Ahojte, prosím poradte mi, mám hroznú nádchu, tečie mi nonstop z nosa, kýcham a bojím sa aby to nedostala moja malá.Som s ňou sama doma takže nejaká karanténa nehrozí nemal by sa kto o ňu postarať.Čo jej mám preventívne dať aby som ju ochránila, inak dnes už mala mierne zvýšenú teplotu takže neviem či to už nelezie aj na ňu.
a malej vitamín C
ale prvé príznaky neboli žiadne dnes ráno som sa zobudila a bolo to, včera mi ešte nič nebolo
😒
z vlastnej skúsenosti viem, že rúško nepomôže. Pri jedle ho nemôžeš mať na sebe a choroba sa šíri aj dotykom a vo vzduchu. Ďieťa je možné ochrániť iba prevenciou. Odporúčam SInupret pre teba 50 kvapiek pre malú 8 kvapiek - podľa rady našej pediatričky. Taktiež preventívne tebe 1 ampulka Oscilococinum a malej polovica rozmiesat vo vode a na lyžičke dať vypiť. Taktiež pomáha šalviový, medovkový čaj a ďalšie prírodné čaje na nachladnutie. držím palce a skoré uzdravenie. 🙂
Ked si na malu sama, tazko sa vyhnes nakazeniu. Kojis? Ak ano, mas vyhodu; ked ste obe nakazene tou istou pliagou, protilatky v tvojom mlieku malej pomozu. A ked kojis tak s bylinkami opatrne, minimalne salviu by som si nedavala.
ja sprostá som si dala muconasal plus dvakrát som si to strekla do nosa za pol hodinu a teraz mám taký ťažký pocit na hrudi a nemôžem dýchať a tam to píšu v nežiaducich účinkoch a teraz neviem či mám isť na pohotovosť alebo či to prejde
@renatka100 tak ten sinupret pojdem zajtra kúpiť a určite to môžu také malé deti?
@gledis Nám to doporučila pediatrička a naozaj zaberá, taktiež treba odsávať soplík, ihneď pri podozrení, že dieťa má plný nos - my máme odsávačku na vysávač.
@renatka100 aj ja mám takú na vysávač to je skvelá vec už si na ňu aj malá zvykla lebo sa jej zo začiatku bála ale zatial soplíky nemá vyberáme len nejakých tých holubov raz za deň 😀
@gledis , ak budete mat obe sopliky a budes chciet odsavat odsavackou na vysavac, odporucam vyskusaj najprv na sebe... urobila som to a uz nikdy som to nepouzila, mala som pocit ze mi vytiahne mozog z hlavy a co to chuda dieta.... radila som sa s pediatrickou a ona mi odporucila neustale kvapkat malemu do nosa materske mlieko... to super pomohlo lebo zriedilo sopliky tak ze mu same vytekali... ale kvapkala som naozaj poctivo nepretrzite... a pokial kojis tak mala bude mat protilatky z tvojho mliecka tak sa nemusis obavat, aj ked rusku by som si obstarala...
@gledis pokial malicka nema silne sopliky, tiez by som odsavacku nepouzivala, vysaje to aj to prirodzene prostredie, coje tam treba...takze len ked ked je soplikov vela a hustych, vtedy skor ano si myslim...
dolezita si teraz ty, skus si naordinovat vit C aspon 1000-1500mg denne najlepsie na cmulanie a rozdelit do niekolkych davok cez den, nie naraz! aj Oscilococcinum by ti mohol pomoct este...
@dedian ja som odsavacku na sebe skusila a v pohode, pouzivam to na min.vykone a v sekundovych intervaloch...
@gledis , jaj tak mala je na to uz zvyknuta asi, nas maly si to nechcel davat robit a ja som nevedela preco, lebo ked som to skusala mala som vysavac na najslabsi vykon ale nemala som sopel... potom som raz mala nadchu aj ja aj on, tak som si isla najskor odsat ja a tiez na najslabsiom... a vtedy som pochopila ze preco sa maly trasie len ked vidi vysavac a nemusi byt ani zapnuty... vidis asi zavisi aj od dietatka... ja nedam dopustit na to mliecko... ale zase mi pediatricka povedala ze zasadna vec je tie sopliky zriedit a to sa da aj obycajnou vodou alebo slanou vodou v pohode... takze u nas odsavacka nefunguje 😉 ale niekomu v pohode vyhovuje 🙂
@renatka100 šalvia vraj ôzônižtuje tvorbu mlieka...
@anitab už si dávam panadol grip a trochu to polavilo ale ten muconasal ma fakt naplašil normálne sa mi nedalo nadýchnuť a tak čudne mi začalo srdce byť asi si ho už radšej nedám, pred dvoma rokmi mi operovali nos a predtým som ho používala asi rok a teraz ho už asi nemôžem lebo tam niečo také píšu že po operácii nosa ale to ja vždy tak robím najskôr si to dám a potom čítam letáčik
@dedian aj ja som skúšal aodsávačku na vysávač na sebe.. resp. všetko, čo idem robiť, resp. dávať drobcovi, skúsim najprv na sebe... vôbec som nemala nejaký blbý pocit, trocha ma škrabalo v krku , no v návode píše, že pri odsávaní by mali byť otvorené ústa...
@luciferkax u mňa to neplatí, ale predsa len to už môžem riskovať keď ma mala 10 mesiacov 🙂 A na druhej strane lepšie ako si dávať nejakú chémiu do tela.
@gledis muconasal sa môže dávať pri dojčení?
@luciferkax , @anitab , baby a skusali ste to presne tak ako to robite drobcom, tj aj vy same mate sople a zapchate si jednu dierku aby vznikol podtlak? jaj este mi napadlo ze zalezi aj aky mate vysavac, my mame zelmer uplne vymakany cize aj na najnizsom stupni vyvynie dostatocne silny tlak ... na nom napr aj vysavam...
@gledis pribalovy letak panadolu grip si si precitala? 😉 osobne nie som zastanca uzivania paracetamolu...ak ta to dnes chytilo,tak by som to riesila - vitaminy A a D, bylinne caje (lipovy napr.), homeopatika na prechladnutie, a hlavne prijem tekutim, a lahsich jedal a oddych - panadol by som neuzivala...
@renatka100 ja už nedojčím
@dedian hm, urcite zalezi od vykonu vysavaca 🙂 no aky mame vykon, neviem, nie je to ziaidne delo, ale ani brak, tak neviem...ja som to skusala veru bez soplov, urcite to nie je prijemne,ale ked to trva 1-2 sek. tak sa da...pouzivam to ked tie sopliky su huste a nechcu stiect, nie na malych holubov 🙂 s tym mlieckom som to este nepocula, vyskusam nabuduce, len skor otazka pre tie co nedojcia....
@gledis ahoj...no v prvom rade odsavacka na vysavac nie je ziaden "vysavac" mozgu.....mam to odskusane aj na sebe a aj detoch...Luky si potom ked bol vacsi odsaval sopliky tak, ze si sam drzal odsavacku 😀 😀 a Tamca s tym tiez nema najmensi problem.....
a citis sa na nadchu alebo chripku?? podla toho co si napisala ide o nadchu....ja akonahle citim taketo priznaky u seba alebo u deti tak zacnem davat homeopatiku Homeovox - je to vyslovene na nadchu a super to zabera....cmula sa to kazdu hodinu...a malej som to rozpustila v caji a davala jej to pit....
Osccillococsin je na chripkove stavy...ten pouzivame ako prevenciu cca od novembra do marca kazdy tyzden jednu ampulku rozpustit.....a ci veris alebo nie uz 6 rokov sme chripku nemali a Luky este nemal vobec....a su v skolke a skole......
@dedian jasné 🙂
ja som s malou denne, posl. rok som bola nejka chorlava, mala to ani raz odomna nechytila... kojim.. ma v mm protilatky... nedavaj iste chemiu, staci cecko, kup v dm praskovy a zarabaj do vodicky
@dida38 no zatial sa cítim len na tu nádchu chvalabohu pretože keby ma chytila chrípka tak to by bolo iné ja mávam také chrípky z hodiny na hodinu, volá sa to že z úplneho zdravia, len ma začnú bolieť ruky od lakťov a všetky klby a za hodinu som jak mrtva na posteli a k doktorovi ma musia odniesť tak to sú moje chrípky ale našťastie klop klop som ju už dávno nemala, ja ako prevenciu jem bobule goji ale vidím že to nejak nezaberá ako prevencia
uz je urcite nakazena mala si si dat rusko hnd pri prvych príznakoch