Abnormálne pohyby 9 mesačného dieťaťa

kikus1993
18. nov 2016

Ahojte,stala sa nám taká vec: mám 9 mesačne dievcatko spi celú noc,včera v noci začala plakat v spánku 15minut som ju nemohla prebudiť ani ne otvorila oci,už sa to raz stalo ale to sa detičkam stava, veľmi som sa zlakla keď už nejak otvorila oči ale stále bola ešte mimo a neviem to presne definovať ale raz jeh za triasli s rúčkou raz s nozkami,raz sa celá zatriasla,ako keby cez ňu elektrina isla, s hlavickou jej občas myklo,a kole bola ticho až podozrivo dala som ju ľahnúť a ešte stále s ňou zatriaslo,ako keby krce v končatinách tak sa prebudila a postavila sa v postielke a tak sa jej podľa milí kolienka čo ona už vie pekbe stať ako keby zoslabla,potom sa už usmievala vypila mliecko a spala do rana,ale dnes keď stala v postielke jej mýklo velmi s hlavickoy dva krát tak teraz mám o ňu strach má niekto také skusenosti?ist s ňou do lekara?ďakujem za rady!!!!!!

mom311
18. nov 2016

@kikus1993 urcite chodte k lekarovi. Toto co opisujete je na navstevu neurologa. Ja nie som lekar a ani nechcem strasit,ale je typ epilepsie,ktora je len pocas spanku. Dufam,ze vas pripad to nie je,ale ja by som k lekarke urcite isla a opisala vsetko podrobne. Drzim palce.

kikus1993
autor
18. nov 2016

@mom311 Ďakujem za odpoved,pondelok pojdeme k doktorke,tento týždeň dovolenka ako pre nas:( dúfam že to nebude tá epilepsia,no ak sa to bude opakovať určite to nieje ok

mom311
18. nov 2016

@kikus1993 urcite chodte. Radsej ist zbytocne ako nieco podcenit. Ak by sa to stupnovalo do pondelka,tak mozno by stalo za zvazenie zavolat pohotovost. Ak to do pondelka bude v pohode,tak vklude ist a poradit sa a porozpravat. Moj maly ked bol chory (mal vysoku teplotu) tak mal take zasklby ked zaspaval a nas poslala pediatricka na neurologiu a tam sa ma pytali ci to bolo obojstranne,ci naraz a pod. U nas to bolo len z teploty,ale bolo to skor take silne strhnavanie sa naraz oboma ruckami a nohami,takze povedali,ze to je v poriadku,ze to je normalne. Drzim palce.

luna11
18. nov 2016

Hm, urcite chodte k lekarovi. Ak sa to zopakuje cez vikend, volajte hned lekara. Ja tiez nechcem strasit, no pre istotu napisem- presne takto zacala epilepsia u malej jednej znamej, len im sa to vystupnovalo do ovela vaznejsieho stavu, preto netreba cakat. Nemali ste nahodou ockovanie? Oni to mali par dni po tom.

kikus1993
autor
18. nov 2016

@luna11 mali sme ešte V lete ale tlačia sa jej aj horne zubky, ale myslis že to môže byť očkovaním
?viem že očkovania sú svine moja sestra má trvalé následky doteraz:(

luna11
18. nov 2016

@kikus1993 urcite moze, ti moji znami to maju potvrdene aj na papieri ☹ samozrejme nie vzdy treba vsetko tomu pripisovat. a dufam, ze to nebude vas pripad, drzim palce.

lucinka511
18. nov 2016

@kikus1993 mme to pride ako epi zachvat. vtedu treba ist hned k dr aleno max na druhy den.lebo je este rozpoznatelny epi na grafe...neodkladat .nemusi to byt nic ale aj moze...

monika2012
18. nov 2016

Každopádne treba ísť k lekárovi. I keď u nás lekár takéto príznaky spojil s dehydratáciou (dcéra mala plnú pusu aftov a odmietala jesť aj piť, a asi po troch dňoch mala presne rovnaké príznaky). Lekár to zistil z moču, kde jej vybehli nejaké ketóny.
Netvrdím však, že budete mať rovnakú diagnózu, každopádne by som s tým išla k lekárovi, aj keď to nebude nič vážne, Vy budete mať istotne väčší pokoj na duši. Držím palce.

kikus1993
autor
30. nov 2016

no tak troska neskor pisem, boli sme u lekara a ten na povedal ze ak sa to bude opakovat, posle sasku sa vsetky vysetrenia, ale ze to mohlo byt zo zubkov a zo sna....tak neviem teda..prisne ju sledujem..:D a dakujem vam za rady

skaja_111
6. feb 2024

@kikus1993 ahoj prosím Ta ako ste na tom dnes? Verím že už je to len nepríjemná spomienka ale dcérke myká s hlavičkou podobne a tiež jej idu horné zubky tak hľadám po nete čo by to mohlo byt