Dobrý deň,
Prosim budem rada ak mi niekto poradí. Možno robím z komára somára ale nepáči sa mi to.
Dcéra má 9 rokov, nikdy nemala problém s chôdzou, klenbu ma ok. Vyvyja sa úplne normálne. Asi tak rok sledujem jej typ chôdze. Skúsim vysvetliť. Pri chôdzi nenatiahnev v v kolene úplne nohu do 180 stup. Nevyrovná ju do roviny ale necháva nohu v kolene mierne skrcenu. Potom jej typ chôdze je také ako keby pohupanie. Stát vie rovno. Mne to tak príde ako keby niečo so slachami?
Detskú doktorku navštívim určite. Len ma zaujíma ci to niekto iný mal a co by to mohlo byt.
Dakujem
Ahoj, synovi to tiež tak začalo okolo 9 rokov, boli sme u ortopéda už po niekoľký krát.
Mysleli sme, že má ploché nohy a nakoniec nám oznámil, že má skrátené zadné šľachy na stehnách, išli sme sa objednať na rehabilitácie, len je čakačka 6 mesiacov 😵
Zatiaľ nám kázal strečovať s gumou..., ale je toľko možností, radšej navštív ortopéda, nepodceňovala by som to 😉
@jarkagrm
@mirkam3 na špičky nedoslapuje skôr ako keby na celú slapu, normálne by mala najskôr na pätu a potom sa prehupsnut cez celé chodidlo, alebo inak opisat, jej typ chôdze je ako keby isla neustále do kopca s mierne pokrcenymi kolenami
Áno nie som odborník ale tiež mi to príde ako slachy ak máte niekto ešte skúsenosť budem vďačná, ďakujem