9-mesačný syn nechodí v choditku

2. jún 2022

Ahojte mám syna 9m za pár dni a keď ho dám na chvíľu do choditka keď si potrebujem dačo porobiť tak vôbec nerobí kroky iba tam sedí a hra sa. Môže to niečo značiť ?
Ďakujem.

bubuzu
2. jún 2022

Áno, že máš múdre dieťa, ktoré vie, že chodiť v chodítku je nezdravé pre jeho vývin.

domininini
2. jún 2022

Moze to znacit akurat tak to, ze to choditko mozes vyhodit 🙂 vec ktora nici chrbticu a matky do toho svoje deti dobrovolne pchaju.. 🤷‍♀️

kalendark
2. jún 2022

Dieťa sa nemá dávať do chodítka, škodí to kĺbom, chrbtici...Musí sa sám postaviť a sám musí začať chodiť....píšem v dobrom

napraforgo
2. jún 2022

Nedávaj si syna do choditka. Nájdeš si na internete veľa informácii, prečo nie…ak potrebuješ si niečo porobiť, daj ho radsej do ohradky ☺️

lindusss2016
2. jún 2022

Sorry, ale asi je mudrejsi nez mama 🙏

autor
2. jún 2022

@lindusss2016 bola by som rada oeby sa každý stará o svoje dieťa. Ja nechcem počúvať o tom, ako je nevhodne. Ja sa pýtam úplne niečo iné. Ja si budem robiť to, čo ja uznám za vhodne. Nezabijam ho 🤣

cubo2
2. jún 2022

Keď už ho fakt nemáš kde dať, radšej kúp ohrádku.. ale nie chodítko.. chodiť začne sám okolo roka (naša tak)

malinoismum
2. jún 2022

Ahojky. Vidím že sa mamičky zasa držali témy…. 🤔😅👍🏼
- a s tebou chodí, len to choditko mu vadi?? Je obutý?
Motivujes ho niečim alebo len čakáš že sa “sam” niekam vyberie?🙂

mamamasama
2. jún 2022

A to sa ešte predáva? Chválim dieťa. Má viac rozumu ako jeho mama.

autor
2. jún 2022

@malinoismum ahoj. No presne 🤣
Vieš čo nedávam ho na nohy, len v tom choditku že nechodí. Inak som ho ešte nestávala na nohy.

zuzanaete
2. jún 2022

Nezabijas, iba nicis klby a chrbticu.

andrejka1974
2. jún 2022

Proste je ešte malý aby chodil nechaj ho pekne na zemi a nech si pekne stvornozkuje to bude preňho väčšia zábava ,alebo ho daj do postieľky s hračkami tam si neublíži do chodítka ho nedávaj je to nebezpečnejšie ako keď bude na zemi alebo v postieľke

simona92101
2. jún 2022

Nic to neznaci,ma len 9 mesiacov,este nedozrel na chodzu.lepsie vsak je,ak sa pekne hra,kupit ohradku,a popri hre tam moze stvorkovat a skusat sa stavat na nozky

malinoismum
2. jún 2022

Tak v tom prípade je na to ešte maly ako píše
@andrejka1974 .. 💜💜💜

belllinka
2. jún 2022

A povedala si mu, ze je v choditku a mal by teda chodit? Ak ano, a nechodi, tak sa to potom nikdy nenauci

lindusss2016
2. jún 2022

No ja nerozumiem, co si chcela pocut. Ved kazdy sa o svoje dieta stara, vacsina mamiciek tvojho syna pochvalila, tak co sa jedujes? Staci si nastudovat vyvin dietata, najskor sa plazi, potom stvornozkuje a ked ma dostatocne spevnene svaly, postavi sa a az potom zacne chodit. Ma len 9 mesiacov!!! Co od neho chces? Ved ho nechaj stvornozkovat, aby si tie svaly spevnil a potom mozes cakat, ze zacne chodit, dovtedy to nepojde

autor
2. jún 2022

@lindusss2016 poznám deti a nie jedno ktoré nechodí a behá.v bezke. A to len na štyri sa dávajú alebo sa len plazia 😊preto som sa opýtala.

tykat
2. jún 2022

Tak je knedľa no, väčšina deti sa rozbehne a bežia az kym sa niekde nesprajcnu. Nemusíš ho dávať do choditka, posad ho na zem ked sa ani nehne.

autor
2. jún 2022

@lindusss2016 a neprajem si urážanie a ponižovanie na moje meno!!!

autor
2. jún 2022

@tykat knedľa ????

eva233
2. jún 2022

Má 9m, takže je úplne normálne ze nechodí v choditku. Niektoré 9m deti sa ešte len učia sedieť. Takže je to normálne. tvoj syn už prešiel plazenim, stvornozkovanin učením sa do sikmeho sedu a sedením?... Okrem toho čo ženy spomínajú ze sa mu tým ničí chrbtica a kĺby čo síce nie je zabíjanie ako to nazyvaš ale sú to problémy na celý život,+ takéto choditka vôbec nepodporujú to aby sa dieťa naučilo chodiť. Dieťa sa musí zo 4 nôh naučiť postaviť sa s oporou napríklad o gauč potom sa vedieť samé vytočiť do priestoru keď sa pustí jednou rukou a až potom keď sa pustí oboma rukami je pripravené urobiť prvé kroky ale ak je obkolesené choditkom tak v podstate stojí umelo a nemá príležitosť naučiť sa to správne a sám.

autor
2. jún 2022

@eva233 Dakuuem za vysvetlenie
No zatiaľ len plazi.

jjanulienka
2. jún 2022

Pockaj ešte kym mu trosku spevnia nôžky, keď sa sam postaví potom keď tak ho daj na chvíľu. Nerobí nič lebo nevie čo ma robiť 🤷🏽‍♀️😬

eva233
2. jún 2022

Tak ho podporuj vo stvornozkovani to je pre neho o mnoho dôležitejšie ako teraz chodiť. 😉 Držím palce.

kleopatra114
2. jún 2022

Nechodi preto , lebo ešte na to nie je pripravené . Nemá ziadnu vadu, rovnako nemá vadu ani moje dieťa , ktoré začalo chodit v 21 mesiacoch .

malinoismum
2. jún 2022

@kleopatra114 Presne tak, každé dieťa ma “svoj čas”…
💜💜💜 Nech sú vaše detičky zdravé 🙏🏽💚💚💚

mamkalentedkova
2. jún 2022

Tak potom ,keď robíš ,čo si sama uznas za vhodné ,načo tu kladieme otázku v diskusii? Chodítko nie je dobré pre jeho vývoj..to asi vieš ..my ,ktorým na deťoch záleží ,ich do chodítka necháme ,takže ti poradiť nevieme .Čuduj sa svete ..aj my si potrebujeme niečo porobiť ,ale teda riešim to tak ,že si vezmem malú k sebe do izby ,kde niečo robím..donesiem jej hracky ,robím a popri Tom s ňou rozprávam.Teraz už si príde sama ,ale kým sa nehýbala ,stavila nám úplne ohrádka ...Takže keď ti v Tom chodítko nereve a len kľudne sedí tak asi buď rada ..

thoughtfulweirdo
2. jún 2022

Logická odpoveď je preto, že ja na to príliš slabý. Aby spevnel, potrebuje tráviť veľa času na zemi, zdvíhať sa na 4, hojdať sa tak. Tak mu spevnie stred tela dostatočne na to, aby sa mohol pustiť do iných pohybov.

lindusss2016
2. jún 2022

Ale to, ze to tak tie deti robia, neznamena, ze je to pre nich dobre. Fyzioterapeuti by ti o tom povedali svoje 🤷

adaale
Odpoveď bola odstránená
Zobraz