Ahojte pozorujem že dcérka čím je staršia tým si to viac všíma a viac to rieši. Na pravej strane tváričky jej vidno dosť zreteľne žily takisto aj na krku a rukách. Nikdy som o tom pred ňou nehovorila a nepútala na to pozornosť ale popravde som sa s tým u žiadneho dieťaťa nestretla :( doktorka ju videla xkrat a nikdy ju nenapadlo to riešiť a ja vlastne ani neviem či to je "problém" estetický alebo zdravotný alebo či to ľudia takto majú a dajme tomu z toho vyrastie alebo či má len tenkú kožu. Nie je to tým že je príliš "bielej" pokožky je na pol Rómka a je celoročne s opáleným nádychom (ozaj veľmi krásny odtieň kože). Je krásna nech je aká je len nechcem aby sa v puberte trápila deti sú hnusné. Keď ešte nosila okuliare dosť sa jej spočiatku smiali a prestala ich nosiť. Našťastie zrak sa jej upravil a nepotrebuje ich. Nejaké nápady? Ďakujem
@silvika2022 nie nie cievky. Vidím ze som sa vyjadrila veľmi nepresne. Nie sú to červené žilky /metličky aké máme na nohách. Ale klasické zelené žily tak ako nám ich vidno na rukách skadiaľ berú krv jej tú sieť žil vidno tesne pod kožou na tváričke 🙂
Aha tak to neviem, skúste sa opýtať pediatricky, pripadne zájsť na hematologiu. Kamoskina dcéra má takú zelenú viditelnu žilu na koreni nosa ale je ešte maličká 2r. Moja dcérka má zase cievocky viditeľné ale dr.povedala že je to preto ze je bleducka. Neporadím teda.
Myslíte akoby cievocky alebo žily?