Aká je chorobnosť po vybratí mandlí?

zuzi79
4. dec 2012

Už dlhšie rozmýšľam o vybratí nosových a úprave krčných mandlí u dcérky, pretože v poslednej dobe začala mať stále zapálené dutiny a hrdlo, ale zaujíma ma vaša skúsenosť s tým, že keď jej ich vyberú - nebudú tam chýbať? Myslím v tom zmysle, že zachytávajú bacily a potom tieto postúpia nižšie a bude mať stále zápaly priedušiek? Akú máte prosím vás skúsenosť?

zuzi0911
4. dec 2012

Ja ich mam tiez vybrane od 6 roku a v pohode.chora ani nie dom respektive raz za rovaj to len angina.zapal priedusiek som nemala v zivote.

sintra
4. dec 2012

Najprv k tym nosnym: vyber absolvoval syn, konkretne chorobnost sa znizila asi len o 30%.
Ja som pred troma rokmi absolvovala vyber krcnych a potvrdzujem, co pises vyssie - nemam sice problemy s hrdlom, ale ked ochoriem, ide mi to na priedusky.

blcha
4. dec 2012

ja mam skusenost svoju osobnu mavala som velmi casto anginu zapalne mandle hnisave v lete teploty 40uplne normalne a preto som si ich damavybrat ked som mala asi 21rokov a odvtedy som nikdy nemala zapalne hrdlo ani nic chora nebyvam maximalne tak chripka ja som strasne rada ze isli von neviem ako je to u deti ale ked bude mat moja dcera take problemy ako ja pojdu von co najskor deti ten zakrok znasaju omoc lepsie ako dospeli
no a este mam synovca tomu vyberali mandle asi v 3 rokoch lebo tiez ich maval velmi casto zapalene a tiez nebyva vobec chory ono je to hlave na dobrom lekarovi co ti poradi ci treba vybrat alebo nie treba zajst k dobremu krcnemu 😉

matozazzo
4. dec 2012

Moaj skusenost - krcne mandle mi nevybrali a bola som casto chora, dnes tomu dakujem, lebo sice som tiez obcas chora, ale chytia to "len mandle". Sestre vybrali a sice o 1x do roka je chora menej, ale rovno zapal priedusiek, pluc... a spustila sa jej alergia :(
Je to asi individualne... A este k tomu jej synovi vybrali v 3 r nosnu mandlu, chvilu bol klud, a asi v 15 ju mal opat velku a uz si ju nechava 🙂 Viem, ze som nachylna, takze si davam pozor na bublinkove a studene napoje, prechladenie a v case chripok sa dopujem vit. C. Ak uz ma zacina skriabat v krku, cmulam tamtum verde alebo septofort (k tomu probiotika) a vacsinou to prejde.

linduska27
4. dec 2012

mne vybrali krcne pred par rokmi uz ako dospelej a odvtedy som poriadne nebola chora len take jemne nachladnutie klop klop

1ingrida1
4. dec 2012

ahoj, ja ti mozem povedat svoju skusenost. ja som sa narodila v osmom mesiaci, koli plucam 2 mesiace v inkubatore, celozivotne tazkosti v podobe astmy a chronickej bronchitidy, zapal pluc aj v lete u mna bezna vec.cele detstvo som bola chora, same anginy.mamu nikdy v zivote nenapadlo dat mi vybrat mandle.od malicka ma strasne boleli klby, a zacala som to riesit az v dospelosti. vraj pomoze vybrat mandle.tak som isla. priznavam ze som sa strasne bala,ze mi po operacii opuchne cele hrdlo a ze sa budem dusit. musim povedat ze som bola spuchnuta jak nejaka ropucha,ale az neobvykle dobre sa mi dychalo.bolesti klbov sice vymyzli,ale nemam uz take choroby ktore ma trapili cely zivot.rok som mala pokoj dokonca aj od chripok. teraz som chorlava tak normalne, obcas nieco chytim od maleho co donese zo skolky, ale aj napriek astme, nemam pocit ze by choroby sadali skor na priedusky ked uz nemam mandle.

monbaj
4. dec 2012

ahoj...ja osobne síce nemám skúsenosti s vybratím mandlí /aj keď mi to hrozilo,pretože mám chronicky zväčšenú pravú mandľu/,ale synovec mal asi 3 roky,bol vyberať nosné mandle,všetko je teraz ok..o čo horšie dopadla moja neter,po vybratí krčnych mandlí,dostala infekciu,sepsu a strávila asi 2 mesiace v umelom spánku,kým ju dostali do lepšieho stavu.Našťastie je momentálne živá a zdravá 🙂 Jazvy,ktoré jej ostali je to najmenšie,čo má...

lea641981
4. dec 2012

syn ma mandle vonku a nebol chory od septembra 🙂 aaaale sople vodove ma stale 😒
minuly rok bol neustale chory kazde 2tyzdne 🙄 v auguste sme dali mandle von a nebol chory 🙂 zatial ok 😅