Ahojte, myslíte, že namiesto probiotik stačí Acidko a Jogurty? Beriem atb a pravidelne mam po odobratí mykozu... A žiadne probiotika mi nezaberajú, beriem ich počas celého uzivania. A tak ci tak sa musím potom preliečiť aj po ženskej stranke... Ma niekto skúsenosť? Vdaka.
pozor pri niektorých ATB mliečne výrobky môžu znížiť vstrebateľnosť lieku.
@viestta dakujem pekne.
@kvetinka75 áno, pozerala som v letáku, nie je tam nič o tom, že by sa mliečne výrobky nemali užívať. Ide o Zinnat 500 mg.
A koľko vlastne? Jeden 2 dc pohár? Alebo aj menej stačí?
Jasne, ze nie. Ak myslis bezne dostupne. Myslis, ze nieco, co vydrzi 1 mesiac, ma cokolvek zive v sebe? Ked bezali reklamy na Activiu- zdrave brusko, tak robili testy a mali tie jogurty este nizsi obsah zivych kultur ako obycajne jogurty.
Ak beries Atb, tak mliecne ti moze vyvolat hnacku. Pocas uzivania nejedz mliecne. Kup si Biogaia.
@stanulienkat activia patrí medzi najhoršie jogurty
@stanulienkat ale mne probiotika z lekárne nezaberajú. Dokonca som mala aj čisto ženské, pearls... Tak ako si pomôcť?
@stanulienkat tie so zivymi kulturami nie su tie, co vydrzia mesiac a mame aj jogurty so zivymi kulturami na trhu, je to na kelimkoch napisane
Dak si kyslu kapustu. Tam mas probiotik az az 😃
@beata_k a toto mi nenapadlo. A mam domácu 👍
No vidis a este domaca 😋
Ahoj,ja som tiež v poslednej dobe brala dvoje AtB a tiež sa mi vždy spravila mykóza,kúpila som si probiotiká Candistop a zabrali vždy do 3 dní,sú lacné a teda mne pomohli vždy,neviem či si ich už skusala
Najviac probiotik je v májovej bryndzi
Ešte si precitaj o tibetskej hube https://bodymind.cvicte.sk/joga-1/tibetska-huba... môžeš si kefír sama robiť a je to zdravé 😊
Domáca je top, tiež mame a používame v zvýšenej spotrebe v čase choroby ... A ak môžeš mliečne, tak zincicu. Všade sú totižto iné druhy
Vďaka baby za rady.
@deginko ďakujem, ano, mam overené, čo mi rýchlo zaberie, ale najradšej by som sa mykoze úplne vyhla, preto skôr hľadám nieco, čo zabráni jej vzniku 🤷♀️
Nepíšeš síce o akú mykozu ide, ale predpokladám že vaginalnu... ak áno, na to odporúčam probiotika určené priamo do vaginy. Napr. Gynolacta, Beliema... je toho veľa na trhu
@agnes28 áno, vaginálna mykoza. S Beliemou mam dobru skúsenosť, ale ako naschvál som v prvý deň uzivania atb dostala ms. A ako som písala, väčšinou mi nezaberajú probiotika z lekárne. Ani orálne užívanie, ani vaginálne. Aj tak po dobratí atb mam problém. Neviem, možno mám takto nastavený organizmus. Ale skúšam kdeco, aby som sa mykoze vyhla. Ako ju preliečiť, to zvládam, ale celkovo ju nechcem opat dostat.
Tak to sa zrejme nevyhnes tomu, že sa mykoza teraz prejaví. Už ma napadá len obmedziť cukor a sacharidy, ovocie... ale to zrejme ovladaš... ak je mykoza len po dobrati atb, nie je to také hrozné, ak teda atb nepotrebuješ často
@agnes28 ano, hlavne po atb. Neberiem často našťastie, ale po covide mam imunitu ako skolkarka, takže do seba trepem lieky zhora aj zdola 🙄
Staci, ale musia to byt vyrobky so zivymi kulturami.