Ahojte,
moje dieta vcera pozitívne otestovali na covid AG testom. A dnes mi prisla sms, ze zaevidovali moju ziadost o pcr test a zajtra sa mam vtedy a vtedy dostavit s dietatom na testovanie. Ziadnu ziadost som neposielala a doktor mi povedal, ze mame byt akurat 5 dni v karantene, nic ineho. Prosim, neviete, teraz som povinna trepat dieta znovu na dalsi test, ci je to nejaky omyl, ci bezny postup? Dakujem za zorientovanie.
@panelacikova dakujem. Testovali ho vramci bezneho postupu pred vysetrenim na urgentnom prijme nemocnice. Zle doskocil, mala som obavu, ci nema zlomenu nohu, ale vsetko je v poriadku a nema ani ziadne symptomy covidu.
tak áno, v tom prípade je to úplne normálny postup. ak zle doskočil, tak asi je už starší a nejaký ten PCR test zvládne 🙂
@panelacikova aha ok, dakujem. Cize logika je ta, ze AG test je menej presny a potrebuju to upresnit PCR testom, ci? Maly ma 2 roky, test zvladne, len mi to prislo divne a bez vysvetlenia.
Na test vôbec nemusíš ísť. Nikdy to povinné nebolo. Stačí dodržať karanténu.
@abbey1 dakujem, ved o to mi ide. Mam dost co robit aj bez trepania sa za testami.
ja som na test nesla 2x, zatial mi naka dvere nevyrazila 😉
@zuzanka.zuzu 😀,dufajme
fakt to nie je povinne len ked ho neabsolvuje tak dalsi termin nepojde pridat a ty/lekar budete musiet volat do nczi aby termin odstranili manualne (neboj, mila uradnicka, vybavene aj v piatok popoludni za 5 min 😉 )
ja som autorku pochopila tak, že test bol robený kvôli ošetreniu a prípadnej hospitalizácii po zranení...
Na pcr nemusi, ani moja nemusela ,aj volali z hygieny ci ju chcem objednat na pcr, ked nie tak v pohode
Zase ak absolvujes PCR test, zabezpecis dietatu 180 dnovu vynimku 🤷♀️ v jeseni sa to moze hodit
@ddaassuullaa dakujem. Pls, vynimku z coho? Neovladam tieto postupy, kedze doteraz sme nikto z rodiny kovid nechytili.
Ja by som na ten pcr išla ale s väčším dieťaťom.s takto malinkym to asi nemá zmysel. Opatrenie sa môžu aj zajtra zmeniť a mať výnimku ako prekonaný sa môže hodiť no je to individuálne podľa rodiny ☺️
Z opatreni, ktore sa tu dokola opakuju, do jesene mas dieta vykryte, ak niekomu hrabne v bedni. Jeden rok bol "nevesticky moje nebojte sa" a lock, dalsi rok "po papezovi vsetko zavru"😂 cize formalne dietatu zabezpecis vynimky aj ak sa niekde bude ziadat ocko, test a pod. Bude prekonany
@fiafia dakujem
@ddaassuullaa dakujem pekne za vysvetlenie
@20erika07 dakujem
obráť sa na lekára, ktorý ti testoval dieťa AG testom. zrejme on bude vedieť, prečo posiela dieťa ďalej - pravdepodobne na PCR test. vôbec neuvádzaš podrobnosti. čaká dieťa nejaké vyšetrenie? hospitalizácia? z akého dôvodu bolo vôbec testované AG testom?