Aké lieky kúpiť?

10. sep 2023

Ahojte, už som sem písala ohľadom dcéry že nevie vyfukat nos. Už sme z toho bezradný doma, ukazujeme jej učíme ju, no nejde jej to. Ona stále ťahá hore nos a teraz z toho dosť škaredo kašle. Aký liek sirup alebo niečo jej kúpiť na kašeľ resp do nosa aby bola zdravá? Najlepšie by bolo keby sa naučila fúkať nosom, no ona je tvrdohlavá a nevie nechce to.

janinah
10. sep 2023

Vek?

ariannazara
10. sep 2023

Môj ma 4 a robí toto iste občas sa mu podarí fuknut ale to malo kedy.

tani777
10. sep 2023

No teraz hlavne treba dostat sople von,cize ak nevie fukat,tak odsat..ja som starsej hovorila,nech netaha dnu,nech smrkne smerom von,aj keby mala mat pod nosom,ze nestihne vreckovku vziat..a popritom odsavala-aj skoro 4 rocnej 🤷‍♀️ a potom,ked bola zdrava,sme presli na hry,kupila som v tedi tie malicke makke gulicky,a musela ich posuvat do "ciela" tak,ze do nich fukala nosom..aby pochopila princip,co od nej vlastne chcem..
Mladsia sa naucila fukat v cca 2 rokoch,skoro sama😁 tej som len prilozila vreckovku a vravela,nech mi ju nostekom odfukne...

autor
10. sep 2023

@janinah 3,5 roka

autor
10. sep 2023

@ariannazara Moja vôbec ani snahu nemá vyskúšať fúkať nos, ona len do seba.

autor
10. sep 2023

@tani777 Odsavam jej od rána vysávačom no nič jej nejde von. Nechápem asi má zadné sople. Tie guličky odfukat nosom sme tiež skúšali no neislo jej to.

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tani777
10. sep 2023

Tak nieco na uvolnenie-preplachnut dutiny,suche teplo,nejaky sinupret/solmucol..co ti toleruje..nech sa to uvolni..mozes aj kvapky/sprej do nosa a tak odsat...a ucit fukat hrou,niekomu to ide rychlejsie,niekomu pomalsie..

autor
10. sep 2023

@tani777 Solmucol sirup mám doma, to som jej dala ráno. To vypije. Sprej či kvapky do nosa aké?

autor
10. sep 2023

@arabellka1 Napariť vodou ako konkrétne? Že dám zovrieť vodu do hrnca a nech do tej pary dá hlavu a zakryť ju uterákom?

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
enoula
10. sep 2023

Inhalator nemáte? Do nosa striekat morsku vodu/vincentku, nahriat dutiny niecim teplým

tani777
10. sep 2023

Ja davam nasivin sprej,od 1-6 rokov je..velmi rychlo uvolni nostek,a moje baby lepsie znasaju sprej ako kvapky 🙂

slavomira236
10. sep 2023

Sinupret a preplachy konvickou..alebo inhalivat vincentku ale preplachy mojim lepsie zaberali a bolo to rychlejsie pri inhalatore nechcelu sediet a nemalo to taky efekt..ked je moja 6rocna zahlienena sama ide k vysavacu a si zapne a vysaje lepsie vyjdu von sople ako fukanim. Niekedy fuka niekedy pouzije vysavac

anavixy
10. sep 2023

Sinupret (Solmucol moze este viac zahlienit, treba odsledovat), Nasivin, morska voda a uplne najlepsia by bola inhalacia (vincentka, fyz. roztok, yabro). Konvickovanie je urcite top na sople, ale na to ja osobne bohuzial nemam odvahu, ale kto ma, do toho!
Svojtka ma teraz knizky so svetielkami, ktore sa rozsvietia ked dieta fukne na knizku (je tam senzor), mozno by stalo za skusku 🙂

autor
10. sep 2023

@enoula Nemáme inhalator.

luccija
10. sep 2023

Daj jej liek na alergiu, keď máš nech jej odpuchne sliznica.Vzdy som chytila jednu dierku a druhou vyfukla

zuzubb007
10. sep 2023

Zadne sople, na to pomoze jedine pamycon na predpis ak ju chces rychlo vyliecit, ak mas cas mozes skusat kadeco ine, ale po dlhom zatekani to moze skoncit zapalom ucha

pkgirl30
10. sep 2023

so sirupom opatrne, ak je podávaný dlhšie ešte viac zahliení, sirupy sú zväčša sladké a potom je to ešte horšie. morskú soľ sprej do nosa a vincentkou preplachovať. môj syn má sedem a ešte stále nevie fúkať nos. kúpila som špeciálne striekačky do nosa pre deti do toho vincentku nahol sa nad vaňu a preplachnúť, z druhej dierky išiel soplik von. Ale ak to má už zarazené tak treba nahriať červenou lampou alebo nad parou

autor
10. sep 2023

@luccija Aký liek na alergiu?

autor
10. sep 2023

@zuzubb007 Pamycon musí doktorka predpísať, keď sa jej do večera nepolepsi tak pôjdem s ňou zajtra k detskej.

luccija
10. sep 2023

Dasseltino, Claritin v lekárni Ti poradia
My sme teraz tiež brali pri nádche ten prvý neutlmuje ten mi poradila magistra

luccija
10. sep 2023

Nenaparuj ju to sa robí, keď sopel netečie na dutiny

siska53
10. sep 2023

Mozes jej este odsavat... Ja som nasu velmi skoro naucila fukat, mala ledva dva roky, lebo jej vzdy tiekla krv.. A ucili sme ju tak, ,e zavreta pusa a fukat do papierovej gulicky len nosom, taky hru sme hrali. A nejak sa naucila. Potom uz normalnr fukala do vreckovky, jedna dierka, potom druha dierka..

autor
10. sep 2023

@siska53 Dnes celý deň som ju to učila a nejde jej to vôbec, potom sa len jeduje že nejde jej to a ťahá si ďalej do seba nos.

siska53
10. sep 2023

To chce cas, to nepojde po 1 dni...nasej to trvalo, predsa..mala ledva dva roky.

kacenka255
10. sep 2023

Ja som obe deti ucila hrou, boli este malicky a hrali sme kto dalej nosom odfukne lopticku zo servitky. Takto sa to naucili sup sup obaja.

autor
10. sep 2023

@siska53 Není to prvý deň, minule som ju uz učila párkrát aj keď bola zdravá no vôbec jej to nejde.