Afty, zápal uší a dlhodobo antibiotiká

haluta
27. dec 2022

Milé maminky, syn 4 roky má 2 mesiace afty. Tie sme riešili fialovou vodičkou, My+Ga+Rab-komplex, vitamín D a C, isoprosine, probiotiká.
Zubnú kefku vyváram každý deň tak ako aj fľašku na mlieko/čaj. Do toho mal zápal hrdla a opakovaný zápal ušiek. Viete mi poradiť niečo na tie afty? Už som začala skúšať Urgo pre dospelého. Neviem nejaké konpletné krvné vyšetrenie alebo?

nahodnemeno
27. dec 2022

na preklenutie ešte môžte vyskusat Mundisal gel, Glimbax , Optimun, Bactoral, Bacentos....aj betadine niektorí dávajú...treba zhodnotiť najlepšie obvodným pediatrom, či je alebo nie je bakteriálna alebo mykotická superinfekcia , najlepšie teda urobiť nejaký ster z toho miesta...že prečo sa to nehojí...Ono kľudne môže byť aj dôvod, že dieťa má ,,blbé obdobie ,, - zjavne šlo z infektu do infektu a chvíľu potrvá , kým sa spamätá...ak je možnosť ho nechať na chvíľu doma, poriadne sa doliečiť (myslím nedávať do škôlky), tak by to bolo fajn...inak skúste na posilnenie imunity ešte Imunoglukan pre deti (ale je potrebné ho brať niekoľko mesiacov , nečakať zázrak ihneď - a je aj dosť drahý...) ešte by som pridala Zinkorot 3/4 tablety k tomu vit D ...AK by tieto afty trvali nadalej a dlho, treba začať pátrať jednak po fókusoch - ORL - adenoidy, pokazené zuby....takisto , či nemá skrytý imunodeficit (protilátkový napr. IgA, komplementový - to vie základ vziať aj pediater, ale oni radšej posielajú rovno na imunologiu)...takisto celiakiu - skríning vie aj pediater z krvi...niekedy dlhodobo afty môžu predchádzať rozvoj Crohnovej choroby...ale nechcem strašiť, zatial to vyzerá len ako vyššie píšem - nakopenie infekcií naraz a proste to trvá (Dr.)

mariynka
27. dec 2022

@haluta afty potierat dracou krvou, vnutorne c,d3,bkomplex

lucimax
27. dec 2022

@haluta B12 vitamín zvykne chýbať pri aftoch.