Afty v ústach. Ako sa ich zbaviť?

puskaruka
18. mar 2016

Prosím poraďte, ako sa zbaviť áft v ústach. Čo pomohlo Vám alebo Vášmu dieťaťu? Ďakujem

vejula
18. mar 2016

JA som mavala aftyy v hrdle. Bola som na ORL, poradil mi výťažok z Echinacei a kyselinu listovu. Odvtedy som afty v hrdle nemala, dovtedy pravidelne.

stesil
18. mar 2016

Potierat herbadentom

eleonorcha
18. mar 2016
Používateľ eleonorcha je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od eleonorcha.

kyselina listova 🙂

sissy27
18. mar 2016

treba zlepšiť imunitu - viac vitamínov či už v strave alebo v doplnkoch, ale vyhnúť sa umelinám typu marťánkovia a spol. ... normálny klasický c-vitamín, bkomplex...

evicaveverica
18. mar 2016

Ja mavam afty niekedy fakt hnusne..najhorsie boli ked som bola tehu... mam na to dva triky. Zvysit vitamin C aaaa najdolezitejsia cast.. Vytazok z konope Canadent, kupis to v lekarni. Je to taka nala ampulka zazracna. Dat ba tycinku do usi a riadne si tu ranu vytriet, rano a vecer. Tak aby to stipalo . Za 3dni zabudnes ze si aftu mala. A este zubna pasta Ajona.. Ta mi pomaha tiez.

womankc
18. mar 2016

no pridať b komplex a vitamín c a v lekárni napríklad mi robili taký modrý gélik na to do dvoch dní po nich nebolo stopy

lubi40
18. mar 2016

afty mozu byt sposobene aj candidou alebo roznymi bakteriami. Takze, ako uz baby spominali, podporit imunitu a ja by som este aj pridala kloktanie isobetadinom - yoxom. To mi tiez odpurucili. Ale inak, ja som raz brala antibiotika (na nieco uplne ine) a tym sa mi to poriadne preliecilo. Ja by som, ale aj zasla k lekarovi, nech spravi vyter...

mirka822
18. mar 2016

Taky trpím na afty, buď na dásních anebo v krku. Poslední dobou mi nejvíce pomohlo brát vitamin B. Když se nějaký aft vyskytne, tak buď kloktám Corsodyl anebo si do krku stříkám Orofar sprej 😉 Ale jako prevence je opravdu potřeba zvýšit příjem vitaminu B.

evittam
18. mar 2016

@evicaveverica Maximálny súhlas - neexistuje nič lepšie ako konopná tinktúra - úplný "zázrak"... 😉

mamulka211
19. mar 2016

Nebrat do ust,co tam nepatri 😀

zuzanab32
19. mar 2016

@mamulka211 blbost jak mraky!! ocividne nevies, o com pises, tak radsej nekomentuj. je to vacsinou herpeticky stav, pri oslabenej imunite sa tvoria, aj mechanickym poskodenim. ak je ich opakovanie caste, imunolog pristupuje k podavaniu liekov na imunitu (samozrejme liekov viazanych na predpis).

zuzuk22
19. mar 2016

Ahojte . Malý ma dva roky a 2 mesiace a včera som si všimla na hornej pere z vnútornej strany taký biely maly flak a okolo červene trosku . Všimla som si to tak lebo ho to boli . Moze to byt aft ? Co mu na to treba dat ?

beate1
19. mar 2016

Mne pomaha na vatovu tycinku dat slivovicu a tym potierat..stipe to strasne,ale na druhy den je to o 50 % lepsie..niekedy mam aj 4 v ustach a to je hroza..

mocca
19. mar 2016

Glimbax, dostať v lekárňach bez predpisu, ale môže napísať aj dr. má príjemnu chuť a usta sa ním len vyplachujú. Má protizápalové a aj bolesť tlmiace účinky. Používaju ho aj onkologický pacienti keď maju po chemo rozožratú pusu.

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barbora59
19. mar 2016

Nebrat do ust co tam nepatri? Strasna konina tento koment.
K otazke mavala som afty 3 roky vkuse - teraz ich uz nemavam , nosila som zubny strojcek myslim si ze to bolo z toho, mechanicke poskodenie. Becko, Cecko, mne sa osvedcil Mundisal gel.

zuzulik236
19. mar 2016

ahojte ja davam malej od 1 roka kazdy den 1 mokka lyzicku ( ta kavova ultra mini lyzicka) stavu z citrona.. bude mat 2 roky zatial sa drzi ani nebola nejak chora zatial myslim ze je to lepsie ako tie vselijake umeliny ktorym sa niekedy honosne hovori ''vitaminy'' ... samozrejme k tomu vela zeleniny a ovocia namiesto roznych predvarenych prikrmov z dm-ky.... takze hlavne asi prirodny c vitamin 🙂

kuceravasue12
1. apr 2016

Super baby, že tu toľko radíte, ja som afty nijak moc neriešila kým ich dcérka nedostala. Ja ich mám minimálne raz do mesiaca, na jazyku v ústach na perách. Všade píšu iné príčiny, mne toho sedí viac: mala som strojček(zničil mi zuby)/ mám málo železa/ mám oslabenú imunitu/ stále suché pery a stále si ich hryziem/ hryziem si nechty/ som v strese. Doktorka mi tvrdila, že je to infekcia....ale nechce sa mi veriť, čo sa týka dezinfekcie som ako Monk.

charity
1. apr 2016

U nas boli afty sposobene histaminovou intoleranciou.

malaikasana
5. apr 2016

B12 i.m.,dezinfekcia DU,probiotika a v niektorych pripadoch antimykotika

ivilkel
5. apr 2016

Su vyborne kvapky Audiron od firmy Energy. Maju viacucelove pouzitie. Myslim, ze by mohli pomoct.

jonkaamisiko
5. apr 2016

Ja mavam afty velmi casto. Hned ako sa objavi davam si 3 celaskony za den a aftu potieram Herbadentom a do 3 dni zmizne. U dietatka by som asi najskor nasadila tiez Cebion.

korytnacka7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilke
5. apr 2016

dcere som potierala propolisom, stipalo, ale zvladla a liecilo sa pomerne rychlo. a vyradili sme velmi penive zubne pasty, ktore obsahuju SLS.