Aké detské choroby začínajú teplotou?

chances
5. jún 2016

Ahojte mamičky, prosím o radu. Dcérka (5 rokov) má od rána teplotu 38, zatiaľ bez akýchkoľvek ďalších príznakov. Zajtra zavolám pediatrovi, ale dovtedy by som rada zistila, aké detské choroby z Vašej skúsenosti začínajú horúčkou? Podobný nástup u nej mala 6. choroba, ale tá je teda už za nami. Budem Vám vďačná za skúsenosť, aby som vedela, na čo sa tak psychicky zhruba pripraviť... ďakujem.

zuz02
5. jún 2016

Tak toho je asi vela. Angina, piata choroba, siesta ( moje dve deti ju mali dvakrat, druhykrat mala slabsi priebeh). Zapal moc.ciest - to by mala ale problemy s cikanim. Aj kiahne (hlavne na zaciatku, ked este netusis, ze ich dieta moze mat a ma len 2-3vyrazky, ktore nemusis ani spozorovat). A urcite mnoho inych, o ktorych ani ja netusim.

ariadna1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
chances
autor
5. jún 2016

@zuz02, @ariadna1 ďakujem Vám.. Je mi jasné, že toho može byť viac, nezdá sa mi ale, že by to vyzeralo na angínu či chrípku, nič ju nebolí, nemá červený krk, nádchu, kašel... ciká normálne, kiahne aj šiestu chorobu už mala. Skor som sa zamýšľala, či som nepozabudla na nejakú typicky detskú chorobu.. možno tá piata choroba, ktovie... Ale na ten úpal som úplne zabudla, je pravda, že včera bola dlho na slnku. No uvidíme, čo z toho vzíde, dúfajme, že nič. Ešte raz ďakujem

charlie1980
5. jún 2016

Tak toto by bola uz aj na vestca zlozita otazka. No predsa vsetky virusove a bakterialne ochorenia cohokolvek.

chances
autor
5. jún 2016

@charlie1980 No u nás sa teplota ako prvý príznak objavila len u tej šiestej choroby. U iných chorob mali obe deti vždy ešte nejaký iný problém.

charlie1980
5. jún 2016

@chances Pozri....moze to byt zapal dychacich ciest, priedusiek, pluc, mocovych ciest, ladvin, crevna chripka,zapal stredneho ucha, laryngtida, zapalene krcne mandle. Ked dnes zacali teploty, Este je skoro, aby si mohla nieco vyvodit. Myslim, ze zajtra uz budes vidiet....kasel, vysyp, hlieny, dieta ti uz povie, Co ho boli.

zabina27
5. jún 2016

u nas horuckami zacal zapal pluc, ine nemal, len horucky, ktore sme nevedeli zrazit, az v nemocnici sa pridal laryngiticky kasel... zevraj aj zapal obliciek moze byt nebolestivy, zistit sa da z mocu

jurinecka125
5. jún 2016

U nás piata a šiesta choroba a dehydratácia ale dcérka má len šesť tnast mesiacov.

zuz02
6. jún 2016

@chances no co sa z tej horucky nakoniec vyklulo?

chances
autor
6. jún 2016

@zuz02 Vďaka za opýtanie, dnes dcérka nemala teplotu, akurát teraz večer začala trochu pokašlievať. Zatiaľ teda nie som oveľa múdrejšia, možno to ozaj nakoniec bude nejaké prechladnutie..

zuz02
6. jún 2016

@chances no tak snad to nebude nic vazne