Ahojte mamičky,chcela by som sa opýtať či ste mali podobný problém a čo to može sposobovať,mám 11 mesačnu dcéru,ktorej cítiť z pusinky ako keby aceton,mali sme z krvi vyšetrenia,cukor a všetky minerály mala v poriadku,mala dosť zvýšené pečeňové testy,ktoré sa zlepšuju,klesaju.Je ešte kojená,papáme všetko čo možeme,ďakujem za odpovede.
Konzultovala som nie raz,vraj je všetko v poriadku,len ma to znepokokuje,keď to zacítim 😒
malo tekutin, moze to suvisiet aj s tymi zlymi pecenovymi testami, no a je to znak aj cukrovky ale najlepsie ti povie lekar
@kati777 hm, ja by som ju asi oslovila znovu. Ak sa Ti to nepozdava, nech lekarka spravi dalsie testy. Alebo by som konzultovala s inou lekarkou. Tu Ti asi nikto relevantne neporadi, tazko posudzovat laicky stav tvojho dietatka. Tlac na lekarku, ze chces vediet pricinu toho dychu, pretoze sa Ti t ovobec nezdna, popytaj sa ake dalsie vysetrenia prichadzaju do uvahy a preco teda dcerka ma takyto dych...Drzim palce. 😉
Ja mam uz taku vecsiu dceru,mne celu noc vracala,mala hnacky,rano k lekarke odoslana do nemocnice,tiez z ust bolo citit aceton,ale po infuziach stav zlepseny,
to má aj naša malá, má 19 mes,pije málo tekutin, potom má taký tmavý moč a citit presne aceton, treba do nej liat vodu ponukať často nie len povedat či chceš, normálne jej dať do ust ona sa napije, ja som jej nakupila rozne slamky a flašky pekné ktoré striedame, ked sa jej znudia, zaujimave je, že vás na to doktorka neupozornila ved dehydratácia a poškodenie obličiek je veľmi nebezpečné, hlavne teraz v lete, asi by som prehodnotila lekára
Ponukam jej vodu celý den,napije sa,ale ked nechce usta neotvorí ani za boha,striedame poháriky,dokonca som jej dávala aj z lyžičky jednu dobu,ked nechcela z flašky,to je to,že ked ju kojím ja neviem kolko mliečka vytiahne.
peč. testy zvýšené z čoho,to sa nik neunúval pátrať? dieťa by som brala na konzultáciu do detskej nemocnice,na chirurgiu a na infekčné....aešte niečo-nebrala si HAK počas kojenia?
Prve ma napadla cukrovka ale ked je to v poriadku ...moze to mat suvis s pecenou...skus davat viacej pit...mozes skusit dat vodu aj cez striekacku
Moj mladsi brat to mal asi ako 6rocny. Acetonovy dych. Bolo to nasledkom velmi silnej dehydratacie, ktorej predchadzala hnacka. Neskoncil v nemocnici, kedze to bola otazka par dni. Po lyzickach cely den dva donho mama liala cierny caj. Ale vysledky mal tiez v poriadku. Co najviac tekutin!
acetonový dych u dieťaťa býva pri diabetes mellitus 1, typ, aj ked môže to aj s inším súvisieť, držkám palce.
Acetonovy dych vznika vtedy, ak dieta napriklad málo papa, alebo teda skor napriklad vynechalo ranajky. Stava sa to napriklad často anorektičkám. To je bežná vec.
Niekto to ani nezaciti, treba sa napapať, alebo napiť vody
Nejak prosím Vás ludia, nestrašte tu matku diabetesom prveho typu,ked o tom absolutne nič neviete a čitali ste čoby to mohlo byt, Aceton v moci mavaju ludia normálne,ked sa rano nenajdedia,alebo počas celeho dna,alebo pri dehydratácii.Ak ma cukor v poriadku, chodte s tym strašením niekde.
Acetonovy dych u diabetikov ...? Najprv su tam ine priznaky ,ako acetonovy dych...Malokto z diabetikov mava acetonovy dych...
@vika35 absolutne to nemusi byt znak cukrovky
@lucinkaboz nepisala som, ze musi a je to az na poslednom mieste, ako prve som uviedla malo tekutin 😉
písala som vyššie,že papá aj za dve deti,ranajky,desiata,obed,olovrant,večera,ešte k tomuto všetkému ešte aj kojím,možno to bude naozaj tekutinami,aj ked podla mna nemá ani tých tekutín až tak málo,no skusim do nej liat vodu a uvidíme...
Ahoj nečítam všetko môj syn mal tiež tretinový dych bol dehydrovany vysetrili moč?
@kati777 treba konzultovat s lekarom, nie tu na MK. 😉