ADHD - metódy na zmiernenie príznakov

uradnikova
27. feb 2023

Prosim vas, kto ma dieta s ADHD, ake metody ste podstupili na zmiernenie priznamov ADHD? Co pomohlo. Vdaka

svetlonos
27. feb 2023

@uradnikova
Ahoj, je tu skupina o hdad, skus sa tam pripojit. Urcite ti tam budu tuez vediet poradit 🙂

uradnikova
autor
27. feb 2023

@svetlonos vdaka za radu

noemi125
27. feb 2023

@uradnikova dobry mozem sa spytat ake mate priznaky a kolko ma dieta rokov? Dakujem

uradnikova
autor
27. feb 2023

@noemi125 ma uz 14 rokov. Na ADHD bo testovany u klinickeho psychologa ako 7 rocny,ale vysetrenie spocivalo iba o zapamatani si radu cisel a on cislami zije,tak to psychologicka uzavrela,ze poruchu pozornosti nema. Vylucila aj ine poruchy osobnosti. Zaver bol ,ze ma vysoke iq a vzdy bude vycnievat z davu. Ma disgrafiu a zachovale primitivne reflexy,kt sa nam nepodarilo zbavit inpp metodou. Pocas zivota mal rozne prejavy hyperaktivity,momentalne je to,ze nedokaze obsediet pri nicnerobeni alebo pri aktivitach,kt ho nezaujimaju. Casto pobehuje po byte,odbieha od stola pri jedeni. Do skoly si aj na ine hodiny nosi matiku,aby mu usiel cas.Je nepozorny,ked mu davam ulohy,co ma vykonat,v podstate nikdy na prvy povel ma nevnima,xkrat musim zopakovat ,aj tak polku nespravi. Ma problemy so spankom,nemoze zaslat. Psychomotoricky nepokoj,stale nieco s nohou,rukami... Nedavno sme mali uraz,tak sme sa dostali pre istotu na neurologiu,tam som otvorila tento problem,dr nam dala dotaznik ohladne adhd a takmer vsetko sme mali odkrizikovane,takze nas caka ohladne toho opat vysetrenie. Uci sa excelentne,je maticky genius, programator . Tymto aktivitam sa dokaze venovat hodiny a hodiny,ale ked mu dam spravit ttest zo slovenciny, nie je mozne,aby vobec zacal...stale hladny,smadny,wc,aj sadne a zacne,hned odbieha zase.