Aké lieky by nemali chýbať v domácej lekárničke?

janhe
29. máj 2017

Ahoj zienky
Mam 2 otazocky rozdelim ich na jedna a dva preto vas poprosim aj odpovedat rozdelene ❤️

1. Obnovujem nasu domacu ,,lekarnicku,, co myslite ake lieky a pod. By nemali v domacnosti chybat? Take zakladne pre deti sj dospelych. Dakujem

2. Ideme 1x na dovolenku s 2,5r dcerou autom. Co my pre malu treba? Myslim tiez lieky kremy a pod.
Dakujem

janinah
29. máj 2017

1.teplomer,Betadine roztok na dezinfekciu,sirup proti horúčke,fenistil proti alergii,Hylak forte-hnačka,zápcha,niečo proti kašlu,kvapky do nosa a ucha,čierne uhlie,no-spa proti krčom
2. všetko z bodu 1.+ na a po opaľovaní,po opaľovaní odporúčam prípravky s aloe vera

janhe
autor
29. máj 2017

@janinah dakujem za radu kazdy prispevok mi pomoze 😊🌷

valy
30. máj 2017

@janhe ja som so sebou vzdy vlacila cele tasky liekov, ale uz som to zredukovala na teplomer, nurofen a panadol sirup pre deti a ibuprofen a paralen lieky pre dospelych, plus lieky na alergiu, ak nejake mate. toto je podla mna zaklad na cestu, ak Ta nieco chyti niekde v noci a pod.
vsetko ostatne nie je surne a da sa v Europe kupit, ked potrebujes.
co sa tyka kremov, co pouzivas, podla svojho uvazenia.

janhe
autor
30. máj 2017

@valy dakujeeeem ved aj ja vy som najradsej brala vsetko 😂

lila69
30. máj 2017

Pre dieta -Teplomer, panadol cipky (na znizenie teploty ak by grcala), brufen sirup (ak by teplota neklesala a bolo treba striedat po 4 hodinach - cipky -sirup), cierne uhlie, Kulisek!!! (rehydratacny roztok),od hnacky Nekadex, Nasivin na soplik, pripadne nieco na alergiu - poradit sa s lekarom.
Pre dospelych - od bolesti ibalgin, paralen, cierne uhlie, od hracky Nekadyl. Kvalitny krem na opalovanie, po opalovani. Klobucik na hlavu.

1988majka
30. máj 2017

Okrem vsetkeho co bolo spominane este naplaste klasicke aj s vankusikom gelovym napr. na odtlaky /kamoskana dovolenke napr. nikde nevedela zohnat/ a obvaz, pre dieta odsavacku ak si nevie fukat sople, u nas nesmu chybat pastilky na hrdlo, sol na kloktanie uz niekde zozenies na dovolenke. Treba aj dezinfekciu ale nejaku bezfarebnu napr. Septonex lebo na dovolenke, na ceste vam Betadine moze pofarbit veci alebo sa vyliat na oblecenie, auto, hracky.

janhe
autor
30. máj 2017

Dakujem zienky pojdem si to napisat uz do rady nech viem co kupit ❤️

l3yla
30. máj 2017

@janhe nečítala som všetky príspevky no mňa ako osobu ktorá má často žalúdočné problémy napadá Smecta, Hylak, nejaké probiotiká..