Dobry den chcem sa poradit. 9rocny ma uz druhy tyzden kasel. Zacalo to klasikcy prechladnutim - ostal doma tyzden. Preslo ale rozkaslal sa. Tyzden kaslal tak som mudavala mucosolvan na vykasliavanie. Nepreslo po tyzdni sme isli k lekarke - nasadila trifed a pamycon. Kasel neustupil ale zmiernil sa. Volala aom lekarke tak mi vravela ze vysadit trifed po tyzdni a davat sinupret. Kasel cez den uz ako tak sa zlepsil - nepresiel uplne. Ale rano je to len o malinko lepsie. Nema ani horucku ani nic ine iba kasel. Ako mu pomoct nemoze predsa mesiac kaslat. Teraz je samozrejme doma. Dakujem
Moj skoro 7 ročný tiez. Nemozeme sa zbaviť tých hlienov
Ja som mala kasel 4tyzdne. Tak tyzden klud a 2tyzdne zase.
Dcerka to iste. 2tyzdne kasel. Par dni ok a zase kasel.
Minule bola dr v damskom klubea hovorila ze kasel 3-4tyzdne je ok. 🙈
@kvadrinkaaa a nechavate ho doma ci chodi do skoly/skolky?
Nam na rozpustanie hlienov a takmer okamzitu zastavu kasla pomaha acetylcystin. Nachadza sa v solmucole, ten nam nikdy nepomohol 🤣 detom davam rozpustit polku 600g tablety 1x do dna, za 5dni je pokoj. 9r ak ma vyssiu vahu, mozno by mohol aj celu, moji su tintitka
Kasle dieta aj v noci? Robila doktorka ak odbery na plucne chlamydie, mykoplazmy?
Mladsie dieta malo rovnaky problem. Doktorka vravi, ze ak nekasle v noci nejedna sa o "chodobny kasel". Nasledne sme ziadali o doplnenie testov, lebo skolka mala problem. Vysledky vyterov, odberov a RTG pluc boli negativne. Lekarka to uzavrela ako habitualny kasel. Davali sme aj domaci cibulovy sirup a prieduskovy caj, trosku sa zlepsilo, ale pokaslieva nadalej. Lekarka dala potvrdenie, ze dieta ma navstevovat kolektiv.
@lentilka46 solmucol mam doma 100vku ta je asi teda slaba, skusim ist do obchodu a kupit vysiu ktora je vhodna pre 9 rocneho a vysadime ainupret a dam solmucol
@86tonka86 dcéra kašle už viac ako mesiac...tri týždne kaslala sucho...mala aj atb...ale stále kašle...no našťastie už vykasliava...veľa detí v čakárni chodí teraz k dr. S tým istým...dieťa kašle mesiac nič iné im nie je...neviem čo je to vo vzduchu...už kašlem aj ja týždeň..vykasliavam nič iné mi nie je...
môj má 2,5r a tiež už štvrtý týždeň kašle 🤦 teraz je nejaká takáto pliaga vo vzduchu, čítala som o mesačnom kašle ešte predtým než sme ho aj my dostali. ale už mu to prechádza, lieky konečne zabrali 😀 alebo čas zabral, neviem 😀
@zuzanka.zuzu a ake bral lieky?
@86tonka86 moze mesiac kaslat, ja s dcerou sme taketo. Dcera mala dake ine prechladnutie, o tyzden neprechadzalo, ba sa zhorsilo, hlieny, kasel, sopel, otestovala som ju a mala covid. Uz je negativna pp 2 tyzdnoch, ale kasle stale. Davam stale Solmucol, isla do skoly. Uz bola negativna. Toto doliecovanie u nas trva vzdy aj mesiac a pol. Parkrat sme boli na CRP, vyslo nizke, vytery, nic sa nenaslo, tak sme len symptomaticky liecili a preslo. Sice to trvalo, no ale co...ja to mavam tak isto. Teraz po covide aj mamzel uz taha treti tyzden.
@86tonka86 vsak ako chces, nam to nikdy nepomohlo,lebo ta zlozka je tam riedena...pomohol nam cisty acc
Moja 7 ročná kasle už 6 týždňov 😳 najprv zápal priedusiek, brala antibiotiká. Ale kasel pretrváva, hoci dýchanie ma podla lekára čisté. Už tam chodíme ako na klavír. Krv vysetrena na chlamýdie a mykoplazmy, vytery, CRP všetko negatívne. Chodí do školy. Dostali sme potvrdenie od lekára. Ale tiež nerozumiem z čoho ten kašeľ. Hlavne ráno a večer pred spaním.
@86tonka86 presne tento istý problém má aj moja dcéra skúšam už všetko možné a nič po novom nám lekárka predpísala denerel tak uvidíme