Na skoro ročnej dcérke som našla takéto fľaky,ma ich dva väčšie a jedno malé, sú na chrbte a nožičkách. Keď vstala ešte neboli, napapala sa hrali sme a zrazu ako som ju zdvihla som zbadala. Poraďte od čoho môžu byť?
Nebola na slniecku? Mne to pride ako alergicka reakcia na slnko.
@srferreira Nebola, v teple ju nosím von až na večer ale aj to je len v kočíku.
@gabikaa96 dufam jej to rychlo zmizne.
Nedávaj jej žiadne tavene syry, sú fam fosforecnany a fosforecnany znižujú vstrebavanie vápnika až tak že u dospelých ľudí to robí problémy, nie to u malého dieťaťa ktoré rastie a potrebuje toho vápnika oveľa viac než dospelý človek. Taktiež sú spojene s hyperaktivitou deti.
Akože vo všeobecnosti by si tak malému dieťaťu nemala dávať NIČ čo obsahuje Ecka (viem že nie všetky sú škodlivé, dokonca sú niektoré zdravé ale E v potravinách = viac spracovaná menej čerstvá potravina), treba dávať kvalitne čo najmenej spracované potraviny.
Ja som normalne myslela že to je u deti minimálne do 1 roka samozrejmosť že sa tomu nedávajú take gebuziny 😣
Tavené syry sú svinstvo, to nejeme ani my dospelí. Dieťaťu daj radšej Lučinu.
@gabikaa96 áno, treba kupovať kvalitne tvrde syry, dieťaťu budú chutiť určite tak isto, alebo ako bolo spomenuté nejakú Lucinu alebo podobnú nátierku s dobrým zložením. Treba si prečítať zloženie, čím menej tam toho je, tým lepšie- a v lúčine je toho skutočne malo a chuťou je super 🙂
@gabikaa96 čo jedla?