Ahojte mamicky,
moj 9-tyzdnovy syncek ma telicko ohnute do tvaru pismena C. Moze mat taketo male babatko krivu chrbticu? Ako sa to napravit? Dakujem!
@jaja34581 Dakujem za odpoved. V pondelok mame poradnu, tak nato lekarku upozornim. Takze tvoja skusenost je taka, ze sa to zakrivenie da uspesne a 100%-ne odstranit? Chodili ste cele 3 mesiace na reha alebo cvicili aj doma? Plati to poistovna alebo rodicia?
@efelinka2002 jednoznacne sa pytaj na rehabilitaciu... mala som to u oboch deti, cvicili sme aj vojtovku, lebo sa to zhorsovalo... nezanedbaj to... drzim palce 😉
preplaca to poistovna, rhb sestra ukaze cviky a cvici sa ja doma... moje deti nemaju ziadne nasledky a pomaha to aj vo vyvoji pohyboveho vyvoja...
@katy2 Dakujem, rozhodne to nechceme zanedbat, chceme malinkemu pomoct. Vypytame si vysetrenie a rehabilitacie.
nemám s tým skúsenosť,ale ak by došli k cvičeniu,tak odporúčam vojtovu metodu
@janinah Obavala som sa toho, ze sa to skonci cvikmi Vojtovou metodou. Aj ked sa uvadza, ze cviky nie su bolestive a deti placu preto, lebo ak su aktivnejsie, chcu byt otocene/hybat sa tak, ako chcu oni a nie tak, ako chcu druhi, nepoznam ani jednu mamicku, ktorej deti by pri cviceni neplakali ☹
@efelinka2002 plakal aj môj synovec,ale dnes je z neho zdravý chlap a o to predsa ide.....a to dieťa na plač o chvíľu zabudne,to len rodič sa trápi výčitkami..a zbytočne
jednoznačne RHB, mali sme to isté, Vojtovka,pomáha to, len treba cvičiť mimimálne 3X denne, inak to stráca význam,
@8053 Tak casto? 😲 Ako dlho trva jedno cvicenie?
@efelinka2002 vojtovka je super vec... s dcerou sme cvicili dokonca 4x denne, lebo bola na tom fakt zle... plakala, az mi srdce trhalo, ale oplatilo sa... jednoducho som sa musela odosobnit a cvicit.... Je to narocne, na rhb sme chodili zo zacatku takmer kazdy druhy den, aby mi sestricka odkontrolovala, ci dobre cvicim... potom uz menej casto, kym neprisli nove cviky.... Ale neluzujem... je to boj na dlho ale oplati sa... raz sa ti dieta v dospelosti podakuje....
a mimochodom, vojtovka ma aj ine ucinky - perfektne odhlienuje 🙂
s dcerou som cvicila takmer rok, so synom 3x denne, takmer pol roka....
teraz su uplne v poriadku, maju krasne drzanie tela... vyplatilo sa bojovat a pretpiet to 🙂
@katy2 Dakujem za informacie aj za povzbudenie! Budem musiet zatat zuby a odosobnit sa, lebo doteraz to vzdy bolo tak, ze som plakala spolu s malym...
@efelinka2002 aj ja som s dcerkou cvicila vojtovku, 4x za den, zo zaciatku plakala ale potom si zvykla a olo to bez placu, urcite sa to oplati vydrzat, urcite ti neskor dietatko bude vdacne ze ma zdravy chrbat 🙂 drzim palce!!
niekedy aj 4 x, ale minimálne 3x sa musí, záleží koľko cvikov budeš mať, , nám to trvalo tak pol hodinku, niekedy viac, ako sa mu chcelo, ale neplakal bolo to v pohode, cvičili sme asi 7 mesiacov , potom sa už nedalo, začal protestovať, tak sme začali cvičiť na lopte a cvičime už 1,5 roka, viac menej už tak preventívne, nie tak často
@mzov Dakujem! Presne o to mi ide: aby bolo dietatko zdrave. Povzbudilo ma, ze si tymito problemami presli viacere z vas a hlavne, ze to malo vsetko dobry koniec a deticky su vsetky krasne, zdrave a bez nasledkov 🙂
Pekne sa to poctivým cvičením dá odstrániť a malú sledovali ešte pol roka po ukončení cvičenia , či je všetko ok. Aspoň u nás. Tým, že je bábo menšie je to lepšie lebo nekladie taký fyzický odpor pri tom cvičení ,aj keď je to namáhavé. Ale dá sa to zvládnuť, keď sa chce. Treba cvičiť podľa toho ako vám budú kázať. Prepláca to poisťovňa a a všetky príspevky hore majú pravdu čo hovoria. Prajem skoré uzdravenie malinkému 🙂
@jaja34581 Dakujem krasne! 🙂
Aj naša dcérka mala rovnaký problém, tiež sme cvičili vojtovku, ale len tak zľahka a povedali nám, že by sa to aj bez cvičenia upravilo, ale že to cvičenie to môže urýchliť. Takže nie je to nič strašné a tiež som sa bála
to je tak,že ako sa dietatu chce,ako spolupracuje,či velmi plače,a kolko máte cvikov,treba si to všeko správne načasovať,aby nebolo dieťa hladné ,ani najedené,lebo by mohlo grckať,ale to sa naučíte,nám to tak trvalo 30-40 minút,ako kedy...želám pevné nervy,nevzdávať sa , inak všetko záleží na RHB pracovníčke, začali sme cvičiť na Kramároch,ale to bolo hrozné,reval ako tur,používali zastaralé metódy,potom sme to zmenili,a bolo fajn,ani neplakával, a hlavne ,pomohlo to
Napokon to dopadlo tak, ze nam stacilo synceka spravne polohovat do opacnej strany a chrbatik sa nastastie napravil, rehabilitacie neboli potrebne 🙂
Aj moja malá v tom veku bola mierne ohnutá do C. Neotáčala sa tým pádom do druhej strany. Detský nás odporučil na rehab. Cvičili sme Vojtovku aj plakali , ale nebolo to také hrozné. Trvalo to asi 3 mesiace. A rozhýbala sa . Čím je bábo menšie tým lepšie sa to napráva a cvičí. To treba s lekárom a čím skôr odborné vyšetrenie. Ale na poradni by si to pediater mal všimnúť.