dnes nas nasa doktorka poslala na ocne vysetrenie, ze nam uteka ocko.Mala ma jeden rok a ja sa bojim ci bude nosit okuliare?
niet sa čoho báť, ak sa to podchytí včas, okuliare pomôžu...nebude ich nosiť doživotne, len na obdobie, kým sa očká nedajú do poriadku 🙂
My sme boli keď mal rok lebo mu uteká jedno. nedala nam. Vraj až ko o rok a keď bude vtedy tak vtedy bdie mať okuliare.
nasej dcerke utekalo ocko od narodenia, od troch mesiacov chodime detskej ocnej lekarke a najprv sme len zalepovali to zdrave, aby sa to zabiehajuce napravilo. niekedy to pomoze, ale treba zalepovat kazdy den aspon na hodinku-dve. nam to bohuzial nepomohlo a od 3 rokov dcerka nosi aj okuliare, tiez sme sa toho bali, ale zvykli sme si my a aj dcerka, lebo prisla na to, ze s okuliarkami proste lepsie vidi. ocna vravela ze ak bude poctivo nosit, tak ma skusenost ze kym idu deti do skoly, tak okuliare uz nemusia nosit a potom uz nemavaju problem. tak dufajme to bude aj nas pripad...a vas tiez 😉
synovi utekalo ocko. od 18 mesiacov sme chodili k na kontroly kazdych 6m a od 2,5r k ocnemu, 2.5 roka sme prelepovali, okuliare nenosil a nenosi. 😉
kazdopadne k lekarke treba ist 😉
my sme prelepovali - nepomohlo, nosili okuliare i prelepovali - nepomohlo, chodili cvicit k ocnej lekarke - nepomohlo. Je potrebne ist na operaciu.
Takze nic nezanedbaj a vrhnite sa do toho, drzim palce, nech je ocko rychlo zdravucke.
Vsetko je to individualne - ja mam dvoch synov. Starsiemu utekalo ocko, nosil okuliare a lepili sme asi 2mesiace ked mal 3 roky, pomohlo to operacia nebola nutna ale okuliare nosi pre inu ocnu vadu. Mladsi tiez ma okuliare aj ocko mu zabieha. Zakryvali sme striedavo ocka asi pol roka no nespolupracoval a teraz je sledovany uz v nemocnici a ma hramicne hodnoty na operaciu.
Ale pri tak malinkych detoch sa najprv vyluci ci nejde len o siroky koren nosa a ocne nervy este nie su zohrate a teda zabiehanie ocka cadom prestane. Zvykne sa to len sledovat a az ked je dietatko zrelsie tak okolo 2,5roku sa davaju prve okuliare. Vsetko zavisi aj od skusenosti lekarky a jej postupe v takychto pripadoch 😉
Áno, utekalo nám ocko od narodenia. Nosili sme okuliare asi rok od 2.roka do 3.roka. Bolo nutne naučiť synčeka otáčať " E" hrablicky aby pani doktorka mohla diagnostikovať dioptrie. Vyrobila som si dvoje a behom pár dni som s ním hrala doma "hru". Veľmi pekne spolupracoval s pani doktorkou aj keď som jej musela na začiatku pomoct. Začala som hrať "hru" a vzdialovala som sa až k displayi s hrablickami "E"
ak uteká bude nosit,,,neterka mala ten problém,teraz má 3 a nosí okuliarky,ale zlepšuje sa to od 2 rokov má okuliarky 😉 neboj nieje to nič vážne