9-ročný syn mal asi depresiu

19misiatko93
1. feb 2020

Ahojte mám skoro 9 ročného syna....je u nás jeho spolužiak síce nieje zvyknutý nejak často aby k nám chodili jeho kamoši zvyčajne býva sám .....oni sa v pohode hrali zrazu som prišla do izby môj bol v posteli pod perinou chlapec na zemi smutný...môj syn bol zvláštny taký akoby malatny rozhodeny ako náhle som zisťovala čo sa stalo obaja sa zhodli na tom že nič proste len niečo s v synovej hlave ale nechcel sa o Tom baviť on sa zdvihol a išiel sa obuť že ide preč...musela som naňho až nahukay inak by asi odišiel nikdy sa mi nič podobné nestalo snim....išiel potom do mojej izby ležal pri posteli na zemi pýtala som sa ho čo mu je plakal mal také akoby šťavy alebo čo nech mu dám pokoj tak som odišla reku šak keď sa ukludni príde sám aj prišiel....lenže on mi povedal že nevie čo mu je že ho nič nebolí a že mu je zle a čudne že je asi chorý nebola to hlava brucho nic...nevedel to jednoducho opísať že čo mu je ....potom keď už som myslela že kúsok mu je lepšie mi zmizol a schoval sa mi v spálni v skrini.....ja som naozaj zhrozená že čo sa snim stalo pýtala som sa či nemá zle myšlienky povedal že nevie jeho akoby vyplo nechápem to nestretli ste sa stým už????predtým to nemal nikdy

korunka1
1. feb 2020

Neviem co to bol za stav, ale depresia to nebola. Nieco sa stalo medzi chalanmi a on to riesil takto.

pininka1
1. feb 2020

Depresia je dlhotrvajúci stav smútku trvajúci minimálne dva týždne v kuse. Takže pokiaľ taký nebude ak ďalej a v kuse,tak sa len chlapci má niečo.nepohodli.

0silvia0
1. feb 2020

@19misiatko93 nepovedal mu chalan nieco nevhodne? Nepozerali nieco nevhodne?

19misiatko93
autor
1. feb 2020

Práveže medzi nimi sa nič nestalo ten chlapec je veľmi zlatý to skôr môj je nervak.....ale sám mi povedal že nevie čo mu je ale že mu je čudne že je chorý ale nič ho nebolí.....potom že on sa bojí že zomreme na ten vírus nechápem čo ho to napadlo vôbec....určite to nebolo nič čo by sa medzi nimi stalo on mal proste nejaký skrat alebo čo....on by mi povedal keby ho nahneval alebo by sa nepohodlie on si nenechá to by tu hneď bol krik na toľko ho už poznám

macalau
1. feb 2020

netlač na neho aby ti to povedal,nechaj ho pár dní tak a potom možno aj sám ti povie čo sa stalo.aj u nás bolo niečo podobné.V ten deň som mu povedala / kedže sa o tom nechcel baviť/ že som tu pre neho a že ho velmi lubim.

miiriaam
1. feb 2020

@19misiatko93 podla mna je vo veku kedysi uvedomuje ze mozete zomriet a mysli na to a boji sa..mala som to tiez v tom veku a preplakala som celu noc pri mamine ze vsetci zomreme a nechcem to..

ladyvi
1. feb 2020

Mne sa to stalo, mala som sice iba 5 rokov ale vtedy sa hovorilo, ze pride koniec sveta v 2020. Pocula som rodicov sa o tom bavit. Ja som si to v hlave spojila, ze zem vybuchne a celu noc som bdela a bala sa. Pobavte sa o tom viruse. Intelientne. Aj o smrti. Je uz dost velky, podla mna sa vysokoval z toho co zacul niekde v spravach.

judar
1. feb 2020

Alebo mu ten chlapec nieco nataral o tom viruse ked debatovali on to zobral po svojom a teraz sa boji

jankapepe
1. feb 2020

@19misiatko93 pozri mu históriu a správy v mobile

ladyvi
1. feb 2020

@ladyvi v 2000 malo byt😉

haliee
1. feb 2020

mne to pripada ako sok, uzkost, strach z niecoho dostal a nevedel sa "spamatat", napr. ako pisu hore o smrti, skusit sa dalej rozpravat a hladat suvislosti, ak ti doveruje postupne to z neho v klude dostat. pocas uzkosti alebo akejsi paralyzi sa malo alebo vobec nic nedozvies, ale postupne odstupom.

fadama
1. feb 2020

@jankapepe preco myslis ?

Drzim palce nech je uz vsetko v poriadku. 🙏

jankapepe
1. feb 2020

@fadama a prečo nie?
Jednoducho sa v priebehu pár minút odohralo niečo o čom nevieš......a dnešné deti žijú viac on line ako reálne. Preto je veľmi pravdepodobné že tam nájdeš odpoveď.
Lebo toto depka nie je.

19misiatko93
autor
1. feb 2020

@jankapepe ďakujem všetkým ale mobili nemali hrali na xboxe auta takže tým to nieje nehala som to tak už je v pohode opýtam sa zajtra alebo tak

kittykat22
1. feb 2020

@19misiatko93 tiez si myslim ze medzi sebou mali konflikt a nechce to s tebou riesit. Pomaly sa dostava do veku, kedy pojde vela veci mimo teba

katty2012
1. feb 2020

@19misiatko93 presne ako pisu vyssie...to je skor sokova reakcia, nie depresivna...je vo veku, kedy deti zacinaju chapat smrt ako cosi nezvratne, takze ked poznas temu ich diskusie, pravdepodobne mas odpoved... hovor s nim na tuto temu aj ty s manzelom a to vela vela vela, potrebuje citit bezpecie, uistenie

gabika0825
2. feb 2020

@19misiatko93 no z toho čo píšeš je jasné, že zrejme niekde v škole sa riešil ten vírus a deti vedia všeličo prekrútiť a brať aj malú hovadinu ako velkú vec. To myslím všeobecne. A on len z toho dostal strach lebo asi niekto v škole to tam hovoril, nejaký spolužiak alebo sa deti o tom rozprávali a jeho pochytila úzkosť a strach. Keď ti toto povedal čo píšeš v komentàri tak to je úplne jasné. Ja byť tebou normálne by som si ho zobrala k sebe upokojila ho, že mu nic nehrozí a že sa jemu ani tebe nič nestane. On je z toho tak vykolajený že sa o tom bojí aj rozprávať. No detská mysel, on to má teraz v hlave a ešte bude trvať aby pochopil že to je nepravdepodobné. Len mu to musíš vysvetliť a upokojit ho

19misiatko93
autor
4. feb 2020

Ďakujem dievčatá prešlo ho to chvalabohu a neskôr sme sa o Tom bavili povedal že sa toho boji snažila som sa mu to vysvetliť ale vtedy som bola naozaj v šoku