Prosím nezhejtujte ma, len sa potrebujem poradiť. Mám obavy.
Jedná sa o 9 ročného syna. Už tretí deň je úplne malatny.
Začalo vo štvrtok soplikmi, kašľom, zimnicou, trošku zvýšenou teplotou (37). No a kašeľ je stále hnusný vlhký a je úplne malatny, celé dni len leží, spí .. raz ho bolí na lopatke, raz v boku na pravej strane , raz bruško. Ja už neviem. Horúčku ani zvýšenú teplotu nemá. Len kašeľ
týždeň to má, to stačí aj zajtra k pediatričke
Zajtra by som šla k pediatrovi
Pokial prijma tekutiny, nema viac ako 3 dni vysoku horucku, je pri vedomi a komunikuje, tak by to nemal byt stav na pohotovost. Isla by som rano k pediatrovi. Samozrejme ty si matka, ty poznas svoje dieta, rohodnutie je na tebe. Prajem skore uzdravenie!
Chripka treba vydržať, ak tak zajtra alebo pondelok robí detská tak ísť pozriet
Skusili sme v sobotu kramare a odvtedy sa tam situacia nezmenila. Cakacia doba do 6hodin a pred nami sedeli ludia aj na schodoch cca do 30-40 ludi s detmi. Tvoj syn by tam trpel ked chce lezat a spat. Vsade su teraz plne pohotovosti…
zajtra k lekárovi. tie bolesti v bruchu môžu byť aj svalového pôvodu: 1. z kašľa, 2. z chrípky. celková malátnosť bude zrejme tiež z chrípky (predpokladám podľa popisu, že by mohlo ísť o chrípku či podobnú virózu). tretí deň je malátny - chorý. naša pediatrička povedala vždy, že ak za 3 dni nenastane zlepšenie, treba prísť. takže zajtra, ako ostatní, odporúčam zájsť k lekárovi, nech ho pozrie. tiež by som mala obavy, že na pohotovosti strávim s dieťaťom večnosť, sú sviatky, mnohí bežia na pohotovosť (prejedené bruchá, kostičky v krku, možno omnoho vyššie teploty a horúčky, než má tvoj syn....)
mimochodom, možno toto nechceš počuť, ale ja som mala množstvo známych (týka sa to aj skupinky detí), ktorí práve pri covidoch prespali aj 22 hodín za deň... a tento stav trval niekomu deň, inému aj tri....
Ďakujem , pediatricka ma síce dovolenku ale pôjdeme teda k zastupujúcemu lekárovi 😔 aj teraz spí. Od rána len leží a nechce jesť nič
dozri aby aspoň pil... zajtra k lekárovi.
dostatok pitia a inhalovat cez den ambrobene knlekarovi zajtra k zastupujucemu
ja osobne by som mu najprv dala urobit v dr max CRP a podla toho k lekarovi
na toto len symptomaticka liecba a davaj mu nurofen od bolesti
S mojou dcérou sme v sobotu skončili na urgente. Ona ale mala vysoké horúčky, grcala, hnackovala. Do toho príšerný kašeľ až sa nedychnut nevedela. Ťažký priebeh chrípky. Dali nám lieky. A v utorok sa to začalo zlepšovať.
Podľa mňa, toto nie je stav na pohotovosť … teda z toho, čo opisuješ. To, že dieťa je malátne, len spí, nechce jesť, je normálny stav pri chrípke a všetkých týchto vírusových potvorách. Máš, podľa mňa, ani nie nejako dramaticky, choré dieťa. Hlavne nech veľa pije, keď chce spať, nech spí. Pokiaľ má chrípku, všetko čo píšeš, je normálne a jediný spôsob ako to vyriešiť je piť, spať, oddychovať, v prípade vysokej horúčky dať paralen.
@yoxinka dobre ďakujem ♥️
Ja by som asi skočila do lekárne a skúsila mu kúpiť test na crp aspoň, že ak by mu vyšlo veľké crp tak by som na pohotovosť išla.
Pravdepodobne má chrípku, len nech spi a pije . S týmto na pohotovost nie.
Covid test ste nerobili?
Ja som minulý rok vychytala takúto chrípku, tiež som.len ležala a nič nevládala. A presne aj spomínaná bolesť, naprávali ma na rehabke, bolo to z kašľa. Prešlo to, ale trvalo to. Choďte zajtra k lekárke, na pohotovosť by som ho asi neťahala, aby neschytal a tou oslabenou imunitou ešte niečo horšie. Prípadne, keď neviete čo a ako, ja som už cca dva krát volala večer na pohotovosť, raz na urgent sa poradiť, čo odporúčajú a boli nápomocní.
Ja som tak čakala so synom. Presne tie isté príznaky. Nakoniec bol z toho obojstranný zápal pluc. Tiež som si vravela, že horúčka keď nie je, nemám sa čoho báť. Crp mal také vysoké, že ho prístroj u dr nedokázal ani zamerať. Skončili sme v nemocnici, chodil ho kontrolovať sám primár, nakoľko sme čakali na výsledky krvi, dali mu 3jo ATB, rovno do zily aby pokryli čo najširšie spektrum. Potom, po vysledkoch krvi, mu dvojo vysadili. A teda, pre mňa je malátnosť výkričník pri akejkoľvek chorobe. Zvlášť u vás je to už 3ti deň.
@hipuska no uz aj zvracal
@hipuska a nemali ste ani horúčky ?.
malatnost je pri chripke standard , to zvracanie je bezne pri tychto chripkach
Nie, mal zvýšenú teplotu, tak okolo 37,6. U nás to bol víkend, tak som čakala do pondelka. Tam nám zobrala crp, nahnala na RTG a už sme leteli do nemocnice.
Ahoj, my sme to mali všetci vrátane mňa, posledný to dostal syn a tiež len ležal a spal 5 dní, len vitamíny, paralen, brufen, lieky od kašľa. Čaj, zázvor...ani nejedol a prešlo to. Mali sme chrípku všetci
Ešte dodám ze tiež ho bolelo brucho a pri kašli vracal
..len som si volala každý deň s lekárkou. Záleží akého máš pediatra. My našťastie úžasného a bol vždy nápomocný aj po telefóne. A na pohotovosť by som nešla, zbytočne tam bude čakať vysileny a môže chytili ešte čosi horšie
Ja by som možno spravila ešte crp -aspoň domáci .
Zajtra k pediatrovi
za mna to nie je akutny stav, zajtra smer pediater. moze sa vam stat ze na pohotovosti si odsedite niekolko hodin a nic nevybavite...