Caute maminy, prosim vas, ake je to patologicke zadivanie/zahladenia sa u deti? Ved sa zahladime aj my dospeli a aj deti ved je to normalne. Ale co znamena patologicke zadivanie sa?
Dakujem
patologicke je asi take, ktore trva niekolko minut a osoba ktora je zadiva sa neda vyrusit, ked ju napriklad oslovis, pripadne si nepamata ze "bol mimo". normalne ked sa niekto zapozera " do blba" trva to par sekund a osoba vnima a ked ju oslovis, tak reaguje.
Náhle preruší čokoľvek robí, pozerá pred seba, trva to pár sekúnd, rozhodne nie minúty, a potom to prejde a pokračuje akoby sa nič nestalo. Je to vo veku cca 6-10 rokov, plus mínus, a niekedy to vieš vyprovokovať hyperventiláciou (povieš mu dýchaj z hlboka na pol minuty alebo tak). Má to viac krát za deň, aj 20-30x sa môžu vyskytovať denne. To sú detské absencie, forma epilepsie. Ak na to máš podozrenie, povedz obvodnej a nech Vás objedná na neurologiu.
@drake122 dakujem za odpoved. Syncek ma iba 17 mesiacov a jasne ze sa zapozera, ved aj ja kolkokrat. Ale zareaguje, a nielen ze zareaguje ale je proste pri vedomi. Nieco sa ho pytam on sa zadiva ako keby rozmyslal a odpovie. 😅🤦🏻♀️ Aj v skole mi ucitelka velakrat nadavala aby som necumela do blba... Ja len som nevedela, ake to je patologicke a ako to odlisit. Dakujem ti
17 mesačné dieťa môže mať epilepsiu, ale nie klasické detské absencie. Podľa opisu toto naozaj u Vás nebude nič závažné. Treba sledovať, ak sa to časom bude prehlbovať.
@drake122 jasne, ale ked takto normalne sa zapozera, tak to hlasit netreba, ze? Je to v poriadku? Ci tak male deticky by sa nemali zadivat? 🤔
Tak môže to byt prejav aj epilepsie, tzv blank seizure