ADHD - prvé príznaky

31. aug 2024

Ahojte. Mamičky syn 3r. Aké bolu z vás ´prvotne príznaky ?
Nás sa nechce sam hrať ani minútu Všade nás potrebuje, vo svojej izbe nechce byt vôbec sam. Iba s nami inak sa nehrá. Všetko ho baví len chvíľku.

Myslite, že to zato že ešte oen ma 3r alebo už sa začína prejavovať ADHD?
Čo si mám ešte všímať ?
Vďaka!

bublinka1426
31. aug 2024

tak potom ma adhd kazde druhe dieta toto je velmi vseobecny opis toho co vyzaduju deti v tom veku toboz ked mozu byt jedinacikovia.

autor
31. aug 2024

@bublinka1426 napr sme na návšteve. Sme tam pól h a už 3x prišiel za mnou že nech sa ideme hrať dovnútra ( boli sme na dvore, deti mali bagre, hry, “…) potom zase že chce odrazadlo, a stále nueco iné - zatim čo ostatné deti sa hrali stále s hračkami ktoré boli vonku

bublinka1426
31. aug 2024

tak zavisi ako je zvyknuty ked sa mu dost venujete doma, jasne ze skor pojde za vami aj ked ste na navsteve

thirstymonk
31. aug 2024

Jedna psychoška nam vravela autizmus, druha ADHD... priznaky autizmu su podľa mňa značnejšie ako adhd...

Nestava sa ti, že dieťa neciti nebezpečenstvo? Že pride napr. na kraj gauča a bez problmov urobí krok "do luftu" a spadne? A potom sa zdvihne, s plačom ide znova na gauč a znova spraví krok do luftu v nádeji, že sa niečo zmení? Toto sme mali my.

Príznakom ADHD môže byť napr. vrieskanie, krik, priliš hlasné vyjadrovanie emocii. Autisti zas emocie nemajú vôbec. Autisti opakujú, triedia, pakujú rovnaké činnosti dookola.

autor
31. aug 2024

@thirstymonk on skôr ma so všetkým problém. Že napr.. ideme sa umyť, nie. Najesť mie, obliecť nie.. proste všetko čo nakazeme je NIE….

bublinka1426
31. aug 2024

normalne v tom veku. 🙂

thirstymonk
31. aug 2024

To sme mali aj my. Vlastne dodnes nemame žiadnu diagnozu... poruchu reči nejaku nemate? Moj chlapec keď mal tri roky, okrem "nie" nevedel povedať slova...

autor
31. aug 2024

@thirstymonk nie, u nás sa už básne hovoria a úžasná komunikácia…

tilly
31. aug 2024

To nikdy nevieš. Môj ma adhd a ako dieťa sa krásne zahral sám, skladal puzzle, vydržal pri rozprávke aj hre. Tvoj môže byť len bežné živé dieťa, nemusí byť adhd

kristinka92
31. aug 2024

@thirstymonk ahoj to čo si písala vam vravela psychológicka že sú príznaky adhd? pýtam sa kvôli nasmu dietatu. alebo čo take typické robí vaše dieta?🙏🏽

lara45
31. aug 2024

ADHD sa najpresnejšie určí až po 7 rokoch čí? 3 ročné dieťa ma obdobie vzdoru.Myslím si,že každé dieťa v tomto období si " nechce dať rozkazovať". A podľa tvojho opisu to vidím na normálne 3 ročne dieťa.Takto, sa bežné deti v jeho veku správajú.

katulkakata
31. aug 2024

@thirstymonk Nemajú emócie?Oni sú naopak ,veľmi emotivni,citliví.Dokazu uprmne prejaviť radosť,lásku ale takisto aj smútok,hnev .Aj to co píšeš o ADHD je skôr prejav autizmu

bublinka1426
31. aug 2024

@lara45 presne ako pises. v 3 rokoch je velmi skoro taketo tvrdit.

anjelicek26
31. aug 2024

Ja napisem len za syna, on je vysoko funkcny autista a ma aj poruchu pozornosti, priznaky boli uplne jasne a su dodnes vlastne

- zasadne nepocuva slovo nie (vzdy to urobi aj tak)
- nikdy mu nechybali rodicia, isiel tam, kam chcel on, na vylete bezne 500m na plazi na opacny smer a absolutne ho nezaujimalo, kde ma nas
- nikdy si nepamata dolezite terminy, ulohy, zadania
- vsade ma neskutocny bordel, nie je schopny udrzat aj minimalny poriadok
- jeho ventilom je sliz, kineticky piesok, plastelina, stale potrebuje nieco natahovat a stlacat
- stale je slnkom vo svojom vesmire, vzdy si mysli, ze vsetky veci robia ludia, aby ho nastvali a nie preto, lebo ich vlastne robit chcu... tazko sa to popisuje, ale vsetko berie osobne
- vykonat tri cinnosti po sebe je pre neho nemozny ukon, ak dokonci prvu je to majstrovsky kusok, ze by si zapamatal tu druhu a tretiu, nemozne... rozumej posles ho od domacich uloh do kuchyne po struhatko na ceruzku, on ju tam necha neostruhanu lezat, napusti si vodu, spravi si chlieb a vidis ho o 5 minut skakat na trampoline... podotykam, on to nerobi naschval...
- potrebuje denne 2h intenzivneho sportu, aby si vecer vobec vedel sadnut k uloham, inak sa nesustredi
- v skole pravidelne vykrikuje, skace ludom do reci, strasne mu to melie, proste typ dietata "vsetko viem, vsade som bol a ku vsetkemu mam co povedat", co je pre ucitelku neskutocne otravne, pretoze ak ho nevyvola, on to proste povie aj tak...

Vdaka bohu dlhodoba pamät a inteligencia vysoko, inak by to bolo v keli uplne...

danielahamar
31. aug 2024

Nie, nemá adhd

vladi4444
1. sep 2024

Ahoj, na diagnostiku adhd je veľmi skoro, zvyčajne sa tieto príznaky súvisia s temperamentom a nezrelosťou nervovej sústavy, pokiaľ nejde o vyslovene dráždivé dieťa, neriesila by som niečo ako diagnózu. Ťažkosti sa potom objavujú napr v predškolskom veku alebo pri nástupe do školy, kedy sa dieťa nedokáže sústrediť na osvojovanie učiva, neobsedí v lavici. Závisí či ide aj o hyperaktivitu alebo nie.

lillyilly
1. sep 2024

@anjelicek26 ahoj, mozem sa spytat, aky sport robi tvoj syn? Mame problem najst nieco, pri com ten nas (ma adhd) vydrzi… pri kazdom neuspechu hned frustracia (napr. nepodari sa mu dat gol a hned sa polozi), kolektivne sporty kvoli sutazivosti nezvlada…

anjelicek26
1. sep 2024

@lillyilly mojmu je to zas úplne jedno, či vyhraju ci nie tréner tiež s tej mentality není nadšený, lebo syn hra inak veľmi dobre😅 2x v tyzdni 1.5h hadazana, v sobotu zápasy.. pondelok plávanie, v piatok poziarnici, nedeľu tenis.Ma ešte výtvarku extra a angličtinu,lebo sa v škole nudí na tej ich úrovni...