Moj maly ma 9 mesiacov a behom mesiaca uz bral dvoje antibiotik po ktorych hned znova ochorel. Teraz mu chcu dat dalsie, ale ja mu ich uz nechcem dat a doktorka mi tvrdi, ze moze dostat zapal pluc. Maly ma kasel, sople, ale nema teploty.
z vlastnej skúsenosti nám pomohlo 3x denne inhalovanie a 1x antibiotika , v nemocnici sme strávili 10 dní a potom nám zapožičali inhalátor na dalších 15 dní domov. Dcére som varila rôzne bilinkové čaje - nie silné - ale nakoniec pomohlo, že sme sa zbavili soplíkov a hlienov a potom sa liečili priedušky omnoho lepšie. Ale nález na plúckach mala asi 2 mesiace, a opakovane sa 1 roka vracali zápali priedušiek a priedušnice ale to nám antibiotika nedali iba vitamíny,kvapky do nosa ,sirup od kašlu - skorocelový zabral + nám zapožičiavali inhalátor.
Po uzdravení nám hned asi za mesiac dali lieky na inunitu a zabrali. Každé dieťatko je však iné,inak mu zaberajú lieky,preto by som určite dala urobiť krvné testy , výter hrdlo a nos podla toho nasadiť antibiotika.
zabal na priedusky je zazrak. Ja som tak malu vyliecila od piatku do pondelka. 😉
pouzivam husaciu alebo bravcovu mast ale najnovsie sa mi osvecil kokosovy olej kedze je antibakterialny.
Klasicky zabal vzdy zaberie aspon nam.
skolara, ten kokosovy olej si dala klasicky tak ako bravcovu mast na hrudnik, obvaz a foliu? Mam ho doma a to som este neskusala, dcera ma opakovane zapal priedusiek a davam len klasika bravcovu mast.
my sme tiez mavali problemy s prieduskami, maly mal tiez necely rok. Antibiotika nam vsak nedavali. Ani raz. Chodili sme inhalovat, dali nam lieky na inhalovanie a tiez ma naucili ako pomoct odhlienit priedusky jemnou "masazou", aby odkaslal co najviac. Tiez to zaberalo. Inak vraj najlepsie ako zabal zabera borsucia mast, dostat ju normalne v lekarni (mast z jazveca). Inak ak sa chces nezavisle poradit kedykolvek s pediatrom, alebo si overit liecbu u odbornika v danej oblasti jedneho z najlepsich na Slovensku, skus www.trojlistok.sk.
no, ja som s malou sledovana u plucneho - kvoli castemu zapalu priedusiek, len raz mala aj s teplotou, ale dokonca aj ked mala teplotu, nebrali sme ziadne antibiotika. Vzdy sme museli inhalovat na stacionari - sirupy sice tie iste, co inhalovala jej nezabrali (je pravda, ze 2x sa na nas vykaslali a len cakali co z toho bude, to sme skoncili az v nemocnici, ale ani tam nam nedali antibiotika).
Dokonca sme boli aj na rtg - zacinajuci zapal pluc kvoli tomu, ze nam raz predpisala atb a figa pomohli, tak znova na stacionar inhalovat 2x denne - rano a vecer sme dochadzali.
Mastne na hrud nam nepomaha, ani vlhko....takze my si to vzdy odkrutime inhalovanim, ktore nam trva cca 7-10 dni...