9 mesačný má slabšie ručičky

11. máj 2022

Ahojte prosím vás neviete mi poradiť,môj syn bude mať o dva týždne 9 mesiacov,a zdá sa mi že má slabšie ručičky, nedáva sa na štyri, hneď začne plakať,keď mu dopomôžem k tomu,zväčša má zatate pästičky, pretáčať sa pretáča na obe strany, nesedí,keď sa mu chytím ručičiek tak na silu ich odtlača,mali sme aj reflux teda nie potvrdení od gastro,ale grckaval aj teraz ešte sem tam ,máme Ár mlieko,pediatricka povedala že je v poriadku,že má ešte čas,ale chcem sa opýtať chcem ísť s ním na odborné vyšetrenie len neviem či neurológia alebo fyzioterapeut čo bude lepšie ďakujem

endzi83
11. máj 2022

Napadlo mi či chytá hračky do ruky či sa hrá? Ručičky sa aj tým posilňujú či udrží niečo v ruke a ako sa vie pri tom zabaviť. Aj plávanie by mohlo byť fajn ak takú možnosť máte. Tam posilňuje celkovu stavbu tela. Je to trochu zvláštne, že ešte nesedí, nestvornozkuje v takom mesiaci. To pre dr.je v poriadku? Nelozi za hračkami? Má hneď všetko po ruke? My sme nemali problém asi neporadim len toto ma k tomu napadlo.

autor
11. máj 2022

@endzi83 áno v ruke udrží hračky aj si dá dudel do úst,s tým nemá problém, cvičíme aj na fit lopte,s hračkami sa hrá, dávam mu ich od seba keď je na brušku tak sa dostane k ním na lakťoch ale nie na vzpriamenych rukách

endzi83
11. máj 2022

A nôžky pokrci keď ide na lakťoch, či ich ťahá ako keby sa plazil.

autor
11. máj 2022

@endzi83 tak všelijak niekedy pokrci a tak sa zvláštne odráža alebo po lakťoch a bruchu ale to málo robí takéto vecí zväčša je na brušku alebo chrbatiku

endzi83
11. máj 2022

Tak ja by som dala ďalej hračky, aby si pre ne musel "dôjsť" a vyskúšala by som jemne dávať nožičky pod bruško keď leží na bruchu aby ho to nútilo pomôcť si rukami. Či to pôjde. A ak chceš na YT sú videá kde cvičiteľka ukazuje ako cvičiť s deťmi od akého mesiaca to by mohlo pomôcť ak nie tak riešiť lekára alebo detského fyzioterapeuta.

tosomja
11. máj 2022

@endzi83 je úplne bežné, že v 9m ešte nesedí, ak k tomu sedenie nie je dopomahane. Mám tri deti, prvá dcéra sedela sama v 6m, ale tak, že som ju dávala sadnúť až kým nesedela sama. Vedela sa zahrať, potom hneď išla na štyri a v roku už sama chodila.
Syn v 9m sa len plazil, nestaval sa na štyri, až keď sadol v 10m vtedy zistil že lepšie mu je na štyroch.
A teraz posledná bude mať 21.5 rok a len nedávno začala stvornozkovat, donedávna sa plazila, ale sedí od 7m, chodí okolo nábytku ale v priestore sa nepustí, a tiež nechce aby som jej chytala rúčky. Odťahuje ich.
Syna a ju som neposadzala, nechala som to na nich, kedy budú schopné a vidím, že idú pomalším tempom ako najstaršia.
Syn začal chodiť sám na rok presne na deň a ona podľa mňa nebude tak skoro, taká je opatrná.

tosomja
11. máj 2022

Skús dávať na fitloptu, chyt na nôžky a pohybuj hore dole, bude cvičiť aj chrbátik, aj rúčky.

endzi83
11. máj 2022

@tosomja jasné, že každé dieťa je iné, ja len že niekedy sa to nechá tak a potom sú potrebné rehabilitácie. Aj u nás v rodine sme mali prípad že s dieťatkom sa "nepracovalo" a potom malo ochabnuté svalstvo a nechcelo sa mu a už to museli riešiť skrz lekárov fyzioterapeutov že zanedbane svalstvo. Inak súhlasim čo si písala, každé dieťa a vývoj je iný. Takže si to treba iba sledovať, nie na úkor tlaku že musí tak byť ale aby sa niečo nezanedbalo.

nwnw
11. máj 2022

Cvič na overbale do predu a do zadu nech sa drzi na tych ruckach.