9 ročnú dcéru bolia bradavky

jazminn
26. feb 2014

Moja dcéra má deväť rokov a posťažovala sa mi, že ju boli bradavka, je to taká bolesť, len keď sa jej dotkne...a dnes už bolí aj druhá. Nemá na nej žiadne zmeny, nie je ani začervenaná ani nič iné, len už začína rásť malá kôpka...Je potrebné s tým ísť k lekárke, alebo čím jej to potrieť, máte prosím skúsennosť. Myslím, že niečo začína... 😉

katkasofi
26. feb 2014

@jazminn možno dostane menzes...ale to mi príde priskoro, či?

cairka
26. feb 2014

@jazminn , myslím, že to bude ako píšeš v poslednej vete 😉 Obávam sa, že moc s tým nemáš čo urobiť, ja mám citlivé pred každou menštruáciou a ešte som nenašla nič, čo by pomohlo...Takže maminke môžem odporučiť hocijakú masť (hoc aj Calcium abo Indulonu , čo sa doma nájde), len aby mala dcérenka dobrý pocit, že sa niečo deje...a možno troška zaberie placebo efekt 😉 Rastie kočka, no 😀

jazminn
autor
26. feb 2014

@katkasofi
@cairka
myslím, že to ešte menzes nebude, to by bolo naozaj skoro...ale puberta je už predodvermi... 🙂 Nemám problém ísť s ňou k lekárke, ale tá nás bude posielať ktovie kade.../čítala som na googli, že posielajú k endokrinologovi, detskéj gynekologičke/ a všetci skonštatujú to isté...

nigguska
26. feb 2014

@jazminn ahoj,to bude sposobene tym,ze jej zacinaju rast prsia.....a mozno,ze dostane aj mrvu menstruaciu...9 rokov je uz v dnesnej dobe relativne normalne...dievcata dospievaju uz skor ako to bolo kedysi....skus jej fakt potriet len obycajnym kremom,bude to mat placebo efekt a mozno ju prestanu boliet....ale ak si si nie ist,cinkni pediatricke a porad sa s nou...ale pravdepodobne,ti povie to iste,ze je to z rastu.....pokial nebadas zacervenanie,nebude to nic vazne,ale pre pokoj v dusi skus zavolat....

luba28
26. feb 2014

@jazminn aj nasa ma tento problem a ma 10 rokov,...rastu nam a preto su citlivejsie,....nic to neni,.... 🙂 🙂 🙂

marmete
26. feb 2014

Týmto príspevkom nechcem nikoho uraziť, ani zosmiešniť, len mi to pri probléme napadlo: http://sranda.kdecoje.cz/obrazek/ticho-rostou-m... 😉
Tiež predpokladám, že začína žensky dozrievať, možno skús ešte kontaktovať (ak ti to už neurobila) online gynporadňu pre utvrdenie tvojho názoru.

zuzkaanicka
26. feb 2014

@jazminn uplne normalny jav v tomto veku 😉 ... zacinaju jej rast prsia a zo zaciatku to boli ... dcera to tiez mala v tomto veku, akurat nam v tom case vysla preventivka, tak sme pre istotu aj s lekarkou predebatili, vsetko v poriadku. Asi musi len vydrzat, zacina puberta, takze bude aj horsie 😅 ... zmeny nalad, papulovanie-vela trpezlivosti prajem 😉

kazunomiya
26. feb 2014

No, pravdupovediac, môžeš sa tešiť, že sa ti s tým zverila... keď sa to stalo mne, tak som bola vyplašená a bála som sa na to mamy spýtať. 🙂 Pamätám si, že to aj u mňa bola prvá telesná známka puberty. Myslím, že to, že má 9 rokov, nie je problém, ale ak sa obávaš, skonzultuj to s lekárkou, ona určite má prehľad, v koľkých rokoch sa začína puberta u dnešných dievčat.

csenibaba
26. feb 2014

@jazminn Ahoj preco myslis ze to nemóze byt menzes?Aj ja mám 9 rocnú dcèrku ona sice menzes nemá(len ocakávame)ale má spoluziacky ktorè uz majú:Aj ja som mala 9 ked som dostala!

lucinocka
26. feb 2014

@jazminn ja som dostala prvu MS v 10 rokoch a bola dom v triede druha, takze v pohode..ved aj nas zvyknu boliet prsia pred MS🙂

paskolinka
26. feb 2014

@jazminn podla mna jej zacinaju rast prsia, to s menstruaciou nemusi mat nic spolocne. este si dobre pamatam, ako mna boleli, ked zacali rast (ani nie tak bradavky, skor vnutri), vytvorili sa tam take hrcky a bola som riadne vyplasena, ze co to 😉

nikolka2
26. feb 2014

No dámy ja si pamatam ,,tiez som mala asi desat ,,ked ma nenormalne zacali boliet bradavky ,,,ale na tu bolest nezabudnem strasne to bolo neprijemné ☹ No a asi o dva mesiace na to som spozorovala , ze mi zacali rast prsia 🙂

jazminn
autor
26. feb 2014

@csenibaba to naozaj, veď je to ešte dieťa...sú dievčatá v jej veku také vyspelejšie, ona je taká detská, hrá sa s bábikami...mazná sa...

csenibaba
26. feb 2014

@jazminn Aj ja som sa hrala s bábikami napriek tomu ze som uz mala menzes.To je pravda ze moja dcèrka je aj vysoká aj silná ale je stále dievcatkom ,a to vidim na nej lebo bez problèmov behá nahá po dome (aj pred chlapcami)hoci uz jej objavili prvè chlpy a rastú cecky🙂

csenibaba
26. feb 2014

@jazminn Mozno ze menzes dostane az o rok alebo o 2 ale hormóny uz pracujú-dozrieva ss🙂

mirka_aa
26. feb 2014

@jazminn ja si pamatam ze ked som bola asi v dcerkynom veku,tiez ma bolelo pod bradavkami a bala som sa ze co to je :D utvorili sa take gulicky ktore rastli..neboj sa,to nic nieje,jednoducho jej zacinaju rast prasia ,niektore dievcata dospievaju skor 🙂

janka2501
26. feb 2014

aj moju dcerku 11 r, boleli prsia, a potom trosicku narastli, aj nasa dr povedala ze je to ok, lebo sa vyvija 🙂

myskacici
1. mar 2014

@jazminn ja som prvú menštruáciu dostala ako 10 ročná a presne takto ako aj u vašej kočky sa to začalo 😉

satanka1
1. mar 2014

@jazminn budú jej rásť prsia..to je bežné,že ju to bolí

jazminn
autor
1. mar 2014

Nakoniec som s ňou v piatok bola pri obvodnej doktorke. Povedala, že všetko OK a dala jej kalciovú mastičku.

epsonka45
1. mar 2014

Mna to tiez bolelo a dr. ma upokojila ze to mi rastiu prsia lebo ma to dost bolelo. Ale nejako vyrazne moc nenarastli 😀

petrina82
19. sep 2017

dcera mala pred mesiacom 9 rokov a zacala sa mi tiez stazovat, ze ju boli bradavka, ale divne je, ze len jedna, ta je aj zvacsena a ako keby zdurena ale druha nic. Moze to byt tiez, ze jej zacinaju rast prsia ked ma zmeny len na jednom? trva to zatial len tyzden...dakujem za rady skusenejsich, ktori tym uz presli

mufka1
19. sep 2017

@jazminn ja som dostala menzes ked som mala 10 r :0( bohuzial velmi skoro.Mozno je to tym ale moze to byt kludne rastom ze rastie ale tomu menzesu sa prikladam viac .

monetmonet
20. sep 2017

Mne sa v tomto veku na jednom prse spravila hrcka.A bolela ma bradavka a pptom na druhom.Bolo to rastom.Ms som dostala az v 13r.