Aké krémy alebo olejček po kúpaní pre dieťa, ktoré má suché šupinky?

vasjar
12. jún 2021

Ahojte. Maly ma po celom telicku suché supinky, doktorka povedala ze nenatierat ničím ani po kúpeli. Zase mama mi vravela ze to bábätká potrebujú, tak ja neviem.
Ak už áno, aký kremík alebo olejcek by ste odporúčali po kúpeli?

pininka1
12. jún 2021

@vasjar mne predpisovala doktorka oilatum do kupela, je to taka vodicka, a uz netrebalo natierat, velmi mu to pomohlo. Nie som zastancom iba cistej vody, niektore deti maju velmi suchu pokozku, ktoru treba premastovat. Pri ostatnych som pouzivala aj olej od nivea pre deti.

janci05
12. jún 2021

Ja som používala olejček Baby Aviril. Pred spaním som používala Johnson´s Baby mlieko
https://www.mojadm.sk/johnson-s-detske-telove-m...

felicita027
12. jún 2021

ja som spokojná s Aviril olejčekom mám ho teraz pri 4.dieťati a nikdy som nemusela meniť alebo uvažovať o zmene

kkovacovak
12. jún 2021

@vasjar jedine zarobená kyselina mliečna z lekárne. Aj voda vysušuje, na umyvanie nič moc netreba ale premazať neuškodí. Oleje sa všeobecne na detskú pokožku neodporúčajú takže tie skôr vynechať 🙂

pribinak
12. jún 2021

Pozor pri olejoch, tie môžu v konečnom dôsledku ešte viac pokožku vysusat

Nám pediatrička predpísala Balneum, dá sa kúpiť aj bez predpisu. Je to take mlieko ktoré nastriekas do vody čo vanicke a bábätko v tom okupes. Nemusíš krémovat a ani nič. Na pokožke sa vytvorí taký jemný film a pokožka sa krásne premasti

Vrelo odporúčam

ctrl
12. jún 2021

@vasjar https://www.euronabycerny.com/sk/p/6340/puremim...
Okrem olejcek majú aj viacej produktov pre bábätka Natural Produkty bez SLS/SLES
Bez parabenov
Bez akergenov
Bez syntetických farbív.

andreatytler
12. jún 2021

@vasjar Ja na telo nepouzivam nic, Kupem len 2x do tyzdna a to iba 1x s mydlom aby sa mu koza prilis nevysusila. Odkedy papa prikrmy, a treba mu tvar casto umyvat, pouzivam vecer La Roche Posay Lipikar.
Detske olejceky co pouzivali nase mamy nie su dobre riesenie. Radsej by som pocuvala rady doktorky ako mami.

kristiii
12. jún 2021

@vasjar ako už niekto spomínal, skús Oilatum, na predpis býval za pár centov (asi treba návštevu kožného), nám veľmi čo sa týka pokožky pomohol. Inak len Aviril, značke Johnson sa snaž vyhnúť

ctrl
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivka21
13. jún 2021

Nám v pôrodnici teraz vraveli dieťa kúpať 2 až 3 krát do týždňa a nekremovat 6 tyzdnou.no ale môj 2 týždňový malý ma chúďatko tiež suchu kozu. Toho predtým olejovála avirilom a mandľovým olejom a je v pohode.

zornicka409
13. jún 2021

@vasjar biodermu modru si neskusala?nam to pomohlo na supinky

robin30
13. jún 2021

@janci05 v dobrom,vyhod to a nikdy viac uz tuto znacku nekupuj

janci05
13. jún 2021

@robin30 používala som ju pred 11 rokmi a len veľmi zriedka.