Aké kvapky pri kolikách?

tinka1234567
1. dec 2021

Môj malý ma 6 týždňov, narodil sa 3 týždne a 3 dni skôr a mame koliky, aké kvapky odporúčate aké vám pomohli? Nemôžu tak malému bábätku uškodiť?

nikpa
1. dec 2021

@tinka1234567 podľa toho prečo má koliky, keď nemá dobré vetry tak na to je sab simplex alebo espumisan kvapky. Ak mu škodí laktóza z mlieka tak coliprev. Určite dávaj probiotika a tie dlhodobo niekoľko mesiacov. Keď sa nevie vykakať a puči sa, pomôz mu tak že do ritky strčis nakremovany teplomer asi 1cm, ak nepomôže tak rektalna rurka mu určite uľaví. Masíruj bruško, cvič s nožičkami a dvaja odgrgnut viackrát, aj počas jedla. Tiež mám predcasniatko, im tá traviaca sústava musí len dozrieť. Držím palce.

sonka_miro
1. dec 2021

@tinka1234567 ak mate vitamin D Vigantol, treba zmenit zvykne aj z toho bolievat brusko. My sme mali strasne koliky no nam zabrali jedine kvapky coliprev ale treba poctivo davat pred kazdym papanim a probiotika biogaia, masirovali sme brusko s mastickou pupik a rektalne trubicky ak sa uz naozaj trapila. Mali sme kazdy den koliky no s coliprevom sme ich mali najskor tak za 3 dni neskor raz za tyzden a potom raz za dva tyzdne, nezmiznu uplne ale ovela nam to zmiernilo priebeh.

tinka1234567
autor
1. dec 2021

@nikpa ďakujem 🙂môžem skúsiť vynechať z mojej stravy mlieko..mne šlo hlavne o to ci kvapky alebo probiotika nemôžu tak malému babu nejak ublížiť.. Kolko ma Vaše? Ešte ma koliky ci prešli?

nikpa
1. dec 2021

@tinka1234567 áno, aj vynechať mliečne je vhodné, ak kojis ale pozor aj na také drobnosti ako je maslo, čokoláda, smotana do kávy a podobne. Tieto kvapky sú všetky aj pre malé bábätká, opýtaj sa v lekárni ale ja som dávala asi od mesiaca, hneď ako sme sa vrátili z pôrodnice domov. A probiotika tiež sú viaceré od narodenia. Naše staršie predčasniatko je už škôlkar 😊 ale prešli sme si všeličím.