Moja dcérka ma presne 14 mesiacov...v 12 mesiaci sme prvýkrát zažili tu nočnú moru - afektívny stav. Keďže som o niečom takom nikdy nepočula v tej chvíli, počas záchvatu som si myslela, že o ňu prichádzam..začalo to plačom, potom akoby odpadla ,prevrátili sa jej očká, bola cela napnutá v kŕči a asi po 2 minútach cela zmodrala.Týmto príspevkom by som chcela nájsť mamičky, ktoré afektívne stavy u malých deti tiež už zažili/ zažívajú..vraj tým trpia detičky od 1 roka do 3 rokov...vraj sa to potom stratí.ak máte skúsenosti , naozaj sa to stratilo po 3-ťom roku? No najhlavnejšia otázka je ako tieto detičky zvládli očkovanie? Majú predpísaný prometazin? užitie prometazínu pred očkovaním naozaj pomôže predísť záchvatu pri očkovaní? Dcérka je odvtedy sledovaná na neurológii, všetky výsledky sú úplne v poriadku( aj z kardiológie) Vraj je to len jej povahou. Je veľmi citlivá, ma panický strach hlavne z lekárov a z bielych miestností ( prvý afekt dostala v prebaľovacom kútiku v nákupnom centre, druhý po neurologickom vyšetrení) aj na obyčajnej poradni pri meraní hlavičky sa strašne rozplače čaká nás očkovanie ktoré nám odkladajú od 12-teho mesiaca...
Mamičky, ako čo najskôr počas záchvatu pomôcť dieťatku aby to prestalo? Čo pomáha u vaších detí? Ako sa tomu snažíte predísť? Čo na vaše detičky platí? Ďakujem za každú odpoveď.
@henriettak ďakujeme aj ja verím ze to pominie preč
@micheline syn mával tieto záchvaty, prešlo mu to samé, nič sme nebrali. Chodili sme pravidelne na kontroly. Nám poradila lekárka, že ak mu začne záchvat, tak mu máme silno fúknuť do tváre...
@littledevil dakujem
@littledevil aj nam to poradila neurologicka ale nezaberalo to...u vasho syna to zabralo? Prestalo to hned ako ste mu fukli do tvare? Mozem sa spytat od akeho veku do kedy to mal? Stalo sa mu to aj pri ockovani? Ospravedlnujem sa za tolko otazok no ste jedina co sa mi ozvala co to tiez zazila....
Moja dcera dnes uz ma 20 rokov. Mala take stavy ze to vyzeralo ako epilepticky zachvat. Jej este vzdy aj zapadol jazyk a v zachvate sa vzdy pocikala. A kesze bola astmaticka tak po takomto "vykone" jej vycerpane telo vacsinou v noci potom dostala astmaticky zachvat kde uz bolo treba volat zachranku. Tieto mory u nas presli az medzi 4-5 rokom. Vraj jej dozrela nervova sustava a zrazu bol klud.
Este doplnim ze vsetku vyaerrenia mala vzdy ok. A zachvat dala aj ked sa jej nepacili sandalky!
@beatkazvenuse och az sa to zle cita 😟 a co ste robili ked ten zachvat dostala? Nechali ste ju na klude v stabilizovanej polohe nech to prejde? Ci ste jej fukali do ust alebo buchali po chrbte? Dakujem ze ste sa ozvali
@micheline otvarali usta v krci a vytahovali jazyk. Dohryzene prsty do krvy stabilizovana poloha bola nieco co som nikdy psychicky nezvladla ked bola cela modra a jazyk za zubamy v krku zapadnuty. No des bjes nepomahala ziadna vida ani fukanie. Prvy krat to urobila v sestmesacna ostala mi modra vysiet v rukach no neviem co som robila ja ale moj muz vybehol von na ulicu v slipach zastavovat auta lebo ani mobil este nebol ani pevnu linku sme nemali. Nastastie ja som ju mala na tukach a neviem ako zase sa nadychla. Leteli sme reda na pohotovost kde nas prijali a nastastie nic nezistili. No neprajem nikomu take dieta ale dnes je z nej sikovna uspesna mlada zena 😀
Zazila som presne co popisujes. Moj mladsi syn (v oktobri bude mat 3)to mal od jeho 9 mesiacov. Ked sa to stalo prvy krat, som myslela, ze ma klepne. Tak som sa bala, ked sa nadychol, ruky, nohy sa mi trisli, plakala som. Niekedy to bolo raz za tyzden, niekedy aj 3 krat za den. Bola som u neurologa, ale vysledky ok. Preslo to tento rok v januari (cize mal 2 roky a 3 mesiace). Ale osledovaka som aj som sa docitala, ze ten plac u nich je taky ked su hlavne unaveni. No a pomahalo mi u syna, ked uz uz mal nabeh, odputat pozornost, naor. pod pohladame z okna macicku, pojde vlak, pozrieme sa a pod.
A ked sa zacal zachadzat, snazila som sa hned na zaciatku nanho hovorit raznym hlasom jeho meno, jemne, ale ozaj jemne fuknut do tvare (nie do ust), namocit ruku a pofrkat studenou vodou, alebo ho dat cez ruku dole bruskom a medzi lopatky jemne pobuchat. Tu fialovu tvar, pretocene oci, ako bol ako handrova babika, v zivote to nezabudnem... Ziadne lieky na to nebral, ockovania mal normalne, aj dobrovolne. Raz sa po ockovani zasiel aj u lekarky, ja uz zvyknuta z jeho stavov, oni boli potom aj so sestrickou take spotene a vylakane.... Bali sa aj ony....
@micheline neboj sa očkovania doktorka vie aká dcéra je a vie ako zareagovať.Zase teraz nemôžete okolo malej chodiť po špičkách len, aby sa niečoho nezľakla, nebála musí sa pomaličky "otuzovat"
Mne to spravila kamaratkina dcéra v roku spadla u nás nie silno neudrela si hlavu išla som ju zdvihnúť a ona mi v rukách odkvecla vyvrátila oči a celá sa uvoľnila akokeby odpadla.Bola sledovaná na neurológii, ale neberie žiadne lieky
Je to akoby taká" hystéria"a deti z toho vyrastú mávajú to veľmi citlivé deti
nemám s týmto osobnú skúsenosť ale počula som už o tom dosť, lebo aj chlapček jednej malej to má ale ešte som to naživo nevidela. ale keď mi o tom rozprávala tak sa mi až tlačili slzy do očí, musí to byť hrozné vidieť vlastné dieťa takto :( dúfam, že to očkovanie prežijete v pohode a že sa to teda časom stratí. držím palce