ADHD a Atomoxetine u 6-ročného dieťaťa

lady6161
4. sep 2024

Dobry den..Prosim ma niekto skusenost s atomoxetinw u 6 rocneho dietata ?Syn ma 6 rokov.diagnostikovane adhd +asperger..Najprv mu bol predpisany metylfenidat ,ktory nesadol .Hmed pi 1.davke sme vysadili ..Teraz mu predpisala Atomoxetine..najprv 10mg, teraz na kontrole po 2 mesiacoch uz 25mg..Doteraz som sa bala nasadit ich ,cize zatial sme bez nich .Vytiahnute ich mame ...Maly nastupil teraz do 1.triedy....Bojim sa ,ze ked mu ich nenasadim,casom zistim ze som mu len uskodila a lieky mu mohli pomoct na pozornost a sustredenie..No na druhej strane sa zas bojim,ze mu uskodim ked ich nasadim,ze budem pchat donho chemiu a neskor sa to odzrkadli a odzrkadli a pridu nejake psychicke problemy...Jedna slecna mi spominala ze v 14 mala diagnostikovane adhd , dali jej lieky ,uzivala liecbu a v 22 sa to horsilo a ma diagnostikovani schyzofreniu a stale silnejsie lieky 😔😔😔...

ivik4
4. sep 2024

Moj syn ma epilepticke vyboje v mozgu od 4rokov . Asi 5 liekov na epilepsiu mu nepomohlo, tak dr. Uz nasadila tento liek o ktorom pises, na adhd. Liecba tusim 2roky,tolko sa beru. Vyboje sa zmiernili , teraz po 2 rokoch je uz 3 mesiace uplne bez nich a caka ho za par dni kontrola. Uvidime

snehulak77
4. sep 2024

A rozprávala si sa s lekárom o tvojich obavách? Poprípade skús konzultáciu aj u iného lekára. Rozhodne tie lieky nevysadzaj alebo nedávaj len tak podľa pocitu alebo podľa toho, čo ti tu povedia. Lekári budú vedieť najlepšie odpovedať na takéto otázky.

kacena4
4. sep 2024

urcite mu liekmi nezhorsis psychicke zdravie a neprivods inu dg. , zhorsit sa moze ak pri tejto kombinacii dg. ho nechas trapit sa so svojimi emociami bez pomoci (liekov a terapie)

lady6161
autor
5. sep 2024

@kacena4 dobry den..Mate aj vy skusenost snimi ?

lady6161
autor
5. sep 2024

@snehulak77 Dobry den..Mate s tym skusenost ? Toez ste dali na nazor lekarov ? Pretoze ja mam pocit ,ze predpisu hned lieky bez toho ,aby sa skusila najprv ina moznost...Mam sa pytat na nazor lekarov,ktori problem riesia tak ,ze jedine co spravia je ze hned predpisu lieky ..A ked zaberu opacne, tak predpisu dalsie..Ale to nieje riesenie...Tiez ste si nechali 6 rocne dieta dopovat liekmi, lebo lekar povedal ?

petruldo
5. sep 2024

@lady6161 pozri, ty si matka, ty rozhodujes. Keď nechceš dávať lieky tak to povedz psychiatricke a nedavaj si zbytočne predpisovať ďalšie balenia. Tie čo si vybrala jej dones do ambulancie a nedrž ich doma. Ak tvoje dieťa školu zvládne bez nich tak super, ak začne zlyhavat pre prejavy ADHD, potom si riadne rozmysli ďalší postup.
Naši pacienti na tomto lieku fungujú , pomáha im. Nájdu sa aj takí, čo im nezaberie a spravanie je rovnaké ako bez liečby im sa potom vysadi.
Ak chceš bez liečby liekmi, sú voľnopredajné doplnky s omega 3, pripadne biofeedbeg (za mňa vyhodené prachy, lebo placebo efekt) pripadne terapie pre deti s PAS ak ti financie berobia problem, ale tak vyskúšať môžeš

lady6161
autor
5. sep 2024

@petruldo takze mate dobru skusenost ano ? Nasadila som ,ale s velmi tazkym svedomim mu to davam rano s tym ,ze su to vitaminy pre mozoček ..Ale mám veľký strach .. Omega 3 davam sirup od mooller ,ale vraveli ,vraj je slaby ..Vedeli by ste mi poradiť dobrý omega 3 sirup ??? Pripadne vitamin D ? Naozaj som v tomto smere nováčik , o malého sa veľmi bohim,nechcem robit nic ,co mu moze uskodit ,prave naopak , chcem ,aby sa citil co najlepsie a napredoval ... s ucenim zatial nemame problem.vie sa ucit naspamat,pozna vsetky pismena a matematicke priklady rata uz so 4 cifernymi cislami ..

petruldo
5. sep 2024

@lady6161 neboj, bude dobre, ak nebude pasovať liek tak vysadite. Omega ak chceš tekutý tak equazen, ak chceš super (osobnú skúsenosť nemám iba z reklamy) a máš prachy tak zinzio alebo produkt ako zinzio len od inej firmy BrianMax vegan omega 3, ten je bez pachute

kacena4
5. sep 2024
snehulak77
5. sep 2024

@lady6161 môj syn má 3 roky a poruchu pozornosti. Naša neurologicka nám odporučila hry so psychologičkou, normálnu škôlku a predĺženie rodičovského, lebo že je to náročné. A v podstate predpísala magnézium na noc a vitamín B ráno + rybí olej.
V čakárni som sa bavila s maminkami a niektoré detičky brali aj lieky.
Takže áno, ja by som lekárom verila. Ale ak by som mala pochybnosti, tak hľadám aj iný názor. Ale názor niekoho fundovaneho.
Ale úplne chápem tvoje obavy, tiež by som mala.

hylary
5. sep 2024

@lady6161 nás má adhd a berie to od leta... Teraz je prvák.. má aj aspergera... Dnes už aj pracoval na hodinách, doteraz odmietal.. ja mu to budem dávať aj nadalej