ABA terapia

artmaka
16. mar 2018

Maminky chcem sa spýtať či máte niekto skúsenosť s ABAterapiou prípadne metódou TMNT z dôvodu PAS
ĎAKUJEM

saurian
17. mar 2018

@artmaka v podstate na SK je to s ABA zlozite... su tu 2 certifikovane behav.analyticky, ktore jasne ze nemaju sancu pokryt SK. Organizuju vsak workshopy pre rodicov, odbornikov... kde poskytnu akysi zakladny ramec/navod/postupy co a ako robit... co vsak samozrejme neurobi z cloveka este kvalitneho terapeuta/analytika neurobi.... ale kus pomoze, aby vedel co a ako robit aj ked bude robit mozno 1000 technickych chyb.. 😉
potom je tu x-ludi, ktori nemaju ABA vzdelanie ale ponukaju "ABA terapiu" alebo terapiu s metodikou ABA... vacsinou vedia urobit kus roboty s dietatom, ale su aj taki co idu na 1 workshop a pnukaju ABAu.... ja osobne som bola na nejakych workshopoch, snazime sa robit podla toho s drobcom ako vieme.. 😉 co sa tyka literatury - v SK prakticky nie je, po cesky boli aspon vydane "Simple Steps" - ako akasi prva prirucka pre rodicov, + pokial mam informaciu tak sa do cestiny preklada aj nejaka zakladna kniha...
TMNT neviem co je.

artmaka
autor
17. mar 2018

@saurian ďakujem za odpoveď, no my sme na začiatku, syn má 3r. a diagnozu PAS máme tieto terapie zatiaľ len odporúčané klinickou psychologičkou ale zatiaľ len čakám na termín 😏 taktiež logopediu.. TMNT je pohybova metóda, cvičenie na fitloptach spravadzana krátkymi basnickam, riekankami pre takéto deti aj pre deti s inými problémami a vraj majú dobré výsledky ale nikoho kto by mi to potvrdil z dlhodobejšieho hľadiska som zatiaľ nenašla. Ak máte doma tiež PAS a zaujímalo by vás to skúste pozrieť TMNT Slovakia na FB, ale veľa som sa tam teda nedozvedela..

saurian
17. mar 2018

@artmaka pisem ss