresívny na staršie dieťa , príde udrie z celej sily,z ničoho nič.. vysvetľujem , že nemôže ale priznám že zlyhávajú mi nervy pri ňom...lebo to je život stále v strehu...aby neublížil sebe, druhým , niečo neponicil...ja som si to prežila pri bratovi, bol plny hnevu a bijaval má neskutočným spôsobom ..zbita som koľko krát chodievala do školy , lebo sa nemal kde prejaviť tak si to na mne vybíjal...rodičia mi neverili ...

pininka1
3. júl 2021

@cicikmicik chapem, lenze toto je velky problem, ze detsky lekari vyckavaju, aj ked rodic uz davno vidi ze to nieje ok a potom to ozaj ide horsie a to je pri roznych diagnozach. Zasla by som teda do centra vcasnej intervencie, oni by mali poradit komplexne.

cicikmicik
autor
3. júl 2021

@pininka1 vieš mne ani nejde o to aby ho diagnostikovali (ak mu teda niečo je) ale ja potrebujem aby ma niekto naučil ako s ním pracovať , bez toho aby trpel nejako tým že ho proste nechápeme a aby sme čo najmenej trpeli my ..

pininka1
3. júl 2021

@cicikmicik prave toto by ta v centre mali naucit, chodia aj domov, aby videli v domacom prostredi co a ako.

makova333
3. júl 2021

@cicikmicik vies ono je to ako ked prides do Ciny a rozpravaju ti cinsky, vysvetluju a ty prd rozumies ak nevies jazyk. Mozu ti dokola vysvetlovat a ty budes nervoznejsia a nervoznejsia. Skus zvolit cestu, neurolog, mozno psycholog (len pre tvoje upokojenie) a intenzivna praca s recou npr. pomocou obrazkov ukazes obrazok npr. nocnik/lopta/papat a nasledne s nim tu aktivitu spravis. Vizualne mu ukazes, ze to gulate sa vola lopta a ked mu ukazes obrazok, budete sa s nou hrat. Vyrob si karticky na najbeznejsie cinnosti, ktore doma robite a napriklad ich nechape, nezvlada, nerozumie. Postupne rozsiruj na viac aktivit/cinnosti.