Aj vášmu dieťatku utekalo očko?

zuzu112
10. jún 2016

dnes nas nasa doktorka poslala na ocne vysetrenie, ze nam uteka ocko.Mala ma jeden rok a ja sa bojim ci bude nosit okuliare?

ludka140281
10. jún 2016

ak uteká bude nosit,,,neterka mala ten problém,teraz má 3 a nosí okuliarky,ale zlepšuje sa to od 2 rokov má okuliarky 😉 neboj nieje to nič vážne

zuzik307
10. jún 2016

niet sa čoho báť, ak sa to podchytí včas, okuliare pomôžu...nebude ich nosiť doživotne, len na obdobie, kým sa očká nedajú do poriadku 🙂

beusssska
10. jún 2016

My sme boli keď mal rok lebo mu uteká jedno. nedala nam. Vraj až ko o rok a keď bude vtedy tak vtedy bdie mať okuliare.

ewelyn3
10. jún 2016

nasej dcerke utekalo ocko od narodenia, od troch mesiacov chodime detskej ocnej lekarke a najprv sme len zalepovali to zdrave, aby sa to zabiehajuce napravilo. niekedy to pomoze, ale treba zalepovat kazdy den aspon na hodinku-dve. nam to bohuzial nepomohlo a od 3 rokov dcerka nosi aj okuliare, tiez sme sa toho bali, ale zvykli sme si my a aj dcerka, lebo prisla na to, ze s okuliarkami proste lepsie vidi. ocna vravela ze ak bude poctivo nosit, tak ma skusenost ze kym idu deti do skoly, tak okuliare uz nemusia nosit a potom uz nemavaju problem. tak dufajme to bude aj nas pripad...a vas tiez 😉

bubelko
10. jún 2016

synovi utekalo ocko. od 18 mesiacov sme chodili k na kontroly kazdych 6m a od 2,5r k ocnemu, 2.5 roka sme prelepovali, okuliare nenosil a nenosi. 😉
kazdopadne k lekarke treba ist 😉

dionyzka
10. jún 2016

my sme prelepovali - nepomohlo, nosili okuliare i prelepovali - nepomohlo, chodili cvicit k ocnej lekarke - nepomohlo. Je potrebne ist na operaciu.
Takze nic nezanedbaj a vrhnite sa do toho, drzim palce, nech je ocko rychlo zdravucke.

darina1952
10. jún 2016

Vsetko je to individualne - ja mam dvoch synov. Starsiemu utekalo ocko, nosil okuliare a lepili sme asi 2mesiace ked mal 3 roky, pomohlo to operacia nebola nutna ale okuliare nosi pre inu ocnu vadu. Mladsi tiez ma okuliare aj ocko mu zabieha. Zakryvali sme striedavo ocka asi pol roka no nespolupracoval a teraz je sledovany uz v nemocnici a ma hramicne hodnoty na operaciu.
Ale pri tak malinkych detoch sa najprv vyluci ci nejde len o siroky koren nosa a ocne nervy este nie su zohrate a teda zabiehanie ocka cadom prestane. Zvykne sa to len sledovat a az ked je dietatko zrelsie tak okolo 2,5roku sa davaju prve okuliare. Vsetko zavisi aj od skusenosti lekarky a jej postupe v takychto pripadoch 😉

worldtravel
11. jún 2016

Áno, utekalo nám ocko od narodenia. Nosili sme okuliare asi rok od 2.roka do 3.roka. Bolo nutne naučiť synčeka otáčať " E" hrablicky aby pani doktorka mohla diagnostikovať dioptrie. Vyrobila som si dvoje a behom pár dni som s ním hrala doma "hru". Veľmi pekne spolupracoval s pani doktorkou aj keď som jej musela na začiatku pomoct. Začala som hrať "hru" a vzdialovala som sa až k displayi s hrablickami "E"