V piatok prisla sprava od ucitelky, ze dcera ma v triede vsi. Dnes som jej len tak pozrela do hlavy, lebo sa vobec neskriabe, a nasla som nieco, ale spadlo mi to. Tak som v panike prezrela celu hlavu a nasla nieco na par miestach na vlasoch. Hned som samozrejme googlila a boli to urcite male vajicka, ale nebolo ich zatial vela. Potom som nasla este 1 zivu vos. Hned sme sli kupit sampon proti vsiam, konkretne nejaky Dr. Happy. Ked som skusala tie hnidy cesat hrebenom na vsi, tak nesli von. Takze este pred umytim som sa snazila tie vajicka vybrat. Potom som jej vlasy umyla, dala som jej k samponu aj eukalyotovy olej, precesala nasledne tym hrebenom na vsi a este som jej to pozrela rukou. Este ich ma mokre, ale ked uschnu chystam sa ich prezehlit a este popozerat vajicka rucne. Myslite ze aj tak sa mozu rozmnozit? Ze zajtra tam bude mat vyliahnute vsi? Ked zopakujem toto cele este o 2-3 dni a potom dalej povedzme este 2-3 tyzdne? Aj tak moze mat vsivavu hlavu?
Chodi v noci este k nam do postele, tak obliecky som oprala s dezinfekciou, pustila v izbe taku modru lampu a ideme sa aj my umyt tym samponom a vycesat. Ja aj vyzehlit.
@3petka ona nosi od zaciatku sk. roka vlasy v cope 😔 ale mozno po tych dlzkach jej to preslo? neviem. opakovat budeme, len sa chcem usetrit toho ze ju bude svrbiet hlava a bude ju mat plnu vsi. tak snad sme to podchytili vcas.
Opakovat este 3x po 7 dnoch (zohladnuje sa tym zivotny cyklys vsi).
@simsalabim a zabije to aj tie hnidy? lebo aj teraz pri zehleni som jej nasla na vlasoch nieco, ale to je tak malicke, tenucke. volnym okom velmi tazko viditelne a nevycese to ani ten specialny hreben. ledva som to nechtami dala dole, ale urcite mi nejake usli.
Nie, hnidy nie. Aplikacia po 7 dnoch zabezpeci, ze zabijes to vyliahnute zo zabudnutych nepovyberanych hnid pred dosiahnutim dospelosti. 7 dni hnida, 7 dni nymfa, 7 dni vos.
@simsalabim len ako potom s tymi hnidami, ked su fakt tak male, ze ich ledva vidim 😔 dcera ma este k tomu blede vlasy. ci aj ta hnida bude rast a bude viditelnejsia?
Tie hnidy jej musíš vlas po vlase povyberat, inak budete stále začínať odznova
Vycesavat a vycesavat. Ja som cesala 2x denne. A za 3dni boli prec
@luliu snazim sa, lenze to je skor nahoda ak nejaku najdem, take su male a tenke.
Hnida=vajce. Co nevyceses, to sa vyliahne. A kedze malokto dokaze vycesat vsetky hnidy, to vyliahnute aplikaciou pripravku po 7 dnoch zabijes. Pre istotu to treba zopakovat 3x po 7 dnoch. Tak som sa zbavila vsi ja, lebo mne v rodine nemal kto vybrat. Zato ja som tym stravila hodiny, 3 deti+manzel.
@simsalabim tak zrejme dopadnem aj ja ak ich chytim. muzovi sa to hnusi a ja mam huste vlasy. na sampone co sme kupili je pisane, ze opakovat kazdy 2-3 den po dobu 3 tyzdnov. tak tento tyzden skusim kazdy 2.-3. den a potom po tyzdni a potom este po tyzdni.
Prezehlit nepomôže, pretože vos sa drží pri pokožke a keď zehlis tak ty zehlis možno 5 centi od kože takže ich nemáš ako spáliť, len ten šampón a vycesavat a po kúskoch pozerať hlavu, a vyberať keď budú biele nalepené bodky to sú vajíčka, to by si musela kompletne prať všetko čoho sa dotkla hlavou, od gauča proste oblecko všetko, a áno dostala som aj ja od dcéry a to nespavame ani v jednej miestnosti
@zuzubb007 snazila som sa co najviac pri pokozke. max som sla 1cm od pokozky.
Moja dcéra,keď mala vsi tak som si ju posadila pred TV...pustili sme si seriál a vycesavala som jej vlasy 4 hodiny pramienok po pramienku,bola to riadna makačka 🙂 toľko sme sa nasmiali.spravili sme si z tak nepríjemnej záležitosti príjemný babský večer...veci čo mala na sebe sme dali do vriec na pár dní..potom som preprala na 90stupnov...a samozrejme posteľné obliečky tiež....
Takže čo odporúčam je naozaj precízne po pramienkoch so všiváčikom poodstranovat všetky hnidy a máte pokoj...nič tam nenechať lebo to potom bude kolotoč ..a po týždni zopakovať (moja tam po týždni nemala ani len jednu hnidu ani voš)
+Ešte vyžehliť vlasy
Držím palce
Ešte dodám že moja dcéra má veľmi husté vlasy takže to bol fakt záhul
@nikoletka_h moja ma zatial riedke. lenze sa jej aj dost odleskuju. tak niekedy to vyzera ako vajicko ale je to na kusku leskly vlas.
kazdopadne, do dalsieho umytia(asi v utorok) by sa nemuseli ziadny nymfy ani vsi vyliahnut nie? ked mam pocit ze vajicka tam uz ziadne nema. ak tam nejake su, tak su male a mozno narastu, ale to ich uz snad potom uvidim.
Či tam uvidíš hnidu alebo nie-to je jedno-aj tak je dobré precesavat každý pramienok....a gumičkovat vlásky ktoré sú už precesane...ver mi, zaberie to síce naraz veľa času a nervov..ale to koľko ti to potom ušetrí stresu zato stojí
@nikoletka_h lenze ten hreben co mam, jej tie hnidy nezachytava. su nan prilis male. takze pouzivam len nechty.
Ak sa daco do utorka vyliahne, bude to nymfa, nedospela vos. Nenakladie vajicka, to az v dospelosti. Tak sa neboj. Aplikacia pripravku ju zabije. Len pokracuj aspon 3 tyzdne.
@simsalabim dobre, vdaka.
Ja ked som mala vsi, tak mi mamka vystrihavala tie vlasy s hnidami manikurkami..bola to tortura, ale zabralo, potom sme este viackrat unyvali samponom proti vsiam...po umyti som sa predklonila, dali sme na stol papier a vycesavali, vsi padali na ten papier
Ako ste dopadli?čo nakoniec pomohlo?Dajte prosím tip
@abcdefgh666 ja som vsi nastastie nedostala, a to sme pred objavenim spali v jednej posteli. ale zato som si ozaj 3 tyzdne umyvala hlavu s protivsovym samponom a aj dcere. a nie len raz za tyzden, ale 2x do tyzdna. dcere som uz dalsie zive vsi neobjavila. nasla som vajicka, ale neviem ci by sa z nich vyliahli vsi, kedze som jej celu hlavu prezehlila zehlickou na tusim 200°C(hovorim si, ze ked ma pomoct oprat vecinna 60, preco by zehlicka nespalila vajicka). tych vajicok nemala dcera az tak vela, ale mala ich v dlzkach, nie hore pri pokozke. a bolo sakra tazke ich vidiet, akokeby aj splyvali s vlasom, resp. boli priesvitne. len taka bublinka na vlase. takze neviem ci som vybrala vsetky ale ak nie, asi pomohol sampon. dlho trvalo kym mi prisiel ten hreben so spiralovymi zubmi, ale je ovela lepsi ako tie hrebene co davaju v lekarnach k samponom. sice som dcere uz nevycesala ziadne vajicka, ale bolo citit ze vlasy naozaj poriadne prechadza. nejake som jej chuda aj povytrhala.
dufam, ze uz to domov nedonesie...
Kúp preventívny sprej pro vsiam, myslím dm alebo značka liberella, tu sme používali. My sme používali aj pri zamoreni v triede, to pomohlo, nič nikdy nedostal . Používali sme to dlhšie.
Ďakujem za odpoveď🌸hádam budete ok. My máme vsi v rodine tak čakám tieto dni či sa objavia či nie. 😌
@abcdefgh666 drzim palce
Robim v skole a ak sa vsetci rodicia stavaju k sprave o vsiach sposobom ako pises " len tak som jej pozrela do hlavy, lebo sa vobec neskrabe" necudujem sa, ze sa ich nevieme ako skola uz 3.mesiac zbavit...a to zacali vlastne este v maji min.sk.rok a nie sme ani zdaleka samy.
Ludia, vsi neznicite zehlickou, farbou ns vlasy ani jednym umytim samponu. A hlava svrbi az ked tych stipancov je viac. Treba prezerat vlasy, saponovat, vyberat rucne hnidy.
@jamidea v skolke mali oznam o vsiach minimalne 3x za pol roka a ani raz ich nedoniesla domov. a to teda tam su deti viac v kontakte, aj tam spia. rano pred skolou by som jej vlasy nastriekala ochrannym sprejom a za usi dala tea tree olej. co som potom aj spravila. vlasy som jej pozerala presne pre to, ze mali v skole hlasene vsi, tak som jej ich prehrabla. ano, "len tak", lebo som vobec necakala, ze nejake najdem. a predstav si, nedostala som vsi ani ja, ani ona nemala po tej zehlicke a sampone uz ziadne zive vsi. uz len vajicka som povyberala. cele to trvalo asi 3 dni, len samponovali sme 3 tyzdne. tak asi nieco z toho zabralo... a odvtedy v nasej triede hlasene nastastie neboli. klop klop.
Treba zopakovať určite ešte pár krát celu tortúru.
Myslím že od znesenia vajca po vyliahnutie je nejakých 7 dni. Pre pokoj v duši. A ak to chytila od niekoho, tak vlasy aspoň na mesiac do pevného vrkoca.