Aké fľaky má moja skoro ročná dcérka?

gabikaa96
2. júl 2021

Na skoro ročnej dcérke som našla takéto fľaky,ma ich dva väčšie a jedno malé, sú na chrbte a nožičkách. Keď vstala ešte neboli, napapala sa hrali sme a zrazu ako som ju zdvihla som zbadala. Poraďte od čoho môžu byť?

jankapepe
3. júl 2021

@gabikaa96 čo jedla?

gabikaa96
autor
3. júl 2021

@jankapepe rožok so syrom,a potom umelé mlieko

jankapepe
3. júl 2021

@gabikaa96 s akým syrom? Po zobudení si ju prezliekla do niečoho iného? Aj to mohlo spôsobiť reakciu.

gabikaa96
autor
3. júl 2021

@jankapepe lunex trojuholník syr, nie mala na sebe to v čom spala

jankapepe
3. júl 2021

@gabikaa96 jedavala ho aj predtým??

jankapepe
3. júl 2021

@gabikaa96 Si si istá, že ich počas spánku či hneď po prebudení nemala?

srferreira
3. júl 2021

Nebola na slniecku? Mne to pride ako alergicka reakcia na slnko.

gabikaa96
autor
3. júl 2021

@jankapepe tento druh ešte nemala, väčšinou karičku kupujeme. Áno som lebo ju teraz často prezeram lebo toto je už tento týždeň druhý krát čo mala.

gabikaa96
autor
3. júl 2021

@srferreira Nebola, v teple ju nosím von až na večer ale aj to je len v kočíku.

srferreira
3. júl 2021

@gabikaa96 dufam jej to rychlo zmizne.

jankapepe
3. júl 2021

@gabikaa96 pozri si zloženie a nájdi rozdiel medzi karickou a lunex

jankapepe
3. júl 2021

@gabikaa96 v lunex je napr. modifikovaný škrob, to je dosť silný alergén, plus je tam viac Éčok aj to môže byť problém.

jankapepe
3. júl 2021

@gabikaa96 na chvíľu ho vysad 😉

gabikaa96
autor
3. júl 2021

@jankapepe ďakujem pekne za pomoc 😊😘 radšej jej ho nebudem dávať 😊

jankapepe
3. júl 2021

@gabikaa96 Samozrejme je to len jedna z mnohých možných príčin....ale ak to bolo následne po strave, tak dosť možné. Len sledovať 🙂

gleep1
3. júl 2021

Nedávaj jej žiadne tavene syry, sú fam fosforecnany a fosforecnany znižujú vstrebavanie vápnika až tak že u dospelých ľudí to robí problémy, nie to u malého dieťaťa ktoré rastie a potrebuje toho vápnika oveľa viac než dospelý človek. Taktiež sú spojene s hyperaktivitou deti.
Akože vo všeobecnosti by si tak malému dieťaťu nemala dávať NIČ čo obsahuje Ecka (viem že nie všetky sú škodlivé, dokonca sú niektoré zdravé ale E v potravinách = viac spracovaná menej čerstvá potravina), treba dávať kvalitne čo najmenej spracované potraviny.
Ja som normalne myslela že to je u deti minimálne do 1 roka samozrejmosť že sa tomu nedávajú take gebuziny 😣

evaachesa
3. júl 2021

Tavené syry sú svinstvo, to nejeme ani my dospelí. Dieťaťu daj radšej Lučinu.

gabikaa96
autor
3. júl 2021

@gleep1 malá bude mať budúci týždeň 1rok. A syr dostala teraz maximálne 3krat.

gabikaa96
autor
3. júl 2021

@gleep1
@evaachesa
Ale ďakujem,po komentaroch som si prečítala o nich, tuším už budem kupovať len tvrdé syry.

gleep1
3. júl 2021

@gabikaa96 áno, treba kupovať kvalitne tvrde syry, dieťaťu budú chutiť určite tak isto, alebo ako bolo spomenuté nejakú Lucinu alebo podobnú nátierku s dobrým zložením. Treba si prečítať zloženie, čím menej tam toho je, tým lepšie- a v lúčine je toho skutočne malo a chuťou je super 🙂

gabikaa96
autor
3. júl 2021

@gleep1 ďakujem pekne 😊🥰