Dobrý deň je tu dieťa čo má Add poruchu a prepadlo v 1 ročníku?
Aké lieky vám pomohli?
Ja dávam molers a od septembra má od psychiatra liek na
Add užívať
Od začiatku roka mala len problém písať čiarky ako má
Ľavou rukou
Hľadám mamičku čo má taký istý problém nie urážky
Od začiatku školského roka sme sa jej venovali a nešlo jej to ale naučila sa písať aj počítať len v škole všetko zle urobí
@98 ja viem, že je to na Slovensku bežne, len mi to príde tak zbytočné a neopodstatnené. Keď vidím ako u nás v UK bežne normálne chodia do jednej triedy "normálne" deti s add, autistami atď a jediné čo k tomu treba je asistent pripadne trochu extra cielenej výučby vo forme klubov je to smutné. Trochu flexibility by školstvu len prospelo. Zbytočná stigma a demotivacia pre dieťa aj rodiča
@1321987 Ahoj.Moj syn má ADHD.Prvý ročník sme zvládli velmi ťažko.Písanie aj čítanie mu išlo tažko.V druhom ročníku nás triedná poslala na vyšetrenie ku špecialnej pedagogičke.Synovi zistila dysgrafiu aj dyslexiu.Začali sme sním chodiť do Špecialno pedagogického centra.V škole bol integrovaný,neznámkovali mu diktáty,mal viac času nap.na písomke ale viac ho skúšali ústne ako písomne.Teraz je prvák na gymnázii.Ide mu to tažšie ako ostatným v triede ale zvládá to.Dlho sme mu dávali Esprico,aj teraz berie vela vitamínov.
Skúste najsť Špecialno pedagogický centrum,tam sním urobia pár testov a zistia kde je problém.A ked bude v škole integrovaný tak ho nemôžu nechať ani prepadnuť.V najhoršom prípade bude treba k nemu zabezpečiť asistenta na hodiny.
@haley7897 no prepadnutie v kazdom rocniku a najma v prvom nie je len o neschopnosti pisania ciar... to robia deti prve 2 mesiace skoly, nasledne sa musi naucit pisat pismena spajat ich citat a precitat slabiky, slova a cele vety popr. pochopit obsah citaneho a pisaneho ak toto dieta nedokaze a moze mat akukolvek domacu pripravu proste nie je dobre aby pokracoval lebo sa problemy len nabaluju a dieta aj tak raz prepadne lebo nezvladne ucivo kedze mu chybaju zaklady, je lepsie prepadnut v 1r. zopakovat si ho utvrdit zaklady na ktorych moze stavat ako prepadnut v neskorsom veku kedy si to deti viac uvedomuju a psychicky ich to depta. problem autorka evidentne mala cely 1/2 rok minimalne zbytocne je to riesit teraz na konci roka a je jedno aku diagnozu dieta ma. ak raz dieta nie je zrele na skolu smola...
drzim palceky
@1321987 Odkial ste ?? V TT je normálna škola môže ísť na strednú po škole žiaci sú rozdelenie je tam aj prípravný ročník kto nezvláda ešte ísť do prvého ročníka. Deti sú normálne integrované na škole len je špeciálna trieda určená kde môže byť len 15 žiakov. Aby učitelka sa mohla každému venovať potom sú na Telesnej spojené aj tri triedy tak ,že dieťa je úplne integrované všetci sa poznajú navzájom riadne. https://zs-kubinu.edupage.org/about/ Môžem len odporučiť.
@1321987 Mám ADD sama študovala som tam učitelka sa mi venovala a v triede sme boli 15 maximálne na každého mala čas . Učivo sme preberali úplne rovnaké len nám bolo inak vysvetlené a mali sme viac času. Dokonca sme spravili lepšie testy ako žiaci ktorý poruchu nemali, Je to normálna trieda po škole môže na strednú. Tiež som mala triede ktorý zle písali alebo diktát musel im byť inak diktovaný . Ten asistent to kedysi nebolo ale môj názor čo to pomôže prvom rade to musí byť špeciálny pedagog ktorý sa venuje deťom ak to napíše za žiaka asistent nenaučí sa to sám bude stále na niekoho viazaný . Tak to som bola nakoniec na samu seba odkázaná . Ak som aj vybuchla to sa deťom ADD/ADHD stáva tak vedela čo má robiť normálnej triede to nepochopí učitelka ktorá nemá na to špecializáciu . Ona časom vyrastie a kopu vecí sa bude meniť . Potrebuje ale špeciálneho pedagoga .
@1321987 Vaša Dcéra má zrejme aj zasiahnutú motoriku to mám aj ja tiež sa dá na tom popracovať poviem to na rovinu to chce úplne inú výučbu píše škaredo alebo má problém niečo urobiť nemá na to trpezlivosť myslím kreslenie atd. ??
@1321987 Viem čo Vaše dieťa zažíva a aké problémy ju čakajú všetko sa dá ale zvládnuť ak nájdete správnu školu. Každý kto má ADD má aj výnimočnosť niektoré predmety bude zase nadmerne nadaná niektoré kde má problém bude zlyhávať na to sa musíte pripraviť a podporovať vaše dieťa aj ak to urobí zle musí mať stále podporu.
Písať vie vety aj počítať ale nie vždy to urobí ako má
A vynecháva písmená alebo prehodí
A v psychologickej poradne všetko vedela čo od nej chceli tak neviem
@1321987 má poruchu pozornosti a možno aj motoriku zasiahnutu to chce poriadne vyšetrenie. Môj názor môže tam byť toho viac. Odborník uvidí hneď podľa toho ako drží pero problém to ,že ma niekto motoriku zasiahnutá neznamená, že nevie písať.
@1321987 ja toto nepochopím ako môže škola nechať prepadnúť prvaka 😭 neexistuje aby niekto predomnou takýto školský systém obhájil. Pácha to viac škody ako úžitku. Traumatizuje a onalepkuje dieťa hneď na začiatku.
K veci. Si si istá, že sa u vás jedna len o ADD? Nejaké iné "diagnózy"? Vie škola o add? Za seba ako ADD jedinca s ADD potomkom - dokonca tiež lavakom ti môžem povedať, že je okolo ADD zbytočná stigma. Osobne by som to ani neradila k poruchám, skratka fungujeme inak ako neurotypicali.
Najväčší problém sa mi z tohto zdá nedostatočne pripravená škola. Je nonsense aby dieťa prepadalo lebo nekresli pekné čiary 🤦🏻♀️
PS lieky ani psychiatra sme nikdy neriešili.