Afty u mesačného bábätka

katarina1602
26. jan 2018

Prosim vás viete mi poradiť...moj synček ma 1 mesiačik a uz 2 týžden nás trapia afty... z toho 1 týžden sme boli v nemocnici a podávali nam infúziou herpesin... na jazyku začali afty ustupovať no na dasnach sa zasa zhoršili... najskôr sme mali gencianovu violet(fialový vodička) teraz skúšame neocide gél... vytieram aj salviou a teraz idem skúsiť repikom... dneska sme šli k doktorke ze nech sám na to pozrie ci je to normalne ze stale tam su no ma dovolenku a neviem ci s tym ist na pohotovosť... maly aj papa ( kojím) aj pije cajik... za každú radu dakujem

katharines
26. jan 2018

Ahoj. Kup si B6 a kyselinu listovu, polic na tabletky a male 2 ml striekacky. 1/4 tabletky B6 mu davaj kazdy den a 1/4 kys listovej 2x do tyzdna. Ked ich prerezes, das to do 2 ml striekacky, podrvis piestom na prasok a potom natiahnes trocha vody (prevarena alebo ina) premiesas a podas.
Ty si kup B-komlpex

tamara263
26. jan 2018

My mame pomerne často afty hlavne dcéra a maly keď mal 6 mesiacov mal tiež a s dcérou som tiež skončila v nemocnici no ani tam nepomohli potom mi obvodná poradila gél eutrosis oro sa vola a malému hneď na druhý deň afty zmizli a tak isto aj dcére je síce drahý ale pre mna najlepši

katarina1602
autor
26. jan 2018

@katharines dakujem za radu... zabudla som napisat ze maly užíva nutrolin B 3x denne a vitamín C tiež 3x denne... ja tiež B komplex a vitamín c ale nepomáha

katarina1602
autor
26. jan 2018

@tamara263 dakujem a neviete prosim ci je vhodný aj pre 1 mesačne bábätko ?

hettinka
26. jan 2018

@katarina1602 tými prostriedkami si musíš aj ty potierat bradavky a pripadne aj cumlík.
Načo pije ten čaj? Z fľaše?

katarina1602
autor
26. jan 2018

@hettinka čaj pije koli tomu ze do nemocnice sme šli lebo bol dehydrovaný... dávam aj čaj aj materské mlieko ale to pre istotu odsavam a dávam cez flašku... aj vsetko vyvaram a natieram uz som bezradná naozaj

hettinka
26. jan 2018

@katarina1602 skús dať čaj lyžičkou, vylúč cumel na pár dni, možno to pomôže.

katharines
26. jan 2018

Ja by som skusila dat do oleja (mandlovy) kvapku propolisovej tinktury. Najpr vyskusaj ustami ty, ci nestipe a potom vyskusaj na kozi babatka, ci nebude mat nejaku reakciu. Ak bude vsetko ok, tak niekolkokrat denne daj na afty pomocou vatovej tycinky.
Este som nasla aj takyto clanok:
https://domacaliecba.sk/tymto-sposobom-vyliecit...
Pri babatku by som to aplikovala niekolkokrat denne vatovou tycinkou priamo na afty.

katarina1602
autor
26. jan 2018

@katharines dakujem krásne za rady budem skúšať

katharines
26. jan 2018

@katarina1602 jedine by som vylucila sol. Tak nech sa babatko skoro uzdravi

katarina1602
autor
26. jan 2018

@katharines dakujem

katharines
26. jan 2018

@katarina1602 a prepac, zabudla som napisat, ze by som nedala ani med.
A napadlo ma, ze daj si to mliecko tiez na tu tycinku a stale potieraj, ked ta napadne. Neviem, kde ten aft presne je, ale ak nie je priamo v kontakte s mlieckom, tak takto sa to da tiez pekne zahojit.

tamara263
26. jan 2018

@katarina1602 to Vám neviem povedať musíte sa nato opýtať v lekárni skore uzdravenie želám 🙂

tamara263
26. jan 2018

@katarina1602 teraz ale ako rozmýšľam keď som sa pýtala v lekárni či je to od 6 mesiacov pozerala mi v letáčiku s povedala mi že tam nie je písané odkedy sa môže používať tak sa nato určite opýtajte lebo je naozaj perfektný ten gél teda nám pomáha

katarina1602
autor
26. jan 2018

@tamara263 dakujem veľmi pekne

topasitta
27. jan 2018

@katarina1602 ahoj. Mne este napadlo, ci za to nemozu premnozene kvasinky v kombinacii s oslabenou imunitou. Ked kojis, skus co najviac dodrziavat protikvasinkovu dietu -ziadne sladkosti,...na nete je to pekne rozpisane, ked pohladas. A nasad si Hylak forte.

katarina1602
autor
27. jan 2018

@topasitta dakujem za radu

topasitta
31. jan 2018

@katarina1602 ako sa mate? Malinky sa ma uz lepsie?

micikem
9. mar 2021

@katarina1602 dobrý deň, použili ste dany gél?