Ahojte chcela by aom si to nejak porovnať. Neviem či je to normálne- alebo mám s dcérou riešiť u Dr imunitu.
Dcéra začala chodiť 1.x do škôlky, teraz ako 5 rocna.
Bola v skolke 3 dni- potom 2 týždne marodka (sople, hrdlo…)
Potom bola 2 týždne v skolke - potom týždeň doma (sople, teplota )
Tak bola 2 dni- a zas je doma (teplota, hrdlo…)
Myslite si že je to normlane?
@dzulli1980 čiže je to normlane? Dakujem, nemám to s kym porovnať. Je to naša najstaršia dcéra, čiže škôlku riešime prvýkrát
6-8 infekcii dychacich ciest za rok je uplna norm u malych deti. to znamena skoro kazdy mesiac doma. s tym ze si toto clovek vybucha asi september-april, potom je tej chorobnosti menej.
prvy rok to byva divoke 😀
bežná vec... nezabúdaj že ide jeseň - chorobnosť stúpa...
na jar to bude lepšie...
Ja som pár rokov dozadu čítala v odbornom lekárskom časopise, že 13 onfektov do roka je už považované za normu
Dr povedala,že 10 infektov a 2x branie ATB za rok je tak ešte v "pohode"
Do roka 6-12 ochoreni je uplne normalne.Alw pokial ma dieta pri tych ochoreniach do roka 4 a viac atb vtedy sa jedna o oslabenu imunitu.Alw je bezne ze deti su za rok aj 12x chore ak je priebeh ochorenia bez atb.
Tak je pravý tok v škôlke, schyta všetko čo ide okolo. Deti ktoré chodia napr 2-3 rok tak už majú väčšinu detských chorôb za sebou
Je rozdiel či má 2-3 dni teplotu a boli ju hrdlo, alwbo či dostala na 2 týždne ATB. Musíš rozlišovať aj medzi chorobami
Okrem toho jeseň je obdobie kedy je vždy nárast chorobnosti
normalne.
zacala neskor chodi do skolky, teraz moze byt cely rok casto chora.(moze/nemusi)
buduje si imunitu
Bud rada vzdy lepsie ako v prvom rocniku..moj bol chory kazdy mesiac 2krat. Vzdy mu zliezlo na priedusky takze skoro stale mal atb. Imunita mu vysla super tak neviem
@slavomira236 ked sople zatecu väčšinou to chyti priedkusky zaklad je riadne smrkat.
@bublinka1426 nam to nejak nezaberalo. Odsavalu sme x krat denne a nic z toho
@slavomira236 jaj tak ano do 3 rokov sme riadne nesmrkali ani my, ale akonahle sa naucila uz to menej sadalo dalej.
Je to na nervy, ale je to normálne. U nás sa to zlepšilo po prvom polroku. Pri staršej to bolo lepšie.
No u nas uz 2 roky takto, prvy rok bol chory 14x, druhy to uz ani nemam spocitane, ale bude to podobne. Nasa dr. hovori, ze to je normal, kedze nema tazke priebehy. A fakt je, ze nema, ale teda furt ma nieco s cim sme doma.
Prvy rok je najhorsi, 5r deti ro uz vacsinou maju zvladnute, kedze su v kolwktive standardne od 3r. No potom pride skola a novy kolektiv tam to tiez bolo zo zaciatku na prd.
Podla nasho detskeho 13x rocne je to normal 😁
Tak väčšina detí to tak má po nástupe do kolektívu ... moja po nástupe do škôlky - týždeň škôlka, týždeň doma, tri dni škôlka, dva týždne doma ... prvý rok bola takáto divočina, potom sa to ukľudnilo ... žiadnu imunitu som s Dr. neriešila.