Aké hodnoty C-reaktívneho proteínu sú na antibiotiká?

moonlightka
9. jan 2012

Ake hodnoty ma vykazovat CRP vysetrenie v pripade ze dieta ma brat ATB? Dakujem za odpovede.

yennn
31. mar 2013

Toto by zaujímalo aj mňa - aké hodnoty CRP sú v norme? My sme práve prišli z pohotovosti a CRP bolo 51 ...

jaanna
2. apr 2013

ahojte, norma CRP je 0-5. Antibiotika sa podavaju od 40. Ak su hodnoty medzi 5-40, vtedy je to taka neistota - moze aj nemusi to byt bakterialny zapal. Hodnota CRP stupa, takze treba robit opakovane vysetrenie o dva dni. S testami CRP sa netraba ponahlat, idealne je robit ich na treti den - to znamena po 48hodinach zvysenej teploty - vtedy je uz vacsinou jasne, ci je to bakterialne alebo nie (ak ano, test vide nad 40)

marcovka1
2. apr 2013

tak ja som mala 19crp a hned mi nasadila antib. a teplotu som nemala 😉

alla6701
2. apr 2013

Crp v norme je do 8. Ak je do 40 tak sa to nazyva seda zona a je na lekarovi a priznakoch, ci sa naordinuju antibiotika. Uz nad tutu hodnotu by sa malo ochorenie preliecit atb.

aduskatt
2. apr 2013

CRP vyslo 0, zaroven bol robeny aj vyter, lebo maly mal teplotu........... do vysledkov vyteru sme cakali dva tyzdne...a ejha, bolo treba ATB.takze CRP nie vzdy znamena istotu, aj ked vyjde nula.............pokial vyjde vysoka hodnota, tak to je jasne

ivy1053
29. okt 2021

Maly mal pol roka ked nas sestricka po crp teste poslala rovno do nemocnice. Hodnota 120. Nepoznala som ten test a velmi som sa zlakla, lebo ma sestricka surila ze mame utekat na pohotovost a ani sa nezastavovat doma pre veci. Tam zistili asi ultrazvukom silny zapal oblicky a mocoveho mechura. Az potom v nemocnicnej izbe som zistovala ake su normalne hodnoty a ako to moze vyskocit aj nad 200. Tak to uz neviem co by bolo...