9 ročná dcéra má množstvo rozškrabaných chrást

dolem
19. sep 2020

Dievčatá, dnes je ten deň kedy potrebujem radu. Prosím reagujte iba tie čo chcete naozaj pomôcť. V skratke: 9r dcéra, učí sa dobre, v podstate je aj celkom dobrá, no rozmaznana - moja chyba. Vždy všetko mala a veľa veci robím za ňu. nikdy som ju netrestala možno preto si veci neváži. A teraz to čo ma už trápi. Minuly rok sme ešte nemali sieťky na dome a vnútri viac komárov. A vlastne odvtedy sa trápime. Ono problém nie je samotný stipanec - ale to že ona si to opakovane škriabe a nevie vysvetlit prečo. Ruky ma samu jazvu alebo chrastou je to hrozné neuvedomuje si to alebo jej je to jedno a ja sa už doslova hanbím. Stále jej iba pohrozim ale nikdy trest až teraz. A aj tak po dvoch dňoch další skrabanec. Prosím nemali ste niekto podobný problém. Už neviem fakt tak veľmi ma to trápi.

arvven
19. sep 2020

@dolem my sa s podobnym niecim trapime u treti rok, teda s tym skriabanim.Napokon po vymene lekarok nam zistili atopicky ekzem,ktory sa u neho prejavuje tak,ze je koza podstatne suchsia, horsie sa hoja ranky,stipance a zhorsuje to vyrazne aj stres. Mali sme uz asi milion kremov, najviac nam pomohol Belogenit.Bol zazrak ze za 10 dni sa uplne prestal skrabat.Ale po case to prislo opat a nechcela som davat stale kortikoidne masti. Na prevenciu sa nam posledne mesiace dlhodobo osvedcuje sprej z aloe vera a lastovicnika.Nam navsteva koznej velmi pomohla hoci sme to tiez skor pripisovali psychike...

kacena4
19. sep 2020

ahoj neviem z akej oblasti ste ci je to tam premnozene komarmi, alebo je to len prilezitostne a aj tak ma mnozstvo krabancov co nie su z komarov... po pravde je to 9r. velke dievca sama pises ze nema rezim je rozmaznana. osobne vidim tu problem ked je v tenzii (v strese) z hocicoho tak sa potrebuje nejako uvolnit a v tomto pripade to moze byt bolest - casto to robia deti hoci aj so sudrznych rodin ktore ako sama pises maju vsetko a nevedia co so sebou lebo maju pocit ze nemaju nic, ziadne hranice - neviem to presne vysvetlit na to je psycholog - myslim si ze by bolo vhodne ho navstivit a ak uzna ze je potrebna pravidelna podpora na odburanie daneho stresu tak tam parkrat bude dcera chodit aby sa naucila zvaladat vnutorny stres. drzim palceky s danou situaciou

majusikk
19. sep 2020

@dolem to robí aj môj a keď vidím rozskrabane chrasty zalepim a nechám kým sa vilieci miesto on je spokojný ja tiež

jankapepe
20. sep 2020

@dolem ukáž jej fotky hnisavych škaredých vyrážok.....9 ročnú to odradí