Ako zistím či prejsť u dcéry na mlieko na ABKM alebo len zmeniť značku mlieka? Prejavy u dcéry :
- Výsev na tvári ako krupica ( môže byt že to nemá súvis s alergiou ale že je to novorodenecke akné)
- riedka až vodnata tmavozelená stolica raz za 3 dni
- plač a nekľud
- plač pri pití mlieka (nie vždy )
- po vypití mlieka a uložení do postieľky nepokoj , pučenie
- sem tam počujem ako sa jej vracia mliecko
Môžu byt toto prejavy abkm alebo jej proste len nesedi dane mlieko a zmeniť značku z Beba sensitive na napr sunar?
@mariac91 este mi napadla jedna vec. Citala som, ze skor ako po 3-4.tom mesiaci cca sa neoplati robit testy na ABKM. Udajne ma babatko protilatky matky v krvi. Nasledne mi to potvrdili v nemocnici. Skus sa ked tak informovat u dr, ked mas podozrenie. Aj niektore UM, ktore maju vyssi obsah železa mozu sposobit zafarbenie stolice. Moj maly bol operovany ked mal 8 dni, pretoze mu nefungovala vobec traviaca sustava. Netoleroval stravu. Bolo podozrenie na VVCH. Nepotvrdilo sa to, chceli mu dat vyvod. Testy na ABKM a laktozu negativne. Ale ked mu nasadili kaktazu, zrazu toleroval stravu 🤷🏻♀️ spatne to vyhodnotili, ze pravdepodobne mu to uz vtedy, mohli sposobovat silne alergie a intolerancie. Len testy to este neukazali 🤷🏻♀️
@lilli110 presne tak to viem že testy nemajú význam dokonca do roka môžu byt “falošne negatívne” to iste som mala pri najstaršom dieťati. Gastro testy negatívne - potvrdené až vo vyššom veku abkm . Potom boli obe deti na ružovom a ovsenom mlieku. Ja som takisto mala abkm ale zaujímavé je že po viacerých rokoch diéty cca dvoch troch rokoch sme všetci začali mlieko tolerovať. Naďalej majú pozitívne vysoké hodnoty ale normálne ho deti už tolerujú. Sem tam dcéru boli brucho ale nemyslím že kvôli mlieku lebo nemá to súvislosť s tým čo zje. Čiže oni sú normálne na mliečnej strave a j už tiež
@mariac91 mozno by som v tomto pripade skusila este skonzultovat s dr zmenu mlieka zatial, ak sa ti zda ze brusko atd.... a uvidis ci sa to upravi. Nam super sadol Hipp. A toto je presne pre mna take svetielko, ze casom sa ta tolerancia moze upravit 🙏 a stale si hovorim, ze su ovela horsie ochorenia. Da sa s tymto naucit fungovat. A snad to bude docasne. Uvidis ako bude malej, ci bude mat nadalej ekzem, nejake ine priznaky...po tom 4.mesiaci mozte skusit otestovat. Zatial je malicka, v tomto obdobi moze takto reagovat ozaj len preto, ze jej nesedi mliecko, alebo proste sa este stale len adaptuje taky malicky organizmus. Ak by boli silnejsie priznaky, testy by to mali potvrdit uz aj pred 1.rokom veku dietatka.
Áno môže, môj do 4m vyskúšal 8mliek. Nakoniec abkm a odvtedy Nutrilon allergy digestive care
@mariac91 nam sa ABKM zacala prejavovat nenapadne okolo 4.mesiaca. Najprv len cervene licko. Nasledne po par tyzdnoch ekzem na tvaricke, za uskami, vo vlaskoch. Postupne cele brusko. Velmi sa v noci doskriabal cely. Spuchol v tvaricke, zelena zvlastne zapachajuca stolica, konzistencia nieco ako blato. Nie uplne vodnata. Bolievalo ho brusko hlavne vecer, pucil sa v spanku. Mlieko mi ale bezne nikdy neodmietal, iba pri chorobe. ABKM nam potvrdili nasledne z krvi u detskej dr. Vysla nam aj intolerancia na laktozu. To mal cca 5 mesiacov. Zmenili sme mlieko, davam pozor na stravu, ekzem ustupil uplne. Chodime na gastro a kozne. Maly ma 8 mesiacov.