Ahojte. Môj skoro 9 ročný syn, takmer každý deň krváca z nosa. Spúsťa sa mu samovoľne. Ani nechce nikam s deťmi chodievať, lebo sa bojí, že sa mu zase spustí. Najhoršie je to, že má pritom krv aj v ústach.
Chystám sa s ním k doktorke, ale momentálne má dovolenku. Neviete mi zatiaľ poradiť?
Niekto hovorí, že je lepšie, ak sa predkloní a nechá krv vytiecť, niekto zase, že aby hlavu zaklonil a dal si studený oblkad.
Nemáte skúsenosti, čím to môže byť? ☹
ďakujem hneď pôjdem do lekárne. Sú to nejaké kvapky?
Nie tabletky, ale treba ich brat dlhodobejsie. A k lekarovi chod, nech vyluci z coho je krvacanie. mozno mu nos aj na nejaku dobu zatamponuju, a tieto tabletky asi aj predpise.
Mam s tym vlastne skusenosti, v rovnakom veku som s tym mala tiez problemy, a potom aj v zime.
Emfi, su to tabletky, bez predpisu a pozor potom pri prechladnuti na kvapky do nosa Sanorin, tie sa nemozu pri zvysenej krvacavosti. A lepsie je veru predklonit sa a stlacat nos, tam kde konci chrupavka a plus studeny uterak na zatylok.
Takže bude lepšie, keď najskôr navštívime doktorku. Nech ho vyšetri a rozhodne, čo ďalej. Nebudem mu zatiaľ dávať tie lieky, aby som mu nejako nepoškodila. Až po vyšetrení.
Emfi, ja zatiľ ešte bábätko nemámá, ale plánujeme a pamätám si, že takýto problém som ja ako malá mala stále. Zrejme je to tým, že má popraskané cievky v nose a to spôsobuje to časté krvácanie, bolo by dobré zájsť na ich zacelenie a keď ani to nepomôže, tak potom bude treba asi niečo viac - ja som kvôli tomu chodila na zacelenie každý deň, aj mi tam dávali hociaké dosť štipľavé vodičky, ale pomohlo to
ahoj emfi, ja mám skoro 7 ročného syna a tiež sme mali od piatku taký istý problém. Vzhľadom na to, že mám doma zdravotnú sestru čo pracuje na detskom oddelení, odporúčala navštíviť lekára a prekonzultovať to krvácanie, lebo každý pacient je individuálny. Nám dnes doktorka odporúčala natierať nosnú dutinu nejakou lekárskou(framikoinová mastička) mastičkou pretože v týchto horúčavách môže byť dutina vysušená a v prípade opakovaného krvácania prísť na krv. Zásadne netlmiť krvácanie askorutinom pretože pri odbornom vyšetrení môžu byť výsledky odberu skreslené. Z vlastnej skúsenosti viem, že treba z nosa odstrániť čo najskôr zrazeninu, ktorá sa môže vytvoriť a tým sa zastaví krvácanie a podľa mňa je jedno či má byť hlava v predklone alebo v záklone. Ak sa krvácanie nezastaví do 5 minút vyhľadala by som rovno odborníka bez konzultácie detskej lekárky. čo sa týka leptania cievok v nose ide o úkon kde sa na nejaký tampón nanesie špeciálna kvapalina a ním sa vytiera priestor v nošteku odkiaľ vyteká krv a dá sa do nosa tampón po dvoch dňoch sa tampón vyberie a malo by byť po probléme. Dúfam, že toľko infa Ti bude stačiť.
Ahoj,
kup mu ascorutin - vitamin K, zabera to. pomaha pri zosilneni cievnych stien