Aká chorobnosť je normálna?

6. okt 2024

Ahojte chcela by aom si to nejak porovnať. Neviem či je to normálne- alebo mám s dcérou riešiť u Dr imunitu.
Dcéra začala chodiť 1.x do škôlky, teraz ako 5 rocna.
Bola v skolke 3 dni- potom 2 týždne marodka (sople, hrdlo…)
Potom bola 2 týždne v skolke - potom týždeň doma (sople, teplota )
Tak bola 2 dni- a zas je doma (teplota, hrdlo…)
Myslite si že je to normlane?

dzulli1980
6. okt 2024

Tak väčšina detí to tak má po nástupe do kolektívu ... moja po nástupe do škôlky - týždeň škôlka, týždeň doma, tri dni škôlka, dva týždne doma ... prvý rok bola takáto divočina, potom sa to ukľudnilo ... žiadnu imunitu som s Dr. neriešila.

autor
6. okt 2024

@dzulli1980 čiže je to normlane? Dakujem, nemám to s kym porovnať. Je to naša najstaršia dcéra, čiže škôlku riešime prvýkrát

rk123
6. okt 2024

6-8 infekcii dychacich ciest za rok je uplna norm u malych deti. to znamena skoro kazdy mesiac doma. s tym ze si toto clovek vybucha asi september-april, potom je tej chorobnosti menej.
prvy rok to byva divoke 😀

deti95060810
6. okt 2024

bežná vec... nezabúdaj že ide jeseň - chorobnosť stúpa...
na jar to bude lepšie...

petruldo
6. okt 2024

Ja som pár rokov dozadu čítala v odbornom lekárskom časopise, že 13 onfektov do roka je už považované za normu

domka222
6. okt 2024

Dr povedala,že 10 infektov a 2x branie ATB za rok je tak ešte v "pohode"

dobryden
6. okt 2024

Do roka 6-12 ochoreni je uplne normalne.Alw pokial ma dieta pri tych ochoreniach do roka 4 a viac atb vtedy sa jedna o oslabenu imunitu.Alw je bezne ze deti su za rok aj 12x chore ak je priebeh ochorenia bez atb.

pribinak
6. okt 2024

Tak je pravý tok v škôlke, schyta všetko čo ide okolo. Deti ktoré chodia napr 2-3 rok tak už majú väčšinu detských chorôb za sebou

Je rozdiel či má 2-3 dni teplotu a boli ju hrdlo, alwbo či dostala na 2 týždne ATB. Musíš rozlišovať aj medzi chorobami

Okrem toho jeseň je obdobie kedy je vždy nárast chorobnosti

bublinka1426
6. okt 2024

normalne.
zacala neskor chodi do skolky, teraz moze byt cely rok casto chora.(moze/nemusi)
buduje si imunitu

slavomira236
6. okt 2024

Bud rada vzdy lepsie ako v prvom rocniku..moj bol chory kazdy mesiac 2krat. Vzdy mu zliezlo na priedusky takze skoro stale mal atb. Imunita mu vysla super tak neviem

bublinka1426
6. okt 2024

@slavomira236 ked sople zatecu väčšinou to chyti priedkusky zaklad je riadne smrkat.

slavomira236
6. okt 2024

@bublinka1426 nam to nejak nezaberalo. Odsavalu sme x krat denne a nic z toho

bublinka1426
6. okt 2024

@slavomira236 jaj tak ano do 3 rokov sme riadne nesmrkali ani my, ale akonahle sa naucila uz to menej sadalo dalej.

martinka13
6. okt 2024

Je to na nervy, ale je to normálne. U nás sa to zlepšilo po prvom polroku. Pri staršej to bolo lepšie.

marianarem
6. okt 2024

No u nas uz 2 roky takto, prvy rok bol chory 14x, druhy to uz ani nemam spocitane, ale bude to podobne. Nasa dr. hovori, ze to je normal, kedze nema tazke priebehy. A fakt je, ze nema, ale teda furt ma nieco s cim sme doma.

eeffka
6. okt 2024

Prvy rok je najhorsi, 5r deti ro uz vacsinou maju zvladnute, kedze su v kolwktive standardne od 3r. No potom pride skola a novy kolektiv tam to tiez bolo zo zaciatku na prd.

juliana4755
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
biglovemom
7. okt 2024

Podla nasho detskeho 13x rocne je to normal 😁