Aké magnézium B6 mám kúpiť pre 3 a 4 ročné dieťa?

veselalentilka
7. máj 2019

Dobry vecer, detska neurologicka nam poradila pre nase 3.4 rocne dieta magnesium B6, ake mam kupit? S akym mate skusenost? Tabletkove asi velmi nie, lebo mi nezje ani ine zuvacie vitaminy, a v lekarni maju ampulky magnesia B6, ale tie sa tazsie davaju z ampulky von, Neexistuje sirup nejaky magnesium B6? A ako casto davat denne magnesium B6 dietatu? Vraj sa podavanim magnesia skludni celkovo aj hyperaktivita u dietata, povedala nam to teda detska neurologicka. dakujem vopred za odpovede.

waqix
8. máj 2019

@veselalentilka banany obsahuju magnezium, nasi jedia aj 3x do týždňa.

viera
8. máj 2019

@veselalentilka Sorry ale moj nazor...Mam syna co ma tiez desnu hyperaktivitu....Teraz ma uz 12r...Od cppap mame uz poriesene..Pani neurologicka tiez hovorila,ze magnezko mu mam davat a este nieco..Davala som a po case mu bolo dost zle z toho....Pani neurologicky to vsade ponukaju pretoze biznis..Videla som to x krat.....Moj od 4rokov sportuje,tam sa to stlmilo a snazila som sa mu davat pestru stravu+nejake vitaminy od terezia company...Pravdaze teraz je v puberte takze stravuje sa hala bala ale 3-4rocnemu dietatu davat magnezko v hocijakej chemickej forme mi pride trosicku na hlavicku(myslim tym neurologicku).Ak tak,tak si zisti v akej zelenine,ci ovoci sa to nachadza a dopln to prirodzenou formou...

lubik87
8. máj 2019

@viera z.magnezia zle ? To som teda ešte nepočula
@waqix u nás zle syn 3 banány za deň niekedy :D

viera
8. máj 2019

@lubik87 B6 je magnezium chemicky spracovane v tabletkovej forme a nie kazde dieta ho znasa ok...Vies moja, magnezium B6 nie je ako tvoje banany

lubik87
8. máj 2019

@viera ty si prečítaj ešte raz čo som písala tebe moja 🙂 z magnézia môže byť zle len pri predávkovaní keď sa konzumuje s mliečnym výrobkom

janage
8. máj 2019

@veselalentilka ahoj moja 7 rocna berie polku magne b6 obycajne z lekarne dr.max. Davam vecer, bez problémov, mali sme iný problém ako vy a nízka hladina mg bola potvrdená aj krvnými testami. Nám pomohlo. Moja banány nemusí a jeme ovocie a zeleninu bežnú u nás. Čo ja viem banány obsahujú aj draslík a moja mamina napr. ich nesmie jesť lebo jej už viackrát zistili tú hladinu vyššiu. Takže všetko s mierou. Čo sa týka formy poraď sa priamo v lekárni. Existuje určite aj práškova forma čo nasypeš rovno do úst.

lubik87
8. máj 2019

@veselalentilka magne B6 v práškovej forme by mohla..nie celú dávku a nie naraz . Dve hodiny pred a dve po žiadne mliečne výrobky ani za lyžičku...ale vykonzultuj s.pediatrickou..nerozumiem.ze vám dr doporuci.magnezium ale nepovie aké je vhodné 🤔alebo kúp multivitamin s najvyšším podielom magnézia a dávaj to

sta0
8. máj 2019

@veselalentilka ahoj, píšem Ti IP.

mooonika1975
30. sep 2019

@lubik87 nie, z magnézia môže byť zle, sú rôzne formy, a ja som mala obrovské bolesti, hnačky.