Dobry den,
k akemu lekarovi by sme mali ist s tymto problemom?
Detska lekarka to nijako neriesi, ze to je oslabena imunita.
Ja to vsak chcem riesit. Dcerka az place, nechce niekedy ani jest a pit. V kuse ustna dutina biele bodky niekedy zapalene - afty, pery popraskane, suche, krvacajuce ranky. Spravia sa jej chrasty a tie ju potom svrbia. A skoro stale (kazdy mesiac) dokola sa jej to robi. Ja uz neviem, co s tym. Vsetko mozne som uz jej na to natierala 😔 Poprosim o Vase rady a skusenosti. Dakujem.
@sweetdreams pytala som doktorku a ona, ze dcerka este nemoze zinok (ma 5 rokov) a ze len b- komplex kvapky (ale ako pisem, nic nepomaha) 😔
@roselyn čo sa týka toho zinku, teraz som ho kupovala pre 4,5r. Býva veľmi často chorá a popukane krvavé pery máva pri každej chorobe, každý mesiac .. kúpila som zinok 15 mg. Len ozaj opatrne s ním. Max 3 tbl za týždeň, a len pri chorobe jej budem dávať. Tak uvidím či to trošku pomoze
@roselyn ja by som trvala na vysetreni - krv, imunologia/alergologia, prip. gastroenterolog. Afty mozu byt priznakom aj vaznejsieho ochorenia.
@simsalabim gastro - ze reflux, imuno - ze znizena imunita. predpisat nam nic nedali 😒
@roselyn no ak by moje dieta sustavne trpelo bolestami koli aftam a pod v ustach, tak by som trvala na liecbe. Alebo si nasla ineho lekara. Neexistuje, ze by som odisla, ak by ich moje dieta malo jednu za druhou. Pisla asi o detskej lekarke, ze to neriesi - znizena imunita sa bezne riesi - na imunologii ste boli?
@simsalabim boli sme na imuno/alergo a dostala akurat vitamin D
@roselyn no tak ja by som bola neodbytna. Vratila by som sa a povedala, ze problem pretrvava a dieta trpi.
Skús zinok, ale dávkovanie a dobu užívania konzultujte s lekárom/ v lekárni. Nemá sa brať dlhodobo