9 mesačné dieťa sa nevie vykakať

prinzesz
3. mar 2017

ahojte kocky, potrebujem poradit, segra ma dvojicky, zajtra 9 mesacne, narodili sa o cca 5 tyzdnov skor, ale prospievaju dobre, akurat jeden z dvojiciek ma problem sa vykakat, pri narodeni bol mensi, vsetko ale dobehol, je stale hladny, ked sa ale napapa prikrmom ma neskutocny problem sa vykakat, trva to aj 4 dni, maly len reve a reve a tlaci, no nejde.. ked mu dava mlieko tak je ok, segra nevie co robit, uz su z toho vsetci na prasky, k dvojkam ma este 2 rocneho syna takze ma co robit..
viete poradit co by mohlo pomoct? jasne, dala uz cipok, no po cipku ma zas hnacku, co este? dakujem za kazdu radu

petranika
3. mar 2017

nech skusy ovocné šťavy alebo´aj jogurty a do toho vločky ovsenne´

xevulax
3. mar 2017

My sme mali take iste problemy kakali sme aj 2 hodiny s prisernym placom. Dr. Nam poradila prebioticki vlakninu valosun po nej sa nam to krasne upravilo

prinzesz
autor
3. mar 2017

@xevulax pozeram to na nete, ale pisu ze to mozu deti az od 1 roka, nas Maluch ma 9 mesiacov, moze sa to aj skor? dakujem

pallacinka29
3. mar 2017

Nám pomáhajú doma robené kaše - z DM mám ryžové vločky, večer ich namočím, kvapnem 3 kvapky Biogaie, ráno uvarím, pridám naparenú zeleninu s detským repkovým olejom Babylove.
Neviem, čo papajú, ale určite by som vylúčila instantné kaše.

lenocka5685
4. mar 2017

My sme také problémy malý z umelého mlieka potom sme zmenili mlieko a jasné že chvíľu trvalo kým sme našli to správne ale pomohlo to a sem tam trošku kamilkoveho čaju a potom to išlo

mishicca
4. mar 2017

My sme mali tiez tieto problemy..odkedy som zaviedla prikrmy...vtrfy mi nekakala 9 Dni!!! Som plakala s nou... obmedzte varenu mrkvu- Najviac zapeka- radsej surovu pomixujte. Aj ryzu- ryzove odvary a ryzove veci sa odporucaju pri hnackach... nam pomohla- FAZULA.... zarucene sa dolata a strava upravi... ale to tvrde musi aj tak vytlacit.je to ako stupel :/ aj tie ovsene vlocky su dobre alebo pomlete lanove semiacka som jej davala do jourtu za lyzicu alebo este aj otruby... pomohlo... drzim palce

zabina27
4. mar 2017

tiez mame tento problem, mala ma 8 mesiacov, tiez uz neviem, co s nou. mrkvu, ryzu, banan obmedzujem, vynechavam aj cviklu, neviem, co zo stravy este vynechat. jej ako keby sa nechcelo tlacit a potom sa jej spravi presne ten "stupel", ale neviem, ako ju "donutit", aby kakala denne, potom ju zapecie a je to ☹ ovsene vlocky priebezne davam, problem je aj to, ze nechce pit, jogurt som vyskusala len vcera, ale vobec to nechcela...
neviete, ci moze byt zapcha aj priznakom nejakej choroby?

mishicca
4. mar 2017

Toto deti mavaju bezne....ja som malej dlhy cas pomahala ked som videla ze tlaci -place- rychlo vyzliect plienku a chytila som ju do ruk akoby isla cikat vonku..stlacila som jej tym padom aj brusko a nemala na vyber..zadrzat sa to nedalo...a islo to von... kolkorazy aj rovno na podlahu uz som na to nemala nervy ja som plakala s nou...ale tak ked som stihla podlozit aspon tu vyzlecenu plienku... je to boj to kakanie u malych deti.... probiotika nepomahali..skoda penazi... ale uz mame rok pokoj..od 4 mesiacov do 2 rokov..ale tak samozrejme nie v kuse sa to stavalo.. asi tak kazde 2-3 mesiace a tyzden dva to trvalo.. pevne nervy vam zelam...

candii
4. mar 2017

Ahoj, odporucam probiotika.. my pouzivame Biopron. Od vtedy sa mu stolica vyrazne zlepsila.. a s kakanim uz problem nema

xevulax
4. mar 2017

To som nevedela ze je az od roka- v tom pripade by som to radsej skonzultovala s lekarkou (my se mali viac ako rok) aj ked my sme brali kopec veci aj skor ako bolo odporucane dr. Nam vzdy upravila davkovanie- ale radsej sa porad s lekarkou, ak by vam povolila je to fakt zazrak v krabicke. Nam nepomahali ani slivky, ani stavy cipky som stale davat nechvela. Nase spapai jedno balenie a odvtedy sme nemali problemy s kakanim

xevulax
4. mar 2017

Inak este mozes vyskusat odvar s obsennych vlockek- robila som im aj ten. Kratko povatit umyte obsenne vlocky (lyzica na liter). Nechad vychladnut a dat pit. Avsak toto nam zabralo iba na chvilku- potom nam to uz nepomahalo

kacenka2803
4. mar 2017

@prinzesz ahoj my sme mali rovnaký problém mali užíva homeopatikum ktoré je vo forme malich guličiek ktoré necháme roztopiť asi v čaj. Lyžičke vody volá sa to alumina 5ch stálo ma to do 4€ nieje to navikove čisto prírodné doteraz mu to dávam zozaciatku 2 krát do dňa rozpustiť 5 guličiek a teras dávam len 1 krát je to taká cira sladka vodička ktorá chutí fajn tak skúste hádam pomôže

mamba13
4. mar 2017

@kacenka2803 s homeopatikmi opatrne, to čo zaberie tvojmu, nemusí zabrať inému... To by som odporučila radšej skúseného homeopata, nech presne určí čo je vhodné. ale výborne sú kvapky joalis abelia colon, kukni stránku joalis.sk, mohli by to rozhýbať 🙂

kacenka2803
4. mar 2017

@mamba13 mám to overené od magistri v lekárni čo sa dlhodobo zaoberá homeopatikou tento liek zmäkcuje stolicu keď sa má problém dieťatko vykakať ...

babatkoo
4. mar 2017

@prinzesz syn trpel zapchami (cca od 4 do 6 dni) cely jeden rok. Od 8 mesiacov do 20 mesiacov. Na akutne vykakanie sme pouzivali klystir EASYLAX a travenia zacalo fungovat az po zavedeni vlakniny od valosun. Poradila mi to tu na MK jedna mamicka a vdaka bohu za tu radu. Skoda ze neprisla skor. No ale kaka uz 2 mesiace krasne kazdy jeden den. Drzim palce (nam nepomohlo nic: slivky, semienka, prehanadlo od lekarky, cvicenie, masaze....)

prinzesz
autor
7. mar 2017

@kacenka2803 dakujem za radu, pisem segre, snad mu to pomoze.. ja sa homeopatik nebojim, mne vzdy pomohli