Aké homeopatikum na streptokok. angínu?

tslobik
11. feb 2019

Syn užíva antibiotiká, ale rada by som tým angínam predchádzala a už neviem čo skúsiť okrem toho, čo užíva. Každú angínu má riadne preliečenú. Väčš. prípravkom je na predchádzanie vírus. ochoreniam, ale čo konkrétne pomáha predchádzať tejto baktérií? Ďakujem.

beky1813
11. feb 2019

Vybrať mandle, najlepšia prevencia, ak su anginy pricaste

tslobik
autor
11. feb 2019

@beky1813 No on mal za život dve a raz šarlach, má 7 rokov ale všetko v krátkom časovom období, neviem si to vysvetliť.

janulka257
11. feb 2019

@tslobik imunologicke vyšetrenie... časté angíny môžu byť spojené s poruchou imunity... ja som mala v detstve zistenu a užívala som imunomodulatory, vtedy to bol myslím ribovirin, tak nejak sa to volalo

tslobik
autor
11. feb 2019

@janulka257 Ano boli sme u imunológa minulú stredu a vo štvrtok už angína. Výsledky budú na konci týždňa, tak som zvedavá. Len či to pomôže...

janulka257
11. feb 2019

@tslobik pevne verím že áno. Mne to v detstve veľmi pomohlo. Ja som brala antibiotiká každú chvíľu, aj 6 x za zimu.. po prelieceni sa to veľmi upravilo.

tslobik
autor
11. feb 2019

@janulka257 Ďakujem za povzbudenie, budem veriť že aj jemu to pomôže.

tslobik
autor
14. feb 2019

@janulka257 Dnes som volala na imuno výsledky, má vraj málo D-čka ale že imunitu ako takú nemá zlú. Tak potom nechápem ten šarlach a angínu....☹ Zajtra tam idem osobne, že ako sa to teda bude riešiť ďalej.

janulka257
14. feb 2019

@tslobik zaujímavé. Držím palce

montemotherone
14. feb 2019

@tslobik 2 angíny v 7 rokoch? Je to normálne zdravé dieťa a buď rada 😉 S vyberaním mandlí treba byť opatrní. Plnia dôležitú funkciu v imunitnom systéme+ mechanický zabraňujú aby infekcia napadla dolné dýchacie cesty. Opýtaj sa tých, ktorí ich nemajú. Väčšina nemáva angíny, ale keď príde silný infekt majú rovno zápal priedušiek. Jediná prevencia je posilňovanie imunity. A to je hotová veda. Ja sama už mám na mojich deťoch odskúšané hocičo, ale najviac zaberá dohliadnuť na dostatočný odpočinok, zníženie stresu a chaosu v rodine, v ich režime, zaraďovanie spoločného relaxu, odpočinku, a po tejto zime som rázne pristúpila k otužovaniu. Menej kúriť, postupne znižovať teplotu vody v sprche, často počas dňa riadne vetrať, častejšie chodiť na čerstvý vzduch, pravidelne plávať, a postupne sa tenšie obliekať. Akože bežné vitamíny o.k. (C, B-kopmlex, D, Omega 3...) Ale všetky ostatné zázraky, imunoglukány... sú len marketing, somariny 😕 ...+ Dostatok tekutín! Otrepané, ale fakt účinné 😉
Túto zimu som dosť na nervy z našich soplikov, kašľov a laryngitid... Ale keď som dnes počula akú silu má táto posledná vlna chrípky, čo to s ľuďmi robí, už som len tíško a modlím sa nech nebude horšie (ja pracujem v škôlke, manžel v nemocnici na oddelení, takže sme priamo v ohnisku infekcií 🤦 Vďaka Bohu, zatiaľ sme to celkom zvládli bez extra horúčok)

tslobik
autor
14. feb 2019

@montemotherone Mna trápia tie angíny preto, že pôv. je str. pyogenes a ten má nasvedomí vysoké aslo, ktoré znižujeme postupne už 5 mesiacov. Podarilo sa na 900 a teraz zase stúpne. Mám z toho nervy, bojím sa reumat. horúčky a trvalých neskorých následkov na srdce, ladviny a pod. Inak, pravdu máš vo všetkom, najmä som si uvedomila, že ochorel na začiatku školy ako prvák - veľmi stresovo berie tú školu, každý pondelok plač, nervy pri učení.....Čiže verím tomu, že tento stres je u neho silný faktor na oslabenie imunity. Inak dodržujeme všetko ako z učebnice - v jeho detskej sa nekúri celú zimu, strava tip-top, sladkosti - nechcem ho celkom obmedziť ale on ich sám nemá rád. Proste mu sladké veci nechutia tak ako ani nám. Málo sa otužuje, a športuje - to je dosť chyba, len mám strach....od začiatku šk.roka necvičí práve kvôli tomu aslu. A v podstate aj keď ochorie na tú angínu ako teraz - mal jeden deň 38 hor. trochu ho bolelo v krku a na ďalší deň by nikto nepovedal, že je chorý. Čiže aj tie choroby zvláda dobre. Ja som mala angínu v lete a bola som odrovnaná, ani vstať z postele. Len fakt ma všetci strašia s tými neskorými následkami, čo môžu prísť aj s odstupom rokov.