9 mesačný syn má veľkú anémiu

meryska
26. nov 2011

Ahoj,chcem sa spytat ci mam panikarit.malemu(9mesiacov) zistili velku anemiu,74.vraj pod70sa chodi na transfuziu,dali nam zelezo,kys.listovu a pyridoxin.o tyzden mame prist na kontrolu,moze to dovtedy zabrat? velmi sa bojim.

estterka
26. nov 2011

@meryska ahoj,panikarit nemusis ale treba to riesit. uz je tu vela tem s touto tematikou,tuto som napisala celkom dost o anemii v odpovedi na otazku. tuto temu ti zamknu. ak chces pokecat,kludne mi napis ip.
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/anemia-u-babatka-nestaci-ak-zmenim-stravu-ja-2/

estterka
26. nov 2011

@meryska a teda dovtedy to iste nezaberie. pri odberoch sa hodnoti feritin,co je ukazovatel zasob zeleza v tele. pri takejto anemii treba tyzdne-mesiace,kym sa to pohne. nam zistili o nieco horsiu anemiu ako mate vy pred letom,v septembri to dokonca este kleslo a teraz sme sa dohodli na krvnych testoch v januari. tak ako to nestupne za tyzden ci dva,ani to neklesne. u detoch je tato anemia dlhodoba,vznikala od zaciatku postupne a na tento stav su zvyknute. klesa pomaly,stupa pomaly. za tyzden sa nezmeni nic. podotikam,to co ti predpisala lekarka sme odmietli a nasli inu alternativu.