Aká je pravdepodobnosť, že dcéra bude mať cukrovku?

22. apr 2024

Ja aj muž máme v rodine niekoľko cukrovkárov I aj 2typ.
Je veľká pravdepodobnosť že 13 dcéra bude mať cukrovku? Pri prvom odbere mala hraničné hodnoty.

bela30
22. apr 2024

Pokial vy ako rodicia nemate, tak nemusi mat. No pokial by jeden z vas mal, je tam velka pravdepodobnost.

katie253
22. apr 2024

To je veľmi individuálne. My nemáme v rodine nikoho s diabetom 1.typu a moj syn dostal, ked mal 18 mesiacov.
Môžete jej dat urobiť genetické testy, ale neviem ci to takto chcete vedieť...

egonsk
22. apr 2024

mne kedysi lekar vravel, ze zavazne choroby sa vacsinou dedia z matkinej strany, preto sa uz ani necudujem , ze ja mam alergie a vysoky tlak a moje deti zasa zuby pred rozpadnutim, ako ich matka, ktora v 18tich uz nemala polku zubov.
Takze radsej pocitaj s tym, ze to moze ziskat casom tiez a skus zivotospravu malej prisposobit, aby sa to co najviac oddialilo a mohla mat aspon jedno pekne babo...

cecilia29
22. apr 2024

Ja ti neviem odpovedať priamo . Ale ja mam altegie q astmu, manžel alergie a nábeh na astmu a naše deti nie. A to som čakala, že budú mať. Vraj je vysoká pravdepodobnosť. Pripisujem to životnému štýlu a dojceniu. Myslím, že sú veci, ktoré môžeš ovplyvniť

monicatko20
22. apr 2024

Hlavne sa nespoliehaj na testy a vyšetrenia teraz robené..môj muž je tiež z rodiny kde je diabetes, a prvý problém sa vyskytol až v 25tke..dovtedy žiadne komplikácie..cukrovka je sviňa, keď je v rodine, tak je veľká pravdepodobnosť, že ju dieťa zdedí..

monicatko20
22. apr 2024

@egonsk tak ja budem asi výnimka 🤣 ja som všetko podedila z otcovej strany 🙈

autor
22. apr 2024

@egonsk ako to s tým jedným zdravím bábom myslíš?

egonsk
22. apr 2024

Cukrovkarky maju rizikove tehotenstvo a je im odporucene rodit v co najmladsom veku, inak je ohrozena matka aj dieta.

egonsk
22. apr 2024

@monicatko20 ja som po tatkovi zdedil iba zlatu zilu, popritom by mi uplne stacili len zlate mince 😁😁😁😁

gumkac19
22. apr 2024

Môže a nemusí 🤷 sesterka má cukrovku zdedila pravdepodob e po prababke z jej mami strany lebo nikto iný nemal

autor
23. apr 2024

@egonsk ja mám tiež a aj ploché nohy po otcovi

autor
23. apr 2024

@egonsk nevedela som...švagriná cukrovkarka mala prvé v 28 druhé v 34, ale v čase jej tehotenstva sme sa ešte nepoznali. Moje dieťa má aj bez cukrovky od troch rokov zdravotní stav čo ohrozuje v prípade zhoršenia vylučuje prípadné tehotenstvo

ahhola
23. apr 2024

Ty nemusis cakat, ci dostane dia2 za rok, za 10,za 30.Mozes robit nieco uz dnes, kupit gkukomer za 10€ a mladej vysvetlit, ze to ma cele v rukach. Moze si zacat merat glu 2*denne v roznom case a stave sytosti, ziska obrazok o svojich hladinach. Do 5,7 je ok, ked pojde vyššie, treba vylucit cukor, sacharidy, maskrty, pridat chodzu, pohyb, ten spaluje glu. Velmi rychlo pochopi princip a len vdaka dnesnym vymozenostiam sa u nej nemusi dia2 nikdy rozvinut. 💧

autor
23. apr 2024

@ahhola žiaľ dieťa je pár rokov po dvoch dlhších chemoterapiách, komplikovanej liečbe a po transplantácii, jej zdravotný stav nie je jednoduchý. Tak klasický pohyb ako si to predstavuješ zatiaľ vylučujem. Všetko som konzultovala s jej lekármi len som z rôznych zdrojov dostala odlišné informácie.

ahhola
23. apr 2024

Hlavne som si predstavovala priemernu pubertiacku, njie s takym "nakladom"... To je kazda rada draha. 🍀